הפרעות קשב בגיל הגן

sim lev

New member
הפרעות קשב בגיל הגן

שלום

אשמח אם תוכלו להפנות אותי לכתובת המתאימה אני כבר מיואשת לגמרי
בני בן 5 עולה לגן חובה, מאובחן עם הפרעות קשב, הקושי שלו הוא בעיקר במסגרת החינוך,עד כדי כך שבצהרון ועכשיו גם בקיטנה לא מוכנים שהוא יגיע יותר. הוא אלים, מפריע בשיעורים, הורס, שובר ועושה הרבה דברים שליליים.
אני רוצה לנסות למצוא סייעת או כל עזרה אחרת שתלווה אותו בשנת הגן הבאה- רק שאיני יודעת לאן לפנות!!

אודה לכם מאוד אם תוכלו לכוון אותי

תודה מראש

ילד בן 5 עם הפרעת קשב

האם מעבר לאבחון שעשיתם אתם הולכים לטיפול כלשהו? נראה שזה ילד שזקוק לטיפול בריפוי בעיסוק, לטיפול פסיכולוגי ואתם זקוקים להדרכה. האם הוצע לכם טיפול תרופתי?
הכתובת שלכם היא המכון להתפתחות הילד בגיל הזה או מרפאת קשב, תלוי לאיזו קופת חולים אתם שייכים.
יש מקומות מסוימים בארץ שמפעילים תכניות מיוחדות למשפחות עם ילדים עם הפרעת קשב במסגרת המחלקות לשירותים חברתיים בעיריות או במועצה המקומית/אזורית. כדאי להתעניין גם במקום מגוריכם.
לגבי סייעת במסגרת החינוכית: רק אחרי ועדת שילוב וגם זה לא פשוט, צריך אבחנות מאד ספציפיות כדי להיות זכאים לסייעת- היו כאן הרבה דיונים בנושא. הפרעת קשב כשלעצמה אינה קריטריון לסייעת.

sim lev

New member
המשך...

תודה לך על התגובה המהירה
הוא במעקב בהתפתחות הילד בשניידר, שם כבר מעל לחצי שנה מטופל בריפוי בעיסוק ובחודש האחרון התחלנו טיפול באומנות.
המליצו לנו גם על הדרכת הורים- אני לא כל כך יודעת למי לפנות בנושא זה, אבל בכל מקרה- בבית הבעיה היא באמת מזערית, אנחנו מצליחים להתמודד יפה איתו!
הבעיה העיקרית היא במסגרות החינוך- גן, צהרון, קייטנה, חוג

הוריי ילדים רבים כבר כועסים עליי וצועקים עליו, הוא שובר והורס יצירות שילדים אחרים עשו, קורע, מרביץ, מפרק, אם הוא מחבק- הוא עושה זאת חזק מאוד ואז הצד השני מפרש זאת כאלימות, קם במהלך המפגשים, לא מוצא את עצמו בזמן הפעילות בגן, בחוגים שיש בצהרון ובגן הוא כבר לא משתתף אלא רק מפריע ומיד מוצא החוצה.

אני מרגישה שהטיפול שהוא מקבל לא עוזר לו למצב בגן- שזו הבעיה העיקרית

איזה אבחנות ספציפיות צריך כדי כן לקבל סיוע?
ולמי עליי לפנות ספציפית?

תודה!!

בעבר טיפלתי בילד באותו גיל

עם קשיים מאוד דומים בגן.
לאחר מספר תצפיות שלי בגן, היתה לי שורה של המלצות לצוות הגן על מנת להקל עליהם ועליו את השהות בגן. בימים בהם הם מימשו את ההמלצות השינוי היה ניכר (ולא ביקשתי דברים ברומו בעולם... דברים קטנים כמו לכוון אותו במעבר בין פעילויות, לתווך מעט בינו לבין ילדים אחרים וכדומה). היות ואת מעידה שאתם כן מצליחים ליצור אווירה נעימה בבית ושאין קשיים מהותיים בבית, גם במקרה הזה נראה לי שהדרכה של צוות הגן להתמודדות נכונה עם בנך יכולה לעשות שינוי מהותי. תפני לצוות שמטפל בכם בשניידר ותשאלי אם הם יכולים להדריך את הצוות. קחי בחשבון שלא כל הגנים/הגננות פתוחות לקבל הדרכה כזו.

הי sim lev

אז ככה:

כפי שכתבתי לך, הכתובת הראשונה שלך צריכה להיות הצוות בהתפתחות הילד בשניידר. עו"ס או פסיכולוגי/ית התפתחותי/ת יוכלו לתת לכם ולצוות החינוכי הדרכה. את כותבת שאתם מסתדרים והקושי במסגרות- זה לא אומר שאתם לא זקוקים להדרכה כיוון שלכל תכנית התערבות עם הילד, בין אם בבית ובין אם במסגרת החינוכית צריך להיות קשר והמשך במסגרות האחרות בחייו של הילד. שכולם ידברו עם הילד באותה שפה.
לגבי הקיטנה אני לא יודעת עד כמה זה יהיה אפקטיבי- נותרו שבועים ומדובר בד"כ בצוות של בני נוער שמדריכים, אבל שווה לנסות.
תבקשי מהמרפאה בעיסוק לצפות בו בגן ולהדריך את הצוות החינוכי. אני מאמינה שלא יעשו עם זה בעיות, אבל לפעמים יש קשיים כי משרד החינוך לא מתלהב מכניסה של אנשי מקצוע מחוץ למערכת, מסיבותיו.

כדי לקבל סייעת אישית צריכות להיות אבחנות סומטיות כגון פיגור שכלי, שיתוק מוחין, תסמונת דאון, עוורון, הספקטרום האוטיסטי, בעיות בריאות שמצריכות טיפול מיוחד (למשל גסטרוסטום בקיבה) והפרעות נפשיות- זה בגדול, אולי שכחתי משהו אבל הפרעת קשב כשלעצמה אינה מהווה קריטריון לסייעת אישית.

תפני למכון להתפחות הילד שם אתם מטופלים ותדברי עם העו"ס והמרפאה בעיסוק ותבקשי להפגש עם פסיכולוג/ית שם.
בהצלחה

לאן לפנות

מדברייך מסתמן שבנך מתוסכל בגן וההתנהגות היא ביטוי לכך לצד זה יש לו קושי להפנים כללי התנהגות .
איני בטוחה שסייעת תהווה פיתרון לכך.
אני מצטרפת לדעתה של יעל ויסוצקי וממליצה לך לחזור למכון להתפתחות הילד לבדוק אם הוא זקוק לטיפול תרופתי
הדרכת הורים יכולה לתת לכם כלים לעזור לו במיומנויות החברתיות ולרתימת הצוות החינוכי
לצוות החינוכי אין את הכלים להתמודד עם קשייו של הילד והם זקוקים להדרכה מתאימה.
ציפי קוברינסקי

קשיים בגן

שלום לך
כגננת (ואמא )שראתה לא אחת תופעות כאלה בגן /בבית
אני רוצה להאיר מספר נקודות.
1. טיפול תרופתי? האם מקבל ? היו אצלי מספר ילדים בגן חובה שקיבלו רטלין והיה שיפור עצום באיכות החיים של הילדים
הם הפכו פנויים ללמידה ולמשחק וכן הצליחו להפנים כללי התנהגות ורכשו חברים.
2. לא רופאה אך יש לי אחיין שקיבל רספידל אולי כדאי לברר.
3. יש גנים לעיצוב התנהגות עם צוות גדול ומספר קטן של ילדים(8) ושם יש גם הדרכת הורים טיפולים פרא רפואים ועוד.
בהצלחה

mandm2

New member
היי...

אמיר שלי כבר בן 7 חודש הבא.
כאשר הוא היה בן 3 הגננת התיאשה ממנו.
וכך כל שנה....

חבל שהגננת לא ניסתה לבקש שילוב עבור הילד שלך לשנה הבאה מהעירייה (מתי"א)במידה ומוכיחים פער לימודי של שנתיים אז ניתן לקבל סייעת. מאוד קשה.
לאמיר היו נוזלים באוזניים ולכן הוא קיבל סייעת שמיעה שהצילה אותו (שמ"ע) ולימדה אותו המון. היום הנוזלים התייבשו אז אין סייעת.
גם את אמיר לא רצו בשום קייטנה או גן...הסיפור חוזר על עצמו והוא עדיין כואב.
הרופאה שלו לא הסכימה לתת לו ריטלין בגיל 5 והתעקשה לא לתת לו בכל תוקף.
בכיתה א בגיל 6 הוא החל לקחת. שיפור עצום כמובן.

בהצלחה גדולה
אנחנו פה כמובן...

sim lev

New member
תודה על התגובות ועל השיתוף...

בעיקרון בגלל שלבני יש גם לקות ראייה חמורה אישרו לנו במתיא סיוע של פעם בשבוע למשך כ40 דקות אבל זה בגלל הראייה (מורה מתקנת ראייה). לבעיית הקשב הם בכלל לא התייחסו ושעה בשבוע זה מגוחך, זה כמובן לא יעזור לו לבעיית ההתנהגות היומיומית וההרסנית,בינתיים הולכת ומחמירה
אני שומעת מאחרים שadhd לא נכלל בקריטריונים למתן סיוע, האם זה נכון? כי אם כן זה ממש מגוחך. מצד אחד זורקים אותו מהמערכת כי הוא מפריע ופוגע בסביבה ומצד שני המצב לא חמור מספיק כדי לקבל סייעת
אוווףףףף

mandm2

New member
היי...

לצערי...ממה שאני יודעתADHD לא נכלל בקריטריונים למתן סיוע מהעייירה .
אני מבינה שזה קשה נורא.
טיפול תרופתי את לא רוצה לנסות?
אולי כדאי גם לשלוח אותו לחוג ספורטיבי כלשהו....

למעלה