הפרעות נפש

• פותח הנושא a25
  • פורסם בתאריך

a25

New member
בואו לא נכנס להפרזות פרועות

אנשים עם מחלות נפש לא ממש בוחרים להיות חולים, על אחת כמה וכמה במחלה שכלכך מוקיעה אותם מהחברה.... וכן, הם אנשים, ומגיע להם טיפול.

m_katzmann

New member
חברה שלא מקבלת את השונה

היא זו הבהמתית. ולי דווקא משום מה נראה שדווקא האדם הכי לא שפוי - הוא השפוי ורק אנחנו שמנסים כל הזמן ללכת בתלם - אנחנו הלא שפויים, כי מגבלות החברה מגבילות גם אותנו, חותכת לנו לא פעם את הראש. חולה נפש הוא אדם שנפשו פגועה. בדיוק כמו חולה אסטמה הוא אדם שריאותיו נפגעו. מאיה

a25

New member
פה דווקא

אני חייבת לצדד במיכל. כל הפרעה נפשית היא הפרעה של חוסר איזון בסיסי בהורמונים השונים שלנו בגוף... כל מה שאנחנו מגלים עובר מייד מפסיכיאטריה לנוירולוגיה, והפסיכיאטרים מטפלים בהפרעות שלא ברור לחלוטין מה מקורן, למרות שמחקרים הראו ביטוי יתר של דופמין ואצטיל כולין (שני נוירוטרנסמיטורים) באנשים עם הפרעות פסיכוטיות... כל דבר מקורו ביולוגי, אבל השאלה היא איך הוא משפיע על ההתנהגות החברתית ומהי מידת החריגות ועל סמך זה מבוססת הפסיכיאטריה - מידת וחוסר יכולת הפרט להתאים את עצמו לחברה מסיבות ביולוגיות שאינן תלויות בו.

a25

New member
כמובן שהמרשם הוא

מנוירולוג. ריטלין אי אפשר לקנות ללא מרשם מיוחד שכתוב גם בצורה מיוחדת, אבל הקניה לא נעשית דרך קופת חולים והנוירולוג שלי הוא לא דרך קופת חולים ולכן זה הופך את העניין לפרטי.

michal shahar

New member
ובאמת מה הקשר?../images/Emo12.gif

אכן אתה לא מבין. סרטן היא מחלה שבה יש ריבוי לא מבוקר של תאים ואין לה שום קשר להפרעה נוירולוגית. יכול להיות שכתוצאה ממחלת הסרטן יהיו גם אפקטים נוירולוגים כמו בסרטן המוח אבל זה רק בגלל שהתאים המתרבים הם תאי המוח. הפרעות נפש לעומת זאת, כמו במצב של ADHD, הן בדר"כ כתוצאה מבעיה ברמות של נוירוטרנסמיטרים שונים או ברגישות של התאים אליהם. דבר אחד אני מוכרחה לציין שאני מסכימה עם a25 שאין להגדיר את ADHD כמחלת נפש אלא כהפרעת נפש מכיוון שמחלת נפש היא הפרעת נפש חמורה ו-ADHD אינה כזאת. סכיזופרניה לעומת זאת מוגדרת כמחלת נפש. להדיוט כמוני בתחום הפסיכולוגיה דקויות שכאלה אינן נראות חשובות אבל למי שמבין בתחום, ההגדרה היא אכן חשובה. מסכימה עם a25 שאין להשוות בין סכיזופרניה ל-ADHD. המסר שניסיתי להעביר הוא שבהרבה הפרעות נפש קלות וקשות הבעיה היא בנוירוטרנסמיטורים ובעיקר בסרוטונין ודופמין. בכל מקרה הפרעת נפש קלה או קשה, כולם בני-אדם ואין להגדיר אף אחד כבהמה. ול-y4 אני ממליצה להכנס לאתר המקושר כאן ולהיות קצת יותר סובלן/ית לבעיות של אחרים. מקווה שכעת אתה מבין. מיכל

הפרעות נפשיות ?!?!?! הן.....

המצאה שימושית של החברה כדי ל"הגן " על עצמה נכון שמי שיש לו קשה לו להתמודד בחברה אבל זה איזה שהוא חולי של החברה ברור שיש מצבים קיצוניים אבל לא על יהם אני מדברת אם אתה קצת פוחד ללכת בחושך ממציאים לזה שם וכד´ ולחברה נוח להמציא שמות כאלה כי אז מי שממציא אותם הוא "החזק" ויש לו יתרון על החלש. ממש כמו שילדים עושים זה לא שונה. וחוץ מזה למשל ההומוסקסואלים נחשבו בעבר גם כ"לא בסדר" עד שהחברה קיבלתה את השונות שלהם כך שכוחו של אדם הוא באמונתו ובדרך פועלו וברור לי שהחברה די אכזרית בנושא הזה

a25

New member
אני איתך במרבית הדברים

הבעיה היחידה שלי היא שברגע שמגלים את המנגנון המדיוק מפסיקים לקרוא לזה הפרעה נפשית וקוראים לזה הפרעה נוירולוגית, ובאופן אישי ההרפדה החדה הזאת לא נכונה, משום שבהרבה מיקרים יש חפיפה רבה בין נוירלוגיה ופסיכיאטריה. קחי למשל אדם שעבר אוטמים חוזרים במוח ומפתח תסמונת (השם לא ממש משנה) שאחד מהמאפיינים שלה הוא שינויים קשים במצב הרוח. אף אחד לא יקרא לו חולה פסיכיאטרי בגלל שזה היה עקב הפרעה שהיא לכאורה אינה קשורה לתחום..

a25

New member
הפרעות נפש

קוממה אותי הודעה למטה לגבי סיווג כל הפרעות הלמידה למינהן ובהן ADHD כהפרעה נפשית ועל כן החלטתי לפתוח על זה הודעה. בזמנו (לפני כשנה וחצי) שאלו אותי למה אני לא מוכנה לנדב על עצמי פרטים בפורום אחר בו אני נמצאת, ואמרתי שההשקפה של אנשים על ההפרעה היא גרועה מאד. אוטומטית יש סיווג של המשתייכם לקבוצת ה - ADHD כקצת משוגעים... והנה ההוכחה.... מקוממם אותי לדעת שבגלל הבורות הכללית שמסביב מתייחסים אלי כאל פסיכית אם יודעים שאני סובלת מהפרעת קשב, ובגלל מה? בגלל שגם פסיכיאטרים מטפלים בהפרעה? או אולי בגלל שהיא מסווגת ב - DSM? אז לידיעת כל המעוניינים, הרבה הפרעות שאינן מוגדרות כמחלות נפש נמצאות ב - DSM. כן, יש אחוז תחלואה יותר גבוה בקרב אנשים עם ADHD במקביל, כמו דיכאון, או הפרעות אישיות מסויימות, אבל זה לא הופך את כולם לבעלי הרעות נפשיות.

SHIRITA13

New member
ומה בדיוק יש לך נגד מחלות נפשיות?

האם מי שסובל מהם הוא לא אדם?

michal shahar

New member
האם חזרנו לפולניה?../images/Emo68.gif

בעבר אסור היה להזכיר את מחלת הסרטן בקול רם, היו קוראים לה המחלה ההיא המצב הקשה ועוד. לאנשים יש סטיגמה על מחלות מסוימות ולכן קשה להם לקבל כותרות שמדביקים לתופעות שונות. אני לא חושבת שמחלת נפש זו כותרת כל-כך קשה. ADHD זה לא רק בעיות בלמידה זה הרבה יותר מזה אין ספק שאחת הבעיות הקשות של ADHD היא בעיית ההתנהגות. אם המונח כל-כך מפריע לך אשתדל לקרוא לזה הפרעת קשב וריכוז ולסכיזופרניה הפרעת אישיות ולבולמיה הפרעת אכילה ויותר לא נשתמש לעולם במושג מחלת נפש (חלילה, שלא ישמעו השכנים). מקווה שלא הכעסתי אותך יתר על המידה, באהבה, מיכל

a25

New member
סכיזופרניה

במידה וההית בקיאה קצת בפסיכיאטריה, היית יודעת שאיננה הפרעת אישיות אלא הפרעה פסיכוטית שזה הבדל גדול מאד מאד מאד. ועד שלא ניתקלת בכמה אנשים עם התקף פסיכוטי חריף לא תביני את המשמעות של זה ואת ההבדל מהפרעות אישיות שונות ומשונות (12 במספר) ולכן אין זה נכון לווסג אותם על אותה רמה. אפילו בכל מה שמדובר בהפרעות פסיכיאטריות יש מגוון רחב מאד החל מהפרעות קלות, כמו דיכאון שנקרא דיסתמיה או בולמיה וכלה במחלות כמו סכיזופרניה או מניה דפרסיה פסיכוטית, שהן ספינת הדגל של הפסיכיאטריה במוסדות סגורים. ובאופן אישי אני מעדיפה את המושג הפרעה נפשית ולא מחלת נפש אם כבר חייבים להשתמש במונחים האלה. יש לזה צליל יותר נעים ופחות שלילי

zivadina

New member
אני מסכימה עם מיכל שצריך לפתוח

את הכל, כדי להרגיל את האנשים לכל מיני תופעות במין האנושי, גם תופעות שנראות להם מוזרות וחריגות. באופן אישי, אני מכירה מקרובים לי בעיות נפשיות, ואני שמחה שמדברים על זה יותר ויותר. ובאופן עוד יותר אישי, לאנשים שמכירים אותי, ואני נחשבת יציבה מבחינה נפשית, אני מספרת שאובחנתי כ-ADHD ושאני נעזרת בריטלין. אני חושבת שכל אחד שיספר דברים כאלה על עצמו יכניס לתודעת ה"קהל" שיש הפרעה שנקראת ADHD והיא נפוצה מאוד, וכך אנשים לא יחשבו ש-ADHD היא תופעה חריגה, בדיוק כמו שמחלות או הפרעות נפשיות אינן חריגות בחברתנו. ירון לונדון כבר הצהיר בריש גלי שהוא נעזר בפרוזאק כי יש לו חרדות, וכך עוד מפורסמים. אז, רק אם בנאדם יכול להרגיש בטוח במיקומו בחברה (כדי לא לסכן את עצמו), עליו לספר על ה"חריגה" שלו כדי שיבינו שלכל אחד "חריגה" שלו.

arena

New member
מסכימה איתך.

לדעתי סובלנות היא דבר שיש לחנך אליו ואולי כל אחד מאיתנו יכול בסביבתו הקרובה. לאנשים שיש להם קשר עם אחרים עם קושי , בדרך כלל קל יותר לקבל את השונה. אני חושבת שגם "חינוך" מהממשלה- דרך בתי הספר ודרך אמצעי התקשורת יעשה יופי את העבודה. זה אולי ישמע קצת מוזר אבל כמו שחינכו את מרבית הישראלים לא לקטוף פרחי בר ניתן גם לחנך לקבלת השונה. "שטיפות מח" לציבור בנושא קבלת השונה , תוכניות בבתי הספר וכדומה יביאו לשינוי גם בתחום הזה.

a25

New member
נראה לי

שהיה חוסר הבנה בסיסי בעניינינו. ראשית, על מנת להבהיר דברים, כשמתארים הפרעות נפשיות, סכיזופרניה אינה, אף פעם לא הייתה, וגם לא תהיה הפרעת אישיות. זוהי הפרעה פסיכוטית קשה. שנית, לא מדובר על סובלנות כלפי החריגים שבחברה... מדובר על סיווג של ADHD כהפרעה נפשית, דבר שאינו נכון... כפי שכבר ציינתי, גם הומוסקסואלים סווגו בעבר כסובלים מהפרעות נפשיות. שלישית, כפי שגם את זה ציינתי, כשמדברים על הפרעה נפשית צריך לזכור שיש מרחב ביטויים ועוצמות שונות על פי חומרת ההפרעה, ואין מקום לשים הפרעת אישיות גבולית או סכיזואידית באותה דרגה כמו התקף מאניה פסיכוטי שבו בנאדם חושב שהוא רואה מלאכים שבאו לתת לו כוחות לרפא בעזרת מגע ידו (מקרה שהיה). וחוצמזה, לעניין ההסתרה של דברים, אני באופן אישי חושבת שכל אחד צריך לעשות מה שטוב לו. אם מישהו רוצה לספר שיש לו ADHD וזה לא עלול להפריע לו בחיים אשריו וטוב לו. לי באופן אישי, לצערי הרב, זה יפגע בקידום במידה וידעו שיש לי כזאת הפרעה. אני נמצאת בתוך חברה מאד תחרותית, ועדיין אי שם למטה. על מנת להתקדם למעלה, אני צריכה לשבת בשקט ולהתנהג כאילו אני כמו כולם, גם אם אני לא. אז, למרות העובדה שהפרעות הקשב שלי הם חלק מהאישיות שלי (שחלקה טוב וחלקה רע), אין בי את היכולת להפוך את ההפרעה לספינת דגל למלחמה בדעות הקדומות של אנשים, כי יש לי יותר מידי מה להפסיד. מי שצריך לדעת יודע, וכשלא אצטרך לדאוג לעבודה שלי כולם ידעו, אבל עד אז אני בוררת בקפידה את האנשים שיודעים את העובדה הזאת. לא צריכה שכולם ידעו ואז יגידו - אה כן, ידענו שיש בה משהו מוזר, ואז ירוצו לרכל ולהרוס לי את העתיד, ואצלי, באופן אישי, העבודה היא חלק מהאישיות, ככה שאם הלכה העבודה, הלך גם חלק מהאישיות. יש לי תחושה כאילו מצפים שאתנצל על כך שאני לא מוכנה לסכן את העתיד שלי על מנת להלחם בדעות קדומות. אז כן, דעות קדומות זה דבר איום ונורא, וזה שאני צריכה לקנות ריטלין במרשם פרטי כדי שבקופת חולים לא ידעו על זה, כדי שאם אי פעם יבקשו את התיק הרפואי שלי לא יהיה תעוד של העניין, מקומם אותי. אבל (וזה אבל גדול) אני לא אתנצל על זה שהעבודה שלי חשובה לי, אחרי שביליתי שנים רבות בלימודים שהיו קשים מאד מאד ואני לא מתכוונת לזרוק את זה בגלל כמה אידיוטים שלא יודעים מה זה ADHD. מקווה שהבהרתי כמה דברים.

michal shahar

New member
אנחנו איתך (בכל מקרה אני)../images/Emo24.gif

אני מכירה את הלחצים של הקידום ואת הרצון להראות תמיד בסדר. אני רק רוצה לספר לך שיש לנו בעבודה בחור מבריק עם מניה דפרסיה שכולם אוהבים ומעריכים. וכן כולם יודעים שהוא חולה ולוקח כדורים וכפי שאת בוודאי יודעת זו הפרעה הרבה הרבה יותר קשה מ-ADHD. אין ספק שלא כל חברה היתה מקבלת כך את השונה ולכן לעיתים צריכים לשמור את הדברים בפנים ואני בטוחה שזה מאוד מאוד קשה. מקווה שתמשיכי להתקדם ולהצליח בכל. בכל מקרה לי כן חשוב לספר שלבתי יש ADHD ואנשים מסביבי תמיד שמחים לשמוע על המחלה ותתפלאי כמה דעות מוזרות שמעתי על המחלה שהצלחתי להפריך ברגע.זה מדהים אבל גיליתי שיש כל-כך הרבה אנשים עם ADHD או שהילדים שלהם סובלים מכך שזה הפך אפילו לדיון קבוצתי בארוחות הצהריים. בהצלחה בכל, מיכל

a25

New member
כן

יש המון.. רק במשפחה שלי יש חוץ ממני את אמא שלי וסבא שלי ושלושת בני הדודים שלי (שזה מהווה 6 מתוך 9 חברי המשפחה המצומצמת) אבל איכשהו כשמישהו אומר שיש לו דיסלקציה, אז זה לא נורא וזה לא אשמתו וכשמישהו אומר שיש לו הפרעות קשב אנשים חושבים שהוא פשוט לא מתאמץ מספיק. התסכול...

zivadina

New member
מאחלת לך להגיע הכי גבוה שאפשר,

ואחרי שתיקני את החברה, תספרי לכולם שאת משלנו!!!

a25

New member
../images/Emo13.gif

לא נראה לי שתהיה לי אפשרות לקנות חברה, אבל אני אספר.. ברגע שזה יהיה נכון

למעלה