הפרעות בכיתה

הפרעות בכיתה

הבן הצעיר שלי (כיתה ד') היה צריך להתכונן למבחן (עם הגדולים אף פעם לא ידעתי אפילו מתי יש מבחנים ) . ובקש את עזרתי -התחלתי לשבת איתו והסתבר שהוא לא יודע כלום ,זה כאילו שהוא ראה את הטקסט בפעם הראשונה . יש מקצועות שהוא יודע מצוין ופה מדובר בתנך שגם השפה קשה גם הספר הנלמד אין בו איזה ארועים מרתקים . לשאלתי איך זה שהוא לא יודע כלום השיב הילד שהילדים מפריעים בשעור והוא יושב בשורות האחרונות וקשה לו להקשיב . או.קי אדבר עם המורה שראשית כל תדאג שישב מקדימה . אבל מה עוד אני אמורה לעשות ? שמעתי מעוד הורים שהילדים לא ידעו כלום לקראת המבחן הזה -ואני לא מבינה איך זה שהמורה לא יודעת שהם לא יודעים כלום ? מה אני אמורה להגיד לה ?

noa_f

New member
בכתה ד' לא לומדים ספר שופטים?

דוקא הרבה מאוד ארועים מעניינים היו שם. והוא גם די סיפורי. אני חושבת, שאם גיליתם שהרבה מאוד ילדים לא יודעים את חומר הלימוד כמו שצריך, אין מה לעזור להם ללמוד לקראת המבחן. שהציונים של כולם יהיו נמוכים והמורה לא תוכל להתעלם מהעובדה שהם לא יודעים כלום. את אמורה לשאול אותה, איך יכול להיות שהילד לא יודע כלום על חומר שנלמד מזה זמן מה. מה? היא לא בודקת שיעורים? היא לא שומעת ממנו תשובות בכתה? היא לא ראתה אף פעם מה כתוב או לא כתוב לו במחברת? מורה בכתה ד' בד"כ לא זקוקה למבחן כדי לדעת מה מצבו של ילד. אמורה להיות להן תמונת מצב די מדוייקת גם בלי מבחן. את באמת יכולה לשאול אותה שאלות נוקבות ומאוד יהיה כדאי שתעשו את זה בגיבוי ובהשתתפות של וועד הכתה.

את יודעת איך זה ההורים מוכנים לספר

אחד לשני שהילד לא לומד כלום אבל להודות בפני המורה או להתלונן למורה - רובם יגידו עד כאן .אני די משוכנעת שיעדיפו ללמד את הילד שלהם לבד . אבל מוכנה לנסות לדבר גם עם הורים אחרים ולראות . תראי יכול להיות שהספר הנלמד כן מעניין אבל הצורה שהמורה הספציפית שלו מלמדת היא כנראה משעממת . ןאני מכירה את הבן שלי שמשהו משעמם אותו ,הוא בורח לארץ הדמיון המפותח שלו -כי שם תמיד מאוד מאוד מעניין לו . אני אדבר איתה מחר . נראה אם זה יהיה לה חדש שהוא לא יודע כלום . אני די משוכנעת שהיא לא יודעת שהוא לא יודע כלום . וזה מטריד . בשביל מה היא בכיתה ? בתור ביביסיטר ?

פלגיה

New member
אני מנסה להבין מה הבעיה

הבעיה היתה שהיית צריכה לסייע לבן שלך להתכונן לבחינה? שהוא לא למד בכיתה? ששפת התנ"ך קשה לילדים ושהספר עצמו משעמם?

הבעיה שהוא לא ידע כלום

לא ברור לי איך זה שהמורה מלמדת והילד (ומתברר לי משיחות עם עוד הורים שגם הילדים שלהם לא יודעים הרבה) . לא קולט כלום והמורה מנותקת לא יודעת שהילדים לא הבינו כלום . אני מניחה שלהבנתה היא למדה והם יודעים . יש פה איזה קצר בתקשורת -לא ? אז בעקבות הקצר בתקשורת לדעתה הם מוכנים לגשת למבחן -אבל בפועל זה לא המצב . אז האם תפקידי כהורה לשבת עם בני וללמד אותו במקום המורה ? או שעלי לא ללמד אותו ושיקבל את הציון שיקבל ( אבל צריך לקחת בחשבון שהילדים האחרים ההורים כן למדו אותם ) . או שעלי ללכת למורה ולהעיר את תשומת לבה שיש בעיה .

פלגיה

New member
לדעתי שילוב של הדברים

אם הילד לחוץ למבחן - כן לנסות וללמד אותו. זה לא יהיה מה שהמורה לימדה, אבל יהיה קרוב. במקביל את צריכה להתקשר למורה ולהגיד לה שכרגע לימדת את החומר למבחן, ונוכחת לדעת שהילד לא למד כלום בכיתה, ושאם יש בעיה משמעתית, היית רוצה לדעת עליה לפני שמגיעה שעת האפס של המבחן.

לעת עתה ישבתי ולמדתי אותו

אבל זו משימה קשה כי הילד צריך בבת אחת לקלוט חומר שלמדו לכאורה בכיתה במשך חודש או משהו כזה ומעבר לזה יש לי עסוקים יותר מענינים מללמד למבחן -ממש ממש לא מעניין אותי ולא מתאים לי . אני מוכנה לעזור לעשות חזרה למבחן אבל במקרה פה זה היה ממש ללמד אותו מהתחלה . אני אדבר היום עם המורה ונראה . מה שמוזר לי שאני צריכה לבקש ממנה היום לבצע את עבודתה . בעצם להסביר לה שהיא לא יודעת מה הולך בכיתה שהיא מלמדת . לא בדיוק מצב נעים .

למעלה