הפרעות אכילה...

ילדת ים

New member
הפרעות אכילה...

אם אני מטופלת במרפאה להפרעות אכילה בבית חולים כלשהו (שניידר לדוגמא), האם זה יכול לפגוע בי בעתיד? נגיד, שלא יקבלו אותי לצבא או למקומות אחרים בגלל זה, האם בכלל מישהו יוכל לדעת שהייתי מטופלת במרפאה כזאת? זה נרשם בתיק הרפואי שלי? בתודה מראש...

גרא.

New member
הפרעת אכילה,ככל טיפול רפואי/נפשי

אחר,נרשמת אמנם בתיק הרפואי שלך בקבית החולים בו אושפזת.אבל הל החומר והמידע הרפואי עלייך,חסוי,ואי אפשא למסור אותו לאיש בלי רשותך בכתב.מכאן ברור שהצבא לא יקבל עלייך את המידע הזה,וגם לא בשום מקום אחר.אלא אם כן חשיפת המידע תהיה כרוכה בפעילות פלילית.ולא זה המקרה.לכן אם את נמצאת בטיפול,או מתכוונת להגיע אליו,מה שחשוב הוא הטיפול עצמו שיאפשר לך להתמודד בצורה טובה עם הפרעות האכילה שלך.ואין לך כלל מה לחשוש,המידע ישאר סודי ושמור רק בתיקיית בית החולים.

ixmix

New member
לא מדויק.

מצטער לאכזב, ועושה זאת בכאב, אבל... סייג לסודיות תיקים הינו פנייתי הצבא. אם הצבא יפנה, חייב המוסד המטפל למסור לו את המידע. (כך לפי חוק שירות הבטיחון). ייתכן והרופא לא יסכים ו"יעשה צרות" לצבא, אולם ייתכן, וקורה, כי התיק יועבר. לצערי הרב, מסיבה זו דחו מספר נערים לפני גיוס טיפול בתחום הסמים שהוצע להם, וחלקם פיתחו תלות קשה, נפלטו מצה"ל ואז הגיעו לטיפול. מומלץ לחשוב מה יעשה לך טוב, מה ישרת אותך ואת בריאותך בצורה הכי טובה, ולא האם ידווחו לצבא. מה זה ישנה אם תגיעי לצבא לאחר תקופה של הפרעת אכילה במצב בו אינך יכולה לתרום?

למעלה