הפרעה תחושתית

אורה52

New member
הפרעה תחושתית

האם לדעתכם הפרעה תחושתית עשויה לפרוץ פתאום בגיל 4 מבלי שיהיה לה כל רקע מוקדם? בני בן ה- 4 החל לאחרונה לסבול בעיקר מהגרביים, בוכה המון על התחושה (זה כואב, זה לא נעים, נועל נעליים ומיד מעיף אותן...). אנחנו נוהגים להלביש את הגרביים הפוך ולהחליף 3 זוגות, קנינו גרביים ללא תפר, לאחרונה עברנו לסנדלים עם גרביים במקום נעליים. כל זה לא תמיד עוזר. כיצד להתמודד? האם להמשיך להחליף גרביים או להתעקש שהוא חייב??

b a r b a i m a

New member
בוקר טוב אורה 52

להמון ילדים יש הפרעות תחושתיות בגלל כל מיני דברים ולאו דוקא לילדים עם הפרעות קשב. יש לי בן בן 4.5 שכל דבר מפריע לו והוא לא ילד ADHD. אוי ואבוי אם יהיה בגופיה/חולצה פתק מידה. אוי ואבוי אם בתוך הגרב יהיה חוט. שחלילה לא תהיה חולצה שבצואר סגור מידי... זו דבר מוכר אצל הרבה ילדים וזה עובר!!! לא לעשות מזה סיפור, פשוט לזרום עם הילד. לגבי הגרביים-הימים האלו מתחממים, תנו לו ללכת עם סני'קרס סגורים ללא גרביים-לא יקרה לו שום דבר רע..אולי קצת זיעה וריח לא נעים ברגליים (אפשר לשים קצת טלק להרגשה נינוחה יותר).

zivadina

New member
בעיה תחושתית

קודם כל, לא לכעוס. הרי ברור שהילד לא עושה את זה כדי להרגיז. לנסות לעזור לו. שנית, לבקש אבחון אצל מרפאה בעיסוק. מדובר בעודף רגישות, ולכך יש טיפולים שונים.

TikvaBonneh

New member
גרביים

אכן נושא כאוב. גם אצלנו זה קרה יום אחד והמשכנו להחליף סוגי גרביים עד שהגענו לגרביים "הנכונות", ומאז אין יותר בעיות גרביים. אצלנו אלה גרבי ספורט שקנינו בארצות הברית. הן סינתתיות ואין בהן בכלל כותנה ויש בהן DURASCREEN. כבר חמש שנים אנחנו עם הגרביים האלה, מחדשים את המלאי כל קיץ. עוד אסטרטגיה שהייתה לנו (לפני שמצאנו את הגרביים שהוא אוהב) זו מגפי גומי בלי גרביים, ולא לשכוח להתיז ספריי דאודורנט לתוכם כל בוקר. אני מקוה שבימים לא קרים הוא מסכים לסנדלים בלי גרביים. אני לא חושבת שאצלנו זה היה בעיה של הפרעה תחושתית כי לא הייתה לו שום בעיה לשחק בארגז חול, דבר שידוע כקשה מאוד לבעלי רגישות תחושתית.

ארגז חול ובעיה תחושתית

תקוה שלום, נכון שלפעמים ילדים מסויימים עם בעיות תחושה מתקשים לגעת בחול, אבל יש הרבה ילדים אחרים עם בעיות תחושה שדוקא מאוד אוהבים חול! כך שמשחק בארגז חול אינו מהווה בסיס לאבחנה מבדלת בין ילדים עם ובלי בעיות תחושה. בברכה שרון

מניסיון דומה, ממליצה לך לנסות

גרביים דקות, אם הן עם תפר, להלביש הפוך. כנ"ל עשינו עם גופיות לוודא שהנעליים לא קטנות עליו. אפילו במעט- זה כבר מטריף אותם. אצלנו היתה בעיה גם בחילופי עונות עד שמתרגלים למעבר משרוול קצר לארוך ולהיפך. ממליצה גם לפנות למרפאה בעיסוק. ולזרום איתו. אין ממש ברירה.

הפרעה תחושתית

שלום אורה, הפרעה תחושתית במהותה אינה פורצת פתאום, אך היא בהחלט יכולה להיראות ולהתנהג אחרת במהלך מעגל החיים והתפקוד, ולכן יכול להיות שהעדפות והתנהגויות מסויימות ייעלמו, ואת מקומן יתפסו התנהגויות והעדפות אחרות. בכל מקרה, ליקוי תחושתי הוא עניין מקיף, ואינו מתבטא רק בהתנהגות ותחום אחד בדרך כלל. כדי לדעת אם אמנם מדובר בליקוי תחושתי או בתופעה אחרת, יש לפנות למרפאה בעיסוק מומחית לליקויי תחושה ולעבור אבחון מקיף. בעניין מה כדאי לעשות, להתעקש או לוותר, קשה לדעת מה להציע מכיוון שאיני מכירה כלל את הילד ואת התמונה כולה. עם זאת, לחיצות בכפות הרגליים לפני הגריבה יכולות להקל מקומית, ולא נראה לי שיכולות להזיק בשום מקרה. לגבי שינויים מפליגים בהרגלי ההנעלה של ילדך,מנסיוני פעמים רבות גישה כזו אינה עוזרת. אם תפני אלי במסר, אשמח לנסות ולהפנותך למומחית לתחושה באיזור מגורייך. בברכה שרון

Kalusa

New member
גרביים ללא תפר??

אשמח לדעת מאיפה קניתם?? אני גם מחפשת כאלו גרביים.. תודה

שירZ

New member
דלתא-כיתן-המשביר

תוכלי למצוא אותם שם, בכל הצבעים והצורות.

למעלה