הפרעה ביפולרית ן ADHD

הפרעה ביפולרית ן ADHD

אני בן 30 מטופל בליתיום עקב הפרעה דו קוטבית ומאוזן כבר כמה שנים, לאחרונה קיבלתי המלצה מפסיכולגית לעבור איבחון ADHD בטרם אתחיל טיפול אצלה, מאחר והיא טוענת שיש קשר סיבתי בין בעיות ריגשיות ל ADHD והיא רצתה לשלול או לא לשלול דרך האיבחון,אבל הפסיכיאטר המטפל העדיף שאגיע אליו לאיבחון, גם עקב השימוש בריטלין בזמן מבחן TOVA שמגביר את תופעות הלוואי לאלו שצורכים ליתיום. אני מרגיש שנפלתי בין הכסאות ולא יודע מה לעשות? האם כל פסיכיאטר יכול לאבחן ADHD באמצעות שאלונים או שיחות? העיניין דחוף לי ואשמח לתשובה.

zivadina

New member
אבחון

לפי משרד הבריאות, פסיכיאטר מורשה לאבחן הפרעת קשב, ועל פניו, הפסיכיאטר שלך צודק בהחלט. רוב הייעוץ הרפואי להפרעת קשב בפורום שלנו ניתן על ידי פסיכיאטרים. רק שאני שואלת את עצמי, מה זה אומר על הפסיכיאטר שלך, אם הוא לא בדק עד עכשיו את האופציה של הפרעת קשב. יש קשר בין בעיות רגשיות שונות ל-ADHD, אבל לא שמעתי על קשר בין הפרעה ביפולרית ל-ADHD. בסוף השבוע תייעץ כאן הפסיכיאטרית וחוקרת ה-ADHD ד"ר איריס מנור, ואתה יותר ממוזמן להפנות אליה שאלה. שרשור השאלות אליה ייפתח ביום ה' בלילה.

תודה על תגובתך

חשוב לי לציין שאותו פסיכאטר איתר את שורש הבעיה לדכאון ונתן לי לתיום שהחזיר אות לאיזון אבל הבעיות שהיו לי בעבר לא נעלמו. לא צייתי שבתקופת התיכון ובאוניברסיטה היה לי קשה לסכם חומר ולהתרכז לפני בחינות, למדתי לפני כל בחינה יום יומיים,בעבודה אני מפעם לפעם עושה טעיות, גם עקב מונוטוניות בעבודה ועקב חוסר תשומת לב מספקת אני מתקשה בלפתח רגשות לבחורות שיוצא,יש לי קשרים קצרים, קשה לי להתמקד בקשר כמו חן חושש מהתחיבות, אני לא יודע אם זה ממש קשור לבעיות קשב וריכוז או שזה נירולוגיות או גם וגם. בכל מיקרה הפסיכולוגית רצתה שאעבור איבחון לפני שאתחיל טיפול אצלה היתי בדרך למכון איבחון עד שהפסיכיאטר העדיף שאגיע אליולאיבחון טוב לא אחזור על דברי מההודעה הקודמת אני מודה לך על העברת השאלה לד"ר איריס מנור אבל בכל זאת אשמח לשמוע התיחסותך.

zivadina

New member
התייחסות ותיקון טעות

אני מדגישה שאינני אשת מקצוע, אלא אדם שחי וקורא על הפרעת קשב. זאת הסיבה שלא שייכתי את "הפרעה דו-קוטבית" ל"מאניה דיפרסיה". סליחה. בהחלט יש קשר, והוכח מחקרית, שהפרעת קשב בלתי מטופלת מובילה להפרעות רגשיות כמו דכאון וחרדה. בנוסף, כדאי שתקרא את הקישורים שלנו על "אבחנה מבדלת". שם כתוב במפורש שהרבה בעיות, במיוחד בעיות רגשיות, יכולות להפריע לרכוז ו"להתחזות" להפרעת קשב. באופן שטחי, אפשר להגיד שכאשר יש בעיות רגשיות, קשה להתרכז. לכן, חשוב מאוד לעשות לך אבחנה מבדלת שתגדיר אם מקור חוסר הרכוז שלך הוא בהפרעה הדו-קוטבית, או ב-ADHD, או בשתיהן. בנוסף, ריטלין לא טוב לאנשים עם נטייה לדכאון. לכן הפסיכיאטר שלך נזעק. במידה שאתה סובל משתיהן, מטפלים קודם כל בבעייה שהיא ב"קידמת הבמה", דהיינו הבעייה שהכי מפריעה לך לתפקד, ואחרי שמשיגים איזון בבעייה זו, ממשיכים לבעייה הבאה. לכן, אם אתה סומך על הפסיכיאטר שלך, אתה צריך ללכת לפי סדר האבחונים שהוא מציע לך, ולפנות לטיפול פסיכולוגי שהוא ממליץ עליו. במידה שאתה מעוניין בחוות דעת שניה, ואתה חושד (לפי הקישורים שלנו) שיש לך הפרעת קשב לא מטופלת, אתה מוזמן לפנות לפסיכיאטר מבוגרים שמתמחה באבחון הפרעת קשב (וכמובן גם אבחון הפרעות אחרות).

spidergirl

New member
הפרעה דו קוטבית היא מחלה

לא די ב- ADHD לא מטופל להתפרצותה, זה לא כמו דכאון וחרדה. בנוסף, המחלה תורשתית. חוץ מזה, ליתיום פוגע בריכוז וזה גם כיוון שכדאי לך לבדוק. חוץ מליתיום יש מייצבים נוספים (טופמקס למשל...) שמתיימרים לקבוע פחות בריכוז

05 מיכל

New member
ועוד משהו:

אבחון ADHD לא חייב לכלול בדיקת TOVA. זהו כלי עזר שלפעמים משתמשים בו ולפעמים לא. ושוב, כמו שזיוה אמרה: אם הפסיכיאטר שלך ךא יודע את זה, הוא כנראה לא מומחה ל ADHD. ומאוד כדאי לאבחן זאת אצל מומחה ספציפי לזה, לא אצל כל פסיכיאטר.

למעלה