הפרסומת של יאיר

johny_abola

New member
הפרסומת של יאיר

לפי דעתי, יש בפרסומת הזו כמה בעיות לא קטנות: 1. הבחירה ביאיר לפיד אינה טובה. הוא לא הדמות המתאימה לפרסומת (ויסלחו לי מעריציו): הפרסומת פונה לקהל היעד שמזדהה עם התכנים שלה על ארץ ישראל הישנה והטובה ו"המוגבלת". ירח דבש בטבריה? סוג אחד של לחם וקפה? זה לא מדבר אלי. זה כן מדבר להורים שלי בני השישים. אבל יאיר לפיד לא מדבר אליהם. הוא מדבר דווקא לגילאי 15-45. רק חבל שערכי ותכני הפרסומת לא מדברת אל הקהל שלו, כי הם לא חיו בתקופה הזו של חוסר אפשרות לבחור. בקיצור: קהל היעד שהפרסומת פונה אליו, הוא לא קהל היעד של יאיר, ולהיפך. 2. זו פרסומת תדמיתית מאוד בפורמט, בטאלנט ובתכנים שלה, אבל המטרה שלה היא לא לחזק את ההזדהות שלנו עם הבנק, או ליצור לו תדמית (כמו שפרסומת תדמיתית אמורה לעשות), אלא בעיקר למכור חבילת עמלות - הארד סייל במסווה של תדמית. הפרסומות לבנקים הן בדר"כ "גדולות", רגשיות ומושקעות (כמו הגשר בים של "לאומי" או העפיפון של "פועלים"), אבל כאן שילבו את זה עם מכירת מסלולי עמלה - בשביל זה כל ההשקעה? למסלולי עמלה? אפשר למכור את זה דרך מודעה אינפורמטיבית בעיתון, ולא לשם עשרות אלפי שקלים ליאיר. 3. כש"הפועלים" לקחו את יאיר, הם ראו בעיניהם את ההצלחה האדירה שמודי בר-און הביא ל"דיסקונט". אבל מודי תותח, עממי, כובש, וכולם מזדהים איתו - מ"אנשי הכדורגל" שרואים אותו בערוץ 5, ועד ה"אינטלקטואלים" שרואים אותו ב"הכל אנשים" בחינוכית. הוא בחירה גדולה. יאיר - פחות. 4. ובכלל - הפרסומת ממש לא מבריקה, והשלם קטן מסכום חלקיו, וחבל.

אנהלה

New member
אני חושבת שהם חשבו שיאיר פשוט יעשה את העבודה הם חשבו הנה יש לנו את יאיר לא צריך יותר לדאוג לכלום או שנגמר להם התקציב וגם כל הדיבורים על הסכום שהוא קיבל עשו משהו...

אורז

New member
הבחירה ביאיר נכונה, האסטרטגיה לא

דווקא יאיר לפיד הוא דמות שהרבה מותגים עממיים היו מוכנים לנכס לעצמם. הוא מדבר בגובה העיניים, הוא נתפס כאינטיליגנט ואהוב גם על צעירים וגם על מבוגרים. הבעייה של הפרסומת היא באסטרטגיה שלה: פעם לא שאלו אותך, היום כן". מפתיע מאוד שבחרו במסר הזה שהרי אנחנו חיים כבר יותר מ-10 שנים בעידן שבו יש בחירה ותחרות כמעט בכל דבר בחיים. הסרטים הישנים מערוץ 1 עם על החינניות שבנוסטלגיה שלהם לא מעוררים בנו הזדהות. זה אכן שייך לעבר הרחוק, מה גם שרבים מקהל היעד לא מכיר את התקופה הזו (צעירים, עולים חדשים וכו'). אני בטוח שפרסומת כזו הוקרנה בפני קבוצות מיקוד ומשונה בעייני שלא עלו על הבעייה הבולטת עוד בשלב מוקדם יותר

haddar

New member
ועוד בעיה קטנה....

אם היום אתה יכול לבחור בכל דבר, אז מה כל כך מיוחד בבנק שלכם?

foufoune

New member
נו

ניראה היה כאילו הקופי יצר פרסומת מהממת שישבה במגרה אחרי שכבר צולמה עם לפיד, ורק חיכה להזדמנות להלביש אותה על בנק הפועלים. היא לא קשורה אליו- ואני בכלל היתי מצפה ממר לפיד לפרסם משהו (לפחות תדמיתית) יותר מוצלח מבנק- שלדעתי לפרסם את בנק הפועלים (השנוא עלי ביותר) זה לרדת לזנות- במיוחד לאחר כל הגילויים עליהם בשנים האחרונות- עיתונאי- אמור לשדר אמינות- ואין כל אמינות בבנק הפועלים. ובטח שאין כל אמינות בקשר בין לפיד לבנק. (אולי לבנק הזרע) (ב
לשחר

foufoune

New member
טעות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ניראה כאילו הפירסומאי המתין להלביש את הפירסומת המוכנה לכל בריף שלא יהיה. ולאו דווקא ל"פועלים"

amiro007

New member
אהבתי את הפרסומת!! ויכול להיות

שהיא לא עד כדי כך מוצלחת!1 אבל היא טובה... אבל יאיר לפיד עממי, כובש, החיוך!!!(לא אני לא מפליץ קוטג') אבל הוא עושה תעבודה! אומרים שהוא קיבל משו כמו 600.000 יש מצב??? שקל כמובן

אנהלה

New member
זה לא נראה כמו פרסומת לבנק זה נראה כמו פרסומת לסופרמרקט מוצלח במיוחד שיש שם את כל סוגי הגבינות/לחמים/בשרים וכו'... לדעתי הם העבירו את הרעיון של במסלולים בצורה נוראה כי בכלל לא מבינים את זה... חוץ מזה, אם אתה יכול היום לבחור בין כל כך הרבה אפשרויות, למה את בנק הפועלים? (אני שמתי לב שעוד מישהו רשם את זה אבל זו לא העתקה...)

למעלה