הפריימריז במרצ

הפריימריז במרצ

לא יודע כמה ממכם יודעים, אבל ב14.12 יתקיימו הפריימריז של מרצ. למעשה שלב א' יתקיים ביום א' הקרוב ובו ח"כ זהבה גלאון וח"כ אבשלום וילן יצטרכו לקבל את אמונם של לפחות 60% מחברי הועידה כדי להתמודד בפריימריז. מה שמעניין במרצ הוא שבעוד שאר המפלגות מגייסות "כוכבים", לרוב גנרלים, המתמודדים במרצ הם אנשים ש"חיים את המפלגה"; גם שהפעם צפוי שינוי מרענן בעקבות פרישתם של שני ח"כים - ח"כ רן כהן ויוסי ביילין - ובשל שריונים לנשים וערבים, שנהפכו לראליים מאוד לפי הסקרים הנוכחיים. לפי שיחות שאני עורך בתוך המפלגה, כנראה יהיה מאבק על מס' 2 ברשימה בין ח"כ זהבה גלאון לבין אילן גילאון. אם לא תהיה התנגדות כמובן, אני אכתוב כאן את פרשנותי לאחר הפריימריז. בנתיים, אם יש שאלות אז אשמח לענות. רשימת המתמודדים: מ"ס שם משפחה שם פרטי 1 אורון איל 2 אייזנברג שאול 3 ברגיל גברי 4 ברניב ארן 5 גולדברגר עידן 6 גילאון אילן 7 גלאון זהבה 8 גרינפלד צביה 9 הרסגור הנדין עילאי 10 וילן אבשלום 11 זכי אורי 12 חסן עבד אל סלאם 13 לסקי גבי 14 מלכה יוסי 15 נעמה מחמוד 16 סבית שאדיא 17 פלד רועי 18 פריג' עיסאווי 19 קשני דוד 20 רוזין מיכל 21 רז מוסי 22 שנאן שאוקי

ועוד בקשר לבחירות הפנימיות במרצ - סרטון

סרטון של מועמד הצעירים אורי זכי... http://il.youtube.com/watch?v=xF7raJ2xiLc נאחל לו בהצלחה

LoveMyLife

New member
אתה רציני?

אתה באמת מצפה שנצביע למרצ? למה, כדי שמספר הקסאמים יוכפל ואף ישולש? שנמשיך לא להגיב לירי? שנמשיך לנהל מו"מ דמיוני עם אנשים דמיוניים שלא מסוגלים לשנות כלום? איפה אתה חי..? אנחנו צריכים ישראל חזקה. מרצ עושה את ישראל חלשה. חלשה מאוד.

ממש הפוך

מרצ מחזקת מדיניות חברתית שיוצרת חברה חסינה מבחינה ערכית. כן, אני מאמין בסולידריות חברתית וחושב שבעיות הון-שלטון ושחיתות שלטונית גורמות לאובדן דרכה של מדינת ישראל. אני מצפה שמי שזכויות אדם חשובות לו ומי שאוהב את אזרחי ישראל כולם כן יצביע מרצ. אני אעשה כך. יש לי גם תשובות בעניין הקסאמים, אבל אני רואה לפי תשובתך שבאמת אין עם מי לדבר בנושא הזה.

LoveMyLife

New member
יש עם מי לדבר

אבל מה לעשות שהעובדות בשטח מדברות בעד עצמן: מפלגת מרצ היא המפלגה הציונית היחידה שתוקפת את פעולות צה"ל בשטחים, מעודדת את ארגון "בצלם" שתומך בפלסטינים ותוקף את צה"ל ללא סוף, זהבה גלאון היא אותה אחת שתבעה להעמיד לדין את צה"ל באחת מהפעולות השגרתיות שלו. מרצ הם עוכרי ישראל, גיס חמישי, והם ימכרו את המדינה לערבים. ואז, כשכבר יהיה רוב ערבי בארץ והם יגרשו אותנו, הם לא יגידו "צדקתם". אבל זה לא יקרה. מזל.

מרצ חושבת בצורה שונה

העמדה של מרצ היא שאפשר לפתור את הבעיות בדרכי שלום וכן, שיש עם מי לדבר ולא כל הערבים הם אותו הדבר. עם כה ניסינו הכל בדרכים צבאיות וכלום לא קרה. עדיין ממשיכים הקסאמים והפצמ"רים. מרצ לא תוקפת את פעולות צה"ל בשטחים באופן כללי, אלא תוקפת כאשר ישנה פעולה כלפי אזרחים חפים מפשע (וגם זה לא כל מרצ, אלא בעיקר זהבה גלאון). הטענות כאילו אנשי מרצ הם אנשים הזויים, חולמים, מנותקים וכיו"ב הם אמירות שקריות שכן אנשי מרצ הם אנשי שטח שנמצאים הרבה בשטחים במסגרת פעילות בצלם ושלום עכשיו. האג'נדה של מרצ נקבעת לפי נתונים אוטנטיים מהשטח. אגב, אותה זהבה גלאון שאתה משמיץ גם ידעה לצאת למען משרתי צבא הגנה לישראל בזמן שממשלת אולמרט-לבני (וקודמתה) לא דאגה להם. ח"כ גלאון גם דואגת לנושאים שאף ח"כ אחר (אולי חוץ מנדיה חילו וגם זה בספק) לא חושב לטפל בהם כמו המאבק בסחר בנשים ותמיכת המדינה במקלט לנשים מוכות - בעיני אלו מאבקים לא פחות קריטיים למדינה מאשר מאבקם של חיילי המילואים.

בושה וחרפה של מפלגה!

העם הזה צריך בולדוזר כלכלי! מוביל מהפכות ולוחם בעבור הערכים והאידאולוגיה של העם היקר הזה. ליכוד + לימור לבנת = ישראל חזקה!

אוי ואבוי אם הון-שלטון אלו הערכים...

אם אנחנו רואים את עצמנו כביתו של העם היהודי, אנחנו חייבים לפעול מתוך סולידריות חברתית ולא מתוך העצמת הפער בין המעמדות. הליכוד כבר ממזמן לא פועל בכיוון הזה, אלא רק מתוך אינטרסים של קרבה לבעלי ההון. כולנו ראינו שהאידיאולגיה הקפיטליסטי - דוגמת זו של בנימין נתניהו - קרסה. העם לא צריך כל מיני קבלני שקשוקות

לפעמיים אנשים מדברים כל כך הרבה שטויות...

לבנת הובילה רפורמות במערכת החינוך, - ואת מהפכת התקשורת, היא פתחה ללווין את האופציה להיות מתחרה, ויזמה מפעיל שלישי, מעבר לזה שיש לה אוריינטציה כלכלית. תמיד במערכת החינוך יהיה מישהו שיתלונן, לדעתי עדיף שר שיש לו ניסיון במקצוע מאשר מישהו חדש שצריך ללמוד הכל מהתחלה.

israel3000

New member
ישראלי אמיתי יש לך הרבה שאלות אולי...

כדאי שתתחיל לתת גם תשובות, אם מישהו הוזה כאן זה אתה.

skeptic

New member
לימור../images/Emo35.gif

הפעם הצלחתם להצחיק אותי. מיותרת ומפריעה. יש לה נסיון במקצוע
איזה מקצוע
פוליטיקה
מצחיק... תקשורת
דאגה בעיקר לתעסוקה של בעלה לשעבר עם הפרוייקטים שלו ברשויות המקומיות. חינוך
תרשה לי... אוריינטציה כלכלית
אכן, יחד עם אקס בעלה. ללמוד מחדש
האם לימור בכלל מסוגלת ללמוד דבר מה

skeptic