הפריות

הפריות../images/Emo39.gif

אני בטיפולי פוריות כבר שבעה חודשים וכנאה עכשיו אתחיל הפריות. רציתי לדעת איך ההפריות מתבצעות: מתי שואבים ביציות? מתי מבצעים את ההפריה, כלומר באיזה חלק מהחודש? איזה
או זריקות לוקחים לפני וכמה זמן? אודה לכם על כל

rachel10

New member
ניסיון להסביר לטומי

ישנם פרוטוקולים (תוכניות) שונים. את תקבלי זריקת דיכוי :דקפפטיל בכדי שהרופא יוכל לשלוט על זמן הביוץ. מתי תקבלי את הזריקה ובאיזה מינון זה שוב תלוי בפרוטוקול. יום שלישי של המחזור תתבקשי לבצע בדיקת דם לפרופיל הורמונלי כמו גם אולטרסאונד לשלילת ציסטות. תתחילי הזרקת הורמונים (כדאי ללמוד להזריק לעצמך) ביום שני שלישי רביעי או חמישי למחזור, שוב תלוי בפרוטוקול שהותאם לך. מס' ימי ההזרקות תלוי בתגובה של הגוף שלך להורמונים ואת זה יבדקו במעקב של בדיקות דם ואולטרסאונד זקיקים. כאשר יש מספיק זקיקם בשלים נותנים לך הוראה להזריק כוריגון. יום אחרי זה את מוזמנת לשאיבת ביציות שמתבצעת בהרדמה כללית קצרה. ביום זה גם תתבקשו לתת את הזרע. במעבדה מבוצעות ההפריות. ויומיים או שלושה לאחר השאיבה תתבקשו לבוא להחזרת העובר/ים. בין השאיבה להחזרה תקבלו מידע לגבי מס' הביציות שנשאבו ומספר ההפריות בפועל. כך גם מידע לגבי העוברים. עכשיו יש לכם 12 ימי המתנה וציפיה עד לבדיקת דם להריון... בהצלחה!!!!!

rachel10

New member
לרוית

הבנתי שיש גם תרסיס. לי נתנו דקא ארוך וקיבלתי את זה פעם אחת בזריקה.

תודה לrachel10

תודה רבה על המידע. אני בטיפולים כבר עברתי את שלב ההזרקות בבית, וכוריגון לפני הביוץ אבל לא נקלט לנו. אז אני לא מתרגשת מהזריקות למרות שממש באסה, את בטח יודעת איך זה, חודש ראשון מתלהבים שאולי נקלט ואחרי מספר חודשים מתייאשים! עוד שאלה - כל כמה זמן מבצעים הפרייה? כל חודש? מה הסיכויים לקליטה?

rachel10

New member
אשמח לעזור טומי

כולנו באותה סירה, הציפיה, האכזבה וכו' אבל חייבים לשמור על אופטימיות זהירה:) אני עברתי IVF אחד והומלץ לי לעשות הפסקה של חודש. אח"כ מוודאים שאין ציסטות. אם עדיין יש, צריך לקחת הפסקה של חודש נוסף. כשהדקא ארוך ישנה השפעה ארוכה יותר על הביוץ והמחזור (משפיע עד 60 70 יום) מה שיכול שוב להאריך את הפסקה... לגבי סיכויים לקליטה...זה מאוד מורכב. תלוי בהרבה גורמים. אחד מהגורמים זה איכות העוברים. אבל שוב, היו מקרים שנצפו איכות עוברים לא ממש טובים ובכל זאת נוצר הריון טוב. ולהיפך. בהצלחה!

נועם@בת

New member
ברוכה הבאה לסירה שלנו../images/Emo45.gif

הדלת השניה משמאל מובילה לפורום הריון אל תהססי להשתמש בה. ההסבר של רחל היה ממצה, אני עדיין שומרת הסבר עתיק יומין
מהפורום הישן בIOL. תקראי, תפנימי ותגשימי
. נועם

למעלה