הפריה חוץ גופית

gilal

New member
הפריה חוץ גופית

היי! הגעתי אליכם בעקבות תגובה שקיבלתי מאולה. לפני מספר ימים ניגשנו לרופא וזאת אחרי 12 חודשי נסיונות להיכנס להריון. הרופא שלח את בעלי לבדיקת זרע ואותי לבדיקה הורמנלית. הבדיקה שלי יצאה תקינה ואילו של בעלי לא. מסתבר שיש לו ספירת זרע נמוכה מאוד. הרופא שלי, לאחר התסכלות קצרה בתוצאות הבדיקה, הודיעה לנו, ללא שום הקדמה כי עלינו לעשות הפריה חוץ גופית. ישבנו והסתכלנו עליו בהלם, לא הבנו מהיכן זה מגיע. הרופא היה מאוד לא חביב, ומאוד קונקרטי ולא סימפטי. הלכנו הביתה, קפואים מכל מחשבה ועשיה. בכיתי המון, בעלי היה בהלם ואני יודעת שגם לא קשה מאוד והימים שלאחר מכן עברו כמו סיוט. התחלתי לבדוק באינטרנט על הנושא. דרך אגב נודע לנו על הענין ביום ראשון האחרון (14.10.01). אנחנו עדיין לא יודעים איך להתמודד עם הנושא. עדיין לא סיפרנו למשפחה הקרובה. אני אשמח לקבל תגובות בענין. איך עושים את התהליך? כמה זמן זה לקוח עד שנכנסים להריון? איך אני יודעת שבטוח צריך הפריה חוץ גופית? מה עם רפואה אלטרנטיבית? יש לי כל כך הרבה שאלות בנושא. אין לי מושג מהיכן להתחיל. בכל אופן, אשמח לקבל תגובות לענין. תודה, גילה וישגב

רומי 007

New member
גילה וישגב היקרים

ברוכים הבאים לפורום. הימים הראשונים אחרי שמסתבר שיש בעיית פוריות הם ימים לא קלים. בטח כשזה נופל ב"בום" ולא מתגלה לאט לאט. אבל יש גם נקודה חיובית למחשבה: כך גם נחסכו מכם המון בדיקות ואכזבות (לפעמים לוקח כמה שנים עד שמבינים שאין ברירה אלא ללכת לIVF). אז אולי בעתיד, אחרי שתצליחו זה לא יראה כל כך נורא. בפורום תמצאו המון מידע ובטוח בקרוב מישהי עם יכולת טכנולוגית יותר גבוהה משלי (זה לא קשה, כי אין לי) תצרף לכם לינק אחד או יותר להסברים על כל תהליך ההפריה. אבל המון מידע בהתחלה יכול לגרום גם סתם לבהלה ול"הצפה". אז עצתי לכם - לא לנסות להכיל את הכל בבת אחת. יש ספר על ענייני פוריות שכתב פרופ´ בן רפאל ובכל בית חולים יש חוברת מטעם בית החולים שמסביר (עם תמונות) את כל התהליך. בשלב זה הייתי ממליצה לכם ללכת לקבל חוות דעת שניה, והפעם מרופא שהוא מומחה לפוריות ולא "סתם" גניקולוג. כדאי לבחור מנהל מחלקה מבית החולים שבו הייתם מעדיפים לעבור את התהליך. תשלחו לבדיקות נוספות תמלאו טפסים ותתחילו. מי יודע? אולי יציעו לכם לנסות קודם הזרעה? ואם תגיעו לIVF - תדעו שהשד לא נורא כל כך, רק שלפעמים זה ארוך וצריך הרבה סבלנות. אז שיהיה בהצלחה יקרים שלי, ומיצאו לכם רופא שתוכלו לסמוך עליו.

ברוכה הבאה, גילה!

הגעת למקום הנכון, מזל שאולה הפנתה אותך לכאן...
אין לי הרבה תשובות בשבילך, אבל תכף יבואו החברות החכמות ובעלות הנסיון ויפציצו אותך במידע
אל תפחדי אם את לא מספיקה לשאול הכל, אנחנו כאן כל הזמן... ולפעמים אפילו לא יודעים מה לשאול. קודם כל תיקחו נשימה ארוכה, תתארגנו עם עצמכם ועם המצב החדש. אם הרופא שאליו הלכתם הוא רופא פוריות טוב, ואת מרגישה שאפשר לסמך עליו - מצוין, אם לא - תמיד אפשר ללכת לשמוע עוד דעה של רופא אחר. לא צריך לרוץ מיד ולקפוץ לתוך המים הקרים, קחו את הזמן שלכם, תתחילו "לעבוד" רק כשאתם מרגישים שאתם באמת רוצים ומוכנים. בינתיים את יכולה להשתתף בשיחות פה ולראות שהשד לא נורא כל-כך... שבכל דרך שבה תחליטו ללכת תצליחו להגשים את משאלותיכם.

שרילי

New member
הי גילה! ../images/Emo42.gif

אני כ"כ מבינה אותך, ההלם הראשוני מאוד קשה. הביקור הראשון שלי ושל בעלי אצל אורולוג של הקופה שבאנו אליו עם הבדיקות הלך בערך ככה: הרופא:"אבל אין זרע, פשוט אין זרע!!!" (בסופו של דבר יש זרע, לשמחתינו הרבה) לגבי איכות הזרע של בעלך, יש לעיתים אפשרות של טיפול הורמונלי שגברים עוברים לשיפור האיכות. בעניין הבירוקרטיה, לאישור טיפולי הפריה (IVF), צריך להגיש בקשה במזכירות הרפואית. בכל קופה תקופת המתנה שונה (בין שבועיים לחודש), במזכירות הרפואית את יכולה לקבל את כל האינפורמציה לגבי הטופסולוגיה. שיהיה לך המון הצלחה והגעת למקום מאוד תומך ועם הרבה ידע. תקחי את הזמן הקרוב לעצמך ולבעלך להרגע ולהודיע למשפחה יכול קצת לחכות. שוב, בהצלחה!! שירלי

באבו

New member
קודם כל...

קודם כל, רופא לא חביב מחליפים!!!
אנחנו לא נמצאים באפגניסטן, ופה את יכולה לבחור את מי שיהיה חביב אליכם, ויסביר לכם בדיוק מה ההשלכות של כל הענין הזה. בקשר לטיפול עצמו: את דווקא יכולה לראות את הענין בצורה חיובית, כי תלכו ישר לטיפול עם הסיכויים הכי גדולים... אבל, אם זה "כבד" עליכם
תבקשו לנסות טיפולים "רכים" יותר, כמו הורמונים לגבר, או הזרעה (שבה משביחים את הזרעונים הקטנטנים, ובוחרים אותם אחד אחד..) בקיצר, השד לא נורא כל כך, אל תתפסי את הרופא שלך כאליל.. קחי עוד עצות, עוד דעות, ואם קל לך יותר, את גם לא חייבת לספר למשפחה.. ולא לאף אחד! שיהיה בהצלחה, ו... ברוכה הבאה לזמן קצר... באבו

קודם כל ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

הגעתם בדיוק למקום הנכון, שיעזור לכם לעבור את התקופה עד ההריון המיוחל, ויתן לכם גם ידע, אך בעיקר הרבה הרבה תמיכה. כדאי לבדוק אם הרופא שלך הוא מומחה לפוריות, וגם אם כן, הייתי הולכת לקבל חוות דעת נוספת. לא כל ספירת זרע נמוכה מחייבת IVF. ישנם מקרים שאין ברירה, אבל יש מספיק מקרים בהם ניתן לתת טיפול פחות פולשני. המלצה שלי - אל תספרו עדיין לאף אחד. תו לכם זמן לעכל בעצמכם את מה שקורה, לבדוק חוות דעת נוספת, להבין לקראת מה אתם הולכים, ואחר-כך, אם תרצו, תספרו לחברים/משפחה. טיפולי פריון לא קלים לאף אחד, לא למטופלים, אבל גם לא לקרובי המשפחה והחברים, שלא יודעים מה להגיד ומתי לשאול מה. במידה וכן תצטרכו הפריה חוץ-גופית, אתם צריכים לבחור את הרופא/מרפאה שבה תרצו להיות מטופלים, למלא את הטפסים המתאימים ולבצע את הבדיקות המקדימות, ואחרי קבלת אישור מקופ"ח אפשר להתחיל. כמה זמן לוקח עד שנכנסים להריון? זו שאלה טובה. אני שואלת את עצמי כבר שנתיים. לעומת זאת אני מכירה מישהי שהצליחה בהפריה הראשונה, ועוד חברה קרובה שאחרי 2 טיפולים, ואם תיכנסו לפורום הריון לאחר טיפולים בוואלה, תמצאו את כל מגוון ההצלחות. למעלה יש חלונית חיפוש שיכולה לעזור לכם להגיע להודעות קודמות (במקום לדפדף). חוץ מזה יש קישורים לאתרים עם מידע ולמאמרים. אל תבלעו הכל במכה. יש המון מידע, שיכול להיות שאינו רלוונטי לכם וסתם יוסיף לחץ. ועוד דבר. הכי חשוב לא לשכוח שיש לנו חיים מלאים ויפים מעבר לבעיית הפוריות, וצריך ליהנות מהם ולמצות אותם עד תום. יצא לי הרבה (לא בכוונה), אז אסיים בברכת הפורום - מי יתן ותצאו מכאן מהר.
מרב

gilal

New member
רומי, שירלי, מרב וסוכריה ../images/Emo24.gif

אתם בנות נהדרות אין לכם מושג כמה עודדו אותי האימיילים שלכם. הוצאתם אותם להדפסה כדי להראות לישגב. אני בטוחה שזה יחמם לו את הלב כמו זה עשה לי. המון תודה. אני באמת זקוקה לעידודים בנוסף לעידודים ולחיזוקים שאני מקבלת מבעלי המתוק. אני מקווה שגם אני, מתי שהוא, יוכל לתת לו עידודים וחיזוקים כמו שהוא נותן עכשיו. אני באמת מרגישה טוב יותר. תודה, תודה ושוב תודה מקרב לב.
|

yaelhul

New member
שלום גילה וברוכה הבאה לסירה שלנו

למרות הצער על כך שדברים לא קרו כפי שרצית ואינך בהריון, אני שמחה שמעכשיו תעברי את התקופה הזאת איתנו עד הסוף הטוב. זה המקום להיות בו עד שמצליחים. לשאלתך - אם זה הברור הראשון שערכתם, ואתם מבוהלים מהתוצאה, תנו לעצמכם זמן לחשוב על הדברים. מה שהרופא אמר יכול להיות הפתרון הנכון בשבילכם, אבל זה רק במקרה ואכן יש בעיית זרע חמורה. צריך לזכור שמצב הזרע יכול להיות מ ז ע ז ע גם כתוצאה ממחלה עם חום או מסיבה אחרת שמקורה לפני 3 חדשים (זה הזמן שלוקח למלאי הזרע להתחדש). לכן יתכן שזה רעיון טוב לעשות בדיקת זרע נוספת בעוד חודש חדשיים ולראות האם יש שינוי. אתם יכולים לגשת גם עם אותן הבדיקות לרופא אחר לקבל חוו"ד נוספת. לידיעה כללית - פרופ´ ברטוב בבר-אילן עורך בדיקות זרע במיקרוסקופ אלקטרוני שבאמצעותו ניתן לעלות על הרבה יותר בעיות (ואפשרויות פתרון) מאשר בבדיקות הרגילות. ולשאלתך לגבי הפריה חוץ גופית - זה בעצם תהליך בו מכריחים את הגוף לעשות את המקסימום שהוא יכול כדי לקלוט הריון: נותנים לך הורמון בזריקה אחת גדולה או בזריקות יומיות קטנות, ע"מ לדכא את המערכת ההורמונלית ולשלוט בה לחלוטין. כשהמערכת מדוכאת (בודקים זאת באמצעות בדיקת דם ואולטרסאונד), מתחילים לגרות את השחלות ליצור זקיקים ע"י זריקות הורמונים יומיות בכמות משתנה. סוג ההורמון וכמותו יקבעו על פי פרוטוקול הטיפול המתאים לך ביותר. בכל 3-5 ימים תגיעי לבדיקות דם שיבדקו את רמת ההורמונים בדמך ולבדיקת אולטרסאונד שתמדוד את כמות הזקיקים בכל שחלה, את גודלם ואת עוביה של רירית הרחם שאמורה לקלוט את העובר. כשהזקיקים יגיעו לגודל של 18-20 מ"מ, תקבלי הוראה להזריק כוריגון - הורמון הגורם לשחרור הביצית מהזקיק. 36 שעות אח"כ תוזמנו לביה"ח : הוא - כדי לתרום את תרומתו למאמץ המלחמתי את - כדי להיכנס לחדר הניתוח לשאיבת הביציות. הפעולה נעשית בהרדמה ואורכת כ-15 דקות. לאחר מכן יוכנסו הביציות והזרע לצלחת בתנאים אופטימליים של חום, ותחכו בנשימה עצורה לדעת אם היו שם הפריות. במידה ויש הפריות תוזמני כ-3 ימים אח"כ להחזרת העוברים. כאן יגיעו שבועיים של כסיסת ציפרניים, ובסופם - הלוואי, תשובה חיובית. כמה זמן זה לוקח? הלוואי שידעתי. שיהיה לך בהצלחה יעל

hagk

New member
גם אני באותה סירה

גילה שלום גם אני הצטרפתי היום לפורום וגם לי ולבעלי יש את אותה בעיה בדיוק וכעת אנו באמצע תהליך ההפריה הראשון שלנו אנחנו הלכנו לרופא של קופת החולים אבל אני לא משוכנעת שהוא הכי טוב אם יש לך שאלות למרות שאני לא בסיפור הרבה זמן אשמח לענות לך חגית

gilal

New member
yaelhul, hagk

תודה על התגובה. מחחמת את הלב. hagk - אני באמת צריכה המלצות לרופאים בתחום. אני מתגוררת בחולון. תודה, ביי

gilal

New member
רופאים

אני כל הזמן נזכרת במשהו אחר (זה כנראה יקרא הרבה פעמים). אני בקופת חולים "מכבי" ומתגוררת בחולון. האם יש לכם גניקולוג להמליץ עליו. לאיזה בי"ח כדאי לפנות ע"מ לבצע את תהליך IVF, לאיזה רופא, המומחה בפריון, כדאי לפנות לדעה נוספת. האם אני רשאית לפנות לדעה נוספת במסגרת קופ"ח "מכבי", לאן פונים. תודה גילה

עמית@

New member
קודם כל את יכולה לשרשר את ההודעה

לאלה שלמטה, זה יקפיץ את כל השרשרת ולא תצטרכי לפתוח הודעה חדשה, שנית - אני ממליצה לך למצוא באמת רופא שאת סומכת עליו, רצוי כזה שעובד גם בבית חולים שיוכל לללות אותך גם בדרכך במחלקה, אני לא מכירה רופאים בחולון אבל אני מקווה שעוד מעט יענו לך על זה. ואת רשאית במסגרת הקופה ללכת לאיזה רופא שאת רוצה (שמקבל בקופה)

אני לא במכבי, אבל...

בוודאי שאת רשאית לחוות דעת נוספת, ואני הייתי הולכת אפילו באופן פרטי אם לא תהיה ברירה. אבל תיכף בטח תקבלי מבול של תשובות והפניות מהחברות האחרות. דבר אחד חשוב, לפני שהמורה נועם תיכנס, אני אפנה אותך להסבר שלה לגבי איך משרשרים, או כפי שהוא מכונה במחוזותינו "לשרשר, יקירתי, לשרשר"
מרב

באבו

New member
שרשרי, אחות! שרשרי... ../images/Emo38.gif

גילוש, מצטערת, לא מכירה אף אחד מכללית, כדי לעזור לך... אבל - תשתדלי לשרשר הודעות... אל דאגה, קוראים את הכל,גם שזהו הודעה בתוך הודעה בתוך הודעה.......

gilal

New member
באבו!

אני לא מהכללית, אני מקופ"ח מכבי. יש לך המלצה לרופא? מה עם IVF? לאיזה בי"ח כדאי לפנות? איזה רופא. תודה גילה

נועם@בת

New member
ברוכים הבאים לסירה שלנו ../images/Emo45.gif

שלום גילה וישגב. ההלם שאת מתארת מוכר כאן לרבים. חלק מאיתנו עשו את הדרך הזאת לאט ובהדרגה, וחלק חטפו אותה בזפטה אדירה על הפנים. אז קודם כל- כמו בכל מקרה רפואי אחר- תמיד כדאי לבקש חוות דעת נוספת. בדיקת זרע אחת לא תמיד מהימנה, שכן יש הרבה גורמים זמניים שיכולים לשנות את התמונה. לא בטוח שזה מה שקרה במקרה שלכם- שכן לא ציינתם מה התוצאה. בכל מקרה- אם תכתבו מאיזה איזור אתם- ובאיזה קופה- יפנו אתכם לרופא/ה סימפטי ומקצועי שיתן לכם חוות דעת נוספת. רפואה אלטרנטיבית. יש כאן כמה זוגות שנעזרו ברפואה אלטרנטיבית במקרים של בעית זרע. אני יודעת על מכון "בראשית" ברמת אביב שם מטפלים בדיקור ובצמחי מרפא- וכמה זוגות כאן העידו על שיפור. יש לי שם של מטפל מירושלים- אדם חרדי שמתעסק בטיפולי פוריות אלטרנטייבים. הוא לא גובה כסף על הייעוץ- רק על התרופות. היינו אצלו לפני שנים והוא עשה רושם מאוד רציני. בעלי לא התמיד ממש בלקיחת התרופות. היה שיפור כלשהו בבדיקות הבאות, אבל אי אפשר בודאות ליחס אותו לתרופות. IVF- כאן יש לכם הסבר קצר וממצה על הטיפול, ובקרוב אעדכן את מאמרי הפורום ואכניס את אוסף הקישורים בנושא. הסטטיסטיקה העולמית מדברת על 25% הצלחה בIVF. כמה זמן? אם היה לי כדור בדולח הייתי שמחה לגלות לכם
פשוט ממשיכים עד שמצליחים. לנשום עמוק, השמים לא באמת נפלו, הם רק התקדרו לזמן מה. תעשו בדיקות זרע נוספות, תיעצו עם רופא אחר. ואם לא תצליחו לשנות את רוע הגזירה- פשוט תתחילו לחתור.
נועם

טלי2

New member
../images/Emo32.gif תמיהה על שעון הפורום ../images/Emo12.gif

שמתן לב שהשעון של הפורום השתגע? הוא מורה על שעות מוזרות ביותר (שבהן נרשמו ההודעות) כמו למשל 44:49, אולי צריך מישהו שימתח אותו

רינתילה

New member
גילה וישגב ברוכים הבאים! ../images/Emo20.gif

קודם כל תקחו את הזמן לעכל . ואחר כך... אפשר באמת לבצע עוד הערכה כדי להיות בטוחים שאתם צריכים IVF (למשל - בדיקת זרע חוזרת). אם כן - אני לא הייתי נרתעת. אנחנו היינו במשך הרבה זמן בטיפול תרופתי שלא עזר. לגבי הזרעות - לא עברנו, אבל נראה לי שמבחינה הורמונאלית את תסבלי באותה המידה וסיכויי ההצלחה נמוכים יותר, אז למה להאריך את התהליך? מבחינת הרופא - בשום פנים ואופן לא להשאר עם רופא לא נחמד! יש לנו מספיק נאחס גם ככה! בהצלחה!!! רינת.

למעלה