הפרולוג שלי

LULlK

New member
הפרולוג שלי

אני כבר אומרת שזו הודעה שתהיה במספר פורומים שהייתי בחלקם לפני שנים או במשך שנים
ואני יודעת שחלקכן משתתפות בכמה מהן גם כן אז תסלחו לי על הכפילויות

אחרי שלושה לידות קיסרי לידה שקטה אחת לפני שבע שנים ואין ספור הפלות אני רוצה לומר להעניק בחזרה מעט מעט אם אוכל.

אני מצרפת כאן סיפור שהוא לא סיפור לידה כי אין לי אפשרות לספר מה היה בצורה שלא תפחיד או תגבול בגרוטסקיות
ואני לא יכולה לא לומר מילה כי בכל זאת יש סיבה שאני מרשה לעצמי לכתוב כאן,
אז נתחיל באושר והוא שילדתי את הבת המתוקה שלי בשמיני לעשירי בקיסרי חירום שלישי במספר,
ונמשיך בכך שהיה ניתוח קשה בגלל מגוון סיבות החל מאפלה וסוכרת טייפ 2 וכלה בכך שהשילייה עשתה בעיות
ועצם העובדה שזה קיסרי שלישי ולפני הזמן ועוד כמה דברים שהיו יחד הכל הוביל גם לפוסט לא קל שאני עדיין עוברת
ושיקח לו עוד תקופה עד שאחלים. אני סיימתי בניתוח את היכולת שלי להרות שוב כי העשור האחרון הספיק לי לכל החיים, ואני שלמה עם עצמי
כי באמת שמתחתי את החבל עד הגבול הרצוי אם לא מעבר.
המסקנות שלי אחרי שטופלתי במחלקת היי ריסק של בית חולים אחד ועברתי למחלקתו של פרופסור קופרמינץ,
שלא מספיק כמה שאומר הלל עליו הציל את חיי ואת חיי בתי, שאתן חייבות לעמוד על שלכן, אם משהו לא נראה לכן אם משהו לא מסתדר
אם החוש הפנימי שלכן עומד על הרגליים האחוריות אל תוותרו ותמשיכו הלאה גם אם אתן לקראת סיום ההריון, זכותכן המלאה לסיים בידיים מלאות.
גם אם אתן בטיפולים והרופא נחמד ולא נעים לכן, אבל משהו לא מסתדר לכן
זכותכן להמשיך הלאה לדרוש טיפול מקיף יותר נכון יותר, אל תתנו לאיש להגדיר אתכן כסובלות מחרדה שמפריעה לכושר השיפוט או לא יודעת מה,
אתן מכירות ויודעות מספיק טוב את עצמכן, ויש מבין הרופאים שמתעלים על אחרים גם בדרך הטיפול וגם ביכולת שלהם להבין את המטופלת. אתכן.

אני מסיימת בהודעה הזו עשר שנים שבהן הריתי באמת כמעט ללא הפסקות, שנים טרופות
שרדפתי אחרי חלום בלי לאות, חלק מהשנים מתוך הדחקה מושלמת וחלק מהן מתוך המודעות שאני חייבת כרגע ועכשיו
כמו שתקראו זכיתי ואני אימא, אבל גם זכיתי בחברות (ואני מרשה לעצמי להיקרא חברה שלהן למרות שהן לגמרי בסקאלה אחרת
גם מבחינת יכולת ההכלה שלהן וגם מבחינת
הידע והרצון והיכולת לעזור)
מעין ברכה עינב וזהו שבזכותן הגעתי אל תחת ידיו של הפרופסור קופרמינץ המדהים עם המחלקה הכל כך מיוחדת שלו, שנתנו לי להרגיש
חשובה ומוגנת, בלעדיהן לא יכולתי להיות כאן כי כבר הייתי מוצפת ועוד הן הוסיפו והגדילו ויחד עם מקום בלב, תמכו בי רגשית כל כך כשבעצמן מי מהן היו עסוקות עד מעל לראש או כמו עינב בעצמן חוו הריון קשה ומתיש ועדיין תמכו בי כמו שלעולם לא הייתי מסוגלת בעצמי,
ולכן לא משנה מה עברתי ולא חשוב אם כאב או היה קשה ולא רלוונטי אם היה סבל או לא היה כי מבחינתי זכיתי כל כך
ואת המזל הזה שלי אני מעבירה לכן כדי שתדעו שגם אתן אהובות וחזקות ותגיעו לסוף הטוב כי הוא מגיע בסוף מי אחרי שנה מי אחרי שלוש שנים מי אחרי עשור, בסוף זה מגיע וזה כאן.

מוסיפה לכן שיר שתמיד גרם לי לשלווה
ברגעים הכי קשים וברגעים הכי יפים שלי
אני שמחה כל כך לסיים את הסיפור הזה שעוד אשוב לספר אותו לילדיי כשאומר להן שאימא עשתה הכל הכל כדי שיהיו שלה
בינתיים אני סוגרת את הכריכה ומניחה אותו בצד, ומתחילה את חיי הרגילים ושולחת לכן המון אהבה וכוחות.

http://www.youtube.com/watch?v=g_gFnDyi2Ho

מקוםבלב

New member
בוקר טוב יקרה ואהובה,

הכרנו לפני שבע שנים כאשר חווינו באותה התקופה את אובדן ההריון שלנו.
בכל פעם שקיבלתי הודעת הריון ממך, אמרתי לעצמי שאני צריכה להקפיד להתפלל ולשלוח אנרגיות עבורך באדיקות וברצינות.
כל הריון היה מורט עצבים יותר , בכל אחד מהם ספרתי את הימים .
כל יום שעבר ללא דרמה או משהו אחר אמרתי תודה.
אני מאושרת שפרק ההריונות מאחורייך.(אני לפחות אוכל לישון טוב בלילה

מאחלת לך, החלמה והתאוששות מהירה, הרבה בריאות,אושר ,שלווה ונחת מהמשפחה הנפלאה שלך.
תודה על השיתוף הנפלא
חיבוק גדול

LULlK

New member
ה-
שלי

לפני 7 שנים את היית זו שגרמה לי לנסות ולהעז דרכים חדשות,
להגיע אל האמת הפנימית של מה שהרגשתי ולהתמודד
עם העדינות שלך אני מאושרת שתמיד היית לי אוזן קשבת ומתנצלת שוב על כל שערה לבנה שהוספתי
אוהבת אותך כל כך ושמחה שתהיי גם לשמוע את הצחוק הנורמלי והרגוע

חגית2001

New member
הי.מה שלומך?

אני שמחה לשמע שעברת את ההריון...ויצאת עם ידיים מלאות.
כברת דרך ארוכה עברת...רצופה במכשולים ובאובדנים....

מנחם לדעת שכיום את חובקת 3 ילדים..

כתבת..שאת לא סופרת את ההריונות שעברת..
ואני שואלת את עצמי-איך אפשר שלא לספר?
שלא למנות את ההריונות-האובדנים שגורמים לכ"כ הרבה כאב...
לסבל לעצבות יום-יומית
כן.-אני יודעת.אני עדיין שם...עמוק עמוק בכאב.
וכן סופרת כל הריון שהיה...כל אובדן שחרט בי צלקת וכאב כרוני וממושך
מספר האובדנים שהיה הוא הסיבה לכאב העמוק שלא מרפה...

כן. את גיבורה!-
שעמדת בנחישות וניסית שוב ושוב.
למרות המכושלים הכבדים והרמים..ובעיות בריאות ואשפוזים ממושכים.
שמחה איתך-על המשפחה שהבאת בכוחות עצומים.
מאחלת לך המון נחת ושמחה מהם!

LULlK

New member
יקרה

אני אענה לך לא בסדר כרונולוגי של השאלה

קודם כל הלב נשבר כשקראתי על האובדן שלך, קצת לפני הלידה ראיתי מה שוב עברת, ראיתי גם מה החלטת
ואני אומר לך את מה שחשבתי כשקראתי בפרטי
אני אנסה לענות לך בדרך כלשהיא כאן
אם הייתי צריכה לחיות את כל האובדנים שעברתי לא היו נשארים לי חודשים שמחים בלוח השנה.
זו בחירה שעשיתי, לא קלה אבל זו בחירה.
אני גם לא מבכה את האובדן של הבן שלי בלידה שקטה, אני אימצתי את זה אל לבי, אבל גם זה לקח לי שבע שנים, אני לא חושבת
על החודש שמצאו את המום או על החודש שעברתי ועדה, אני נותנת לעצמי רשות להיות עצובה בין ה 25-28 ליוני כל שנה
אבל אני כבר לא מקדשת את היום הזה אלא מתמקדת בדברים אחרים, כי אני מאמינה בלב שלם שאחרת לא הייתי מצליחה למצוא כוחות להמשיך הלאה.

כשאני אומרת אני לא מחשיבה את האובדנים לא כי הם לא חשובים
ובעיני אגב אין הבדל בין מישהי שעוברת לידה שקטה בשבוע 40 לבין מישהי שעוברת שוב ושוב אובדנים כמותך או מישהי בטיפולים שהעוברים סבב אחרי סבב לא נקלטים,
אובדן הוא אובדן, הוא לא קשור לגיל ההריון הוא קשור לגודל החלום, האובדן הוא לא רק פיזי הוא נפשי,
כגודל רקימת החלום העתידי על הילדים שיהיו כך המשבר עמוק יותר, אני לא יכולתי לחיות ככה, איך אפשר להמשיך כשכל מה שסובב אותי הוא הפלות?

זו לא היתה הדחקה כי אני לא הטיפוס שמדחיק זו היתה החלטה מושכלת ומודעת מראש, והיא היתה שאני לא רוקמת עתיד לשום הריון.
המוטו היה כשאני אראה אני אאמין- כשינוח לי תינוק בידיים אז מבחינתי אני אומר הייתי בהריון, זו אגב הסיבה שחמישה
אנשים בלבד ידעו על ההריון שלי, התגובות של החברים והמשפחה שלי בפייסבוק נעו בין מזל טוב עם חיוכים למי
שכבר מכיר את השטיק שלי לבין מה פיספסתי ואיך לא אמרת מילה לאלו שמכירים את השטיק שלי אבל כבר יודעים שככה אני, מוזרה עד אימה.

אני לא חלקתי את ההריונות כמו שלא חלקתי את האובדנים
פעם אחת עשיתי את השטות הזו ומה שיצא לי היה הרבה כאב לב חוסר הבנה וצורך נואש לקבל אישור מהסביבה,
לרמה שהייתי צריכה להחליף את רוב החברים שלי בחברים חדשים (ותודה לאל על כך כי נפגשתי עם מלאכים אנושיים על הדרך
)
עכשיו נקודה חשובה נוספת בין מה שעברת לבין מה שעברתי אולי כי היה לי נתק נפשי גדול מאוד ההפלות עברו בקלות ובלי התערבות
דיסוננס עצום כי ההריונות היו נוראיים והשאירו אותי נכה גופנית
אני עוד לא החלמתי מהלידה שהיתה כמעט לפני חודש הזדהם לי ואני עם צלקות שייסגרו אולי בעוד חצי שנה
אני רק לפני שבוע הפסקתי להיות ברמה של סיעוד והתחלתי לטפל בעצמי לבד, בילדים אני עוד לא מסוגלת.
שתביני שבשורה תחתונה אני לא ממליצה בכלל לא לראות בעיניים ולהמשיך ככה,
אלא אם את בריאה ונבדקת ושומרת על עצמך עד כמה שניתן
(בריאה הכוונה- אנמיה קרישיות סוכרת כל מחלה אוטואימונית שנקשרת ומועצמת על ידי הצער הנפשי) אז תעשי את הבחירות שלך, אבל האמת?
רק הרבה הרבה מזל הוציא אותי בחיים מהלידה וההריון הזה. הייתי קרובה מאי פעם לא להיות כאן בכלל
וזה עוד אחרי שעברתי תסחיף ריאה שהיה אמור להיות תמרור אזהרה ועדיין.
אז אני לא רואה את עצמי גיבורה בכלל להיפך חסרת אחריות ואולי גם אטומה לעצמי. היו דרכים אחרות אני אישית לא יכולתי לעבור אותן
זו גם לא גבורה גדולה אבל זה מה שיש. קשרתי את החצוצרות שלי כדי לא להתפתות שוב כי אין לזה סוף.
כי זה תמיד שם נדמה שבהישג היד, רוצה עוד כנות? אין לי מושג בכמה שנים קיצרתי לעצמי את החיים
וכמה שנים יקח לי לצאת מהעשור הזה פיזית, הבאתי על עצמי מחלות קשות מאוד שמותירות סימנים שקשה למחוק,
אני צריכה להחלים מהן ולראות אם בכלל אפשר לצמצם נזקים. ואת כל זה אני אומרת בתור חוכמה שלאחר המעשה.
אז המטרה היא להיות אימא לילדים זה נכון, והשגתי אותה תודה לאל באמת אני מודה לכל כוח עליון שאיפשר את זה,
אבל אני לא יכולה להמליץ לאחרות שזו הדרך הנכונה.

את באמת בתוך זה שוב כי גודל החלום היה עצום, אני רק חושבת שאת לא צריכה לוותר על החלום אולי רק לשנות אותו קצת אבל את זה אני אומר לך בפרטי

מחבקת אותך חזק חזק
ושולחת לך כוחות
ומודה לך על הנדיבות שבך ועל המילים המתוקות והאיחולים החמים

חגית2001

New member
כל אחד שונה מהשניה...

כל אישה מקבלת את האובדן באופן שונה...
זה מושפע מנסיבות מגיל ממעמד סוציו אקנומי.. וכו'..
אני כן חושבת שיש הבדל בין אובדן בשבוע מתקדם לשבוע מוקדם יותר.
אני חושבת שיש הבדל ביו אובדן לאחר טיפולים או ספונטני.
למרות ששורה תחתונה-אחרי הכל מדובר באובדן..
אובדן תקווה ואובדן החלום.

מהנסיון העגום שלי..כל פעם קיבלתי אותו באופן שונה...
מהאובדן ההריון בשבוע 24 (לפני שנתיים)..אין לי יום ספציפי שאני מקדשת..
זו תחושות קשות שמלוות אותך..אני לא צריכה להתאמץ לכאב. הלב כואב וזהו.

כמה שאני מתאמצת שלא לא להאמין ובאמת אני לא מאמינה...-
זה לא עוזר לי להתמודד עם הכאב אחרי.!
ואף אחד לא ידע על ההריונות שלי...-רק בעלי-אהבת חיי!
רק ההריון בשבוע 24 שכבר ראו..המשפחה ידעה..מעבר לזה..אף אחד מהחברים לא ידע.
אבל בעבודה...ידעו..כי החסרתי יצאתי לשמירה.
ואז זה כל פעם מחדש....להתמודד עם המבטים..
אבל יאללה פיתחנו עור של פיל!וזהו...
אני מאד מהר מסיימת שיחות..וסותמת שאלות..עם הזמן מקבלים כוחות גם לזה!

ובהמשך למה שכתבת...עניתי במסר...
תודה נשמה!!!

LULlK

New member
את צודקת בכך

שבאובדנים שלי הלידה השקטה נתפסת בעיני כאובדן וההריונות הכימיים ממש לא נחשבו להריונות אצלי

בעקרון התכוונתי בכלליות יותר לגבי אחרות
לגבי נשים שהסף שהן עברו נניח היה הריונות כימיים מבחינתם האובדן זהה כי הן לא הגיעו לדרגת הכאב הבאה (ומן הסתם שלעולם לא יגיעו)

למעלה