הפרוייקט של תמי

עופר 123

New member
הפרוייקט של תמי

במהלך שיטוטים חסרי תוחלת של אחרי ימי הבחירות, מצאתי את The tummy project, או בעברית - הפרוייקט של תמי
. מדובר בבלוג טאמבלר שכל אחת ואחד מוזמנים לשלוח אליו תמונה של הבטן שלהם, כולל הבטן העגולה, כולל המשמנים, כולל סימני המתיחה. בין צילום אחד למשנהו, יש כמה משפטים פשוטים אך מוצלחים כמו "תהי נחמדה לכולם, כולל לעצמך" וגם "הבדידות הכי נוראה היא לא להרגיש נוח בגופך".

אני מתלבט אם לשלוח צילום של התמי שלי. נראה לי שקודם צריך למצוא צלם מוצלח במקום צילומים עצמיים שנראים תמיד קצת מוזרים
. בקיצור - בלוג מומלץ במיוחד!

destiny23

New member
איזה יופי של אתר

נתן לי בוסט בשניות... ממש כיף :)
אבל לא יודעת אם יהיה לי אומץ לשלוח תמונה...

עופר 123

New member
תמיד אפשר לצלם רק את הבטן...

למרות שהתמונות הכי יפות הן של האדם עצמו ולא רק של אברי הגוף, גם תמונה של בטן בלבד תעשה את העבודה

בעיני יש פה מעין החפצה...

שמתייחסים רק לאיבר אחד בגוף ולא למכלול. במיוחד כשיש כאלו שהבטן היא דווקא לא האיזור הבעייתי אלא נניח האגן...

כולנו מוחפצים ומוחפצות

גם השמנים וגם הרזים.
אנחנו מוחפצים אפילו על ידי בני הזוג שלנו. אני לא רואה בזה שום דבר רע, כל עוד זה נעשה מתוך אהבה ובפרטיות אינטימית.

קריאה כזאת כמו שתמי מציגה - באה אולי מתוך צורך בלגיטימציה, אבל הויזואליה (ובינינו מי טורח לקרוא את הכיתוב מתחת לתמונה?) הופכת אט אט לעיקר, וצרכני ופטישי הגוף המלא ימצאו להם עוד אתר להתחרמן עליו.

אז את מסכימה שפה ההחפצה לא ממש נעימה...

אם היא פונה ללא מעט פטישיסטים?

ברור

ההחפצה לא נעימה בגלל שכל ההקשר הוא אנונימי וחצר פנים וזהות. הקריאה היא להוציא לגמרי מההקשר - אבר אחד מהגוף.

polegra

New member
גם אם כן...אז מה? כל מקום בו יופיע חלק גוף

כזה או אחר הוא מטרה להחפצה ולפטישיסטים
אז מה? בגלל שאנחנו שמנות אנחנו אמורות להזהר כפליים?

תראי, כמו שציינתי למעלה לי אין בעיה עם תמונות שלי
לא מעט מסתובבות ברשת, לבושה ולא
אכפת לי אם מישהו מתרגש מהן? לא!
יש שיאהבו את זה יש שלא
יש שיתחרמנו מזה ויש שלא

לא רואה סיבה להתחבא פן מישהו ירגש מזה...

עדיין התמונה תגיע לכאלה שאולי זה יגרום להם להסתכל אחרת על גוף של אישה שמנה ואולי אצל מישהו זה יוביל לשינוי מחשבתי

גם ברחוב יש כאלה שידלקו ממני אז להתחבא מהם?

הלללל ננווו

מממ...אני אגלה לך בסוד...זה אפילו נחמד לדעת את זה לפעמים :)

טלי

זה מאוד תלוי סיטואציה...

תשמעי, יש לי חזה גדול ויש מצבים שגברים מגניבים אליו מבטים, כולל קולגות למשל. ככל עוד זה נעשה בעדינות והם ממשיכים להתייחס אלי ברצינות ובצורה מקצועית בעבודה - זה מחמיא. אבל כשיש מישהו שרק מסתכל ומרייר על החזה שלי - זה מגעיל אותי (לפחות אישית). יש הבדל בין להעריך ו / או להמשך למשהו - לבין התנהגות של מישהו שלא ממש אכפת לו שמפריע לי שהוא נועץ בי מבטים בחזה בלי להתייחס לשום דבר אחר אצלי.

polegra

New member
אני מדברת על דרך המסך לא פנים מול פנים

מה אכפת לי אם מישהו מרייר או יותר מכך את תמונה שלי ?
באמת אני לא מחשבת את צעדי בעולם לפי זה אחרת מזמן הייתי גונזתצ את התמונות המסתובבות שלי ולא אכפת לי
שיהנו
באמת

הפרוייקט של תמי הוא בדיוק המקום שזו זה אמור להיות למטרה טובה
אז יש את אלה שיריירו בדרך
שיבושם להם

טלי

הבעיה שלי היא לא עם ריר

ובאמת דרך הרשת אני מניחה שזה לא מפריע לי כי אני לא צריכה לראות את הריר באופן אישי. אבל עדיין, אני מרגישה טוב מאוד עם הבטן שלי (במיוחד כשהיא מלאה בפסטה טעימה ושוקולד מריר עם מנטה) גם בלי לפרסם תמונות שלה ברשת.

עופר 123

New member
אני לא חושב שזו החפצה, אלא דווקא התמודדות

אחד הדברים שיותר קשה לנו להתמודד איתם הוא הבטן, המרכז של הגוף. זה מקום שהוא בולט, ששמים לב אליו מיד, ולצערי גם מקום שיש עליו יותר מדי ביקורת מיותרת מצד אחרים ובעיקר מצידנו. פרוייקט תמי בא להראות שאין מה להתבייש בבטן הזו, שהיא חלק כמו כל חלקי הגוף האחרים שלנו.

לגבי אלו שמרגישים לא טוב עם האגן, נראה לי שנוכל להקים פרוייקט משלנו ולקרוא לו "אגן הים התיכון"

AlteX

New member
החפצה זה עניין של נקודת מבט

גם על צילום של גוף שלם אפשר להתבונן כעל חפץ - וזה גם קורה לא מעט.

לי קרה שהתחרמנתי מתמונות של חיילות (לדוגמה), לבושות לגמרי, תמונה של גוף שלם, ועדיין...

זה לא משנה מה מופיע בתמונה - משנה איך מסתכלים עליה... ותמיד יהיו כאלה שיסתכלו על התמונה כחפץ ולא יראו את האדם שמאחורי התמונה, ויהיו גם כאלה שלא.

זה לא מבטל, לדעתי, את הערך שיש לאתר עבור אלה שרוצים לשפר את דימוי הגוף שלהם בעזרת פרסום התמונות שלהם/ן ו/או התבוננות בתמונות של אחרים/ות... ואגב, גם זה סוג של החפצה - כלומר אם אני משתמש בתמונת בטן של מישהו/י כדי להעלות את הבטחון העצמי שלי - הפכתי את הבטן שלו/ה לחפץ שאני מנצל למטרות שלי - במובן החיובי :) לא כל החפצה היא דבר רע.

destiny23

New member
אולי לא קשור אבל אני רוצה להגיד

שהייתי ממש רוצה שהאיזור הבעייתי שלי יהיה התחת ולא הבטן *sigh*

destiny23

New member
בטח. פשוט צורה יותר סקסית לדעתי

סטייל ביונסה)בגרסא שמנה( בעוד שכשהבטן שמנה זה הורס את כל הלוק =(

Blue Rose

New member
רוצה להתערב....

שאם היה לך תחת גדול- היית רוצה שזה יהיה הבטן....?

זה לא ככה אצל כולם? תמיד רוצים מה שאין...

למעלה