הפרדת רשתות בנתב HOTBOX 7F

Avis1964

Member
שלום לכולם…
לפני כמה ימים עברתי לתשתית הסיבים של הוט ושמו לי את הנתב Hotbox 7f עם 3 מגדילי טווח HOT WiFi Mesh 7. למרבה הצער, הרשת לא מציגה את התדר 2.4GHz ומציגה רק את התדר 5GHz. מאחר ויש לי צרכנים שתומכים רק בתדר-2.4GHz כמו מזגנים, מדפסת ומחשב נייד לא ניתן לחברם לרשת הביתית. למי ששואל בדקתי עם הוט לפני ההתקנה ונאמר לי במפורש שניתן להתגבר על העניין על ידי תהליך שנקרא הפרדת רשתות. אלא מה, ברגע שמבצעים את ההליך בממשק הניהול של הנתב זה פוגם בתקשורת של מגדילי הטווח עד כדי השבתתם.
האם מישהו התגבר על הבעיה כמו שלי?
למחשב הנייד רכשתי דונגל וכעת המחשב מתחבר לרשת. למזגנים לא מצאתי פתרון שכן כרטיסי הרשת שלהם תומכים אך ורק בתדר 2.4GHz.
יש לי ראוטר ישן שעובד על תדר 2.4GHz האם אוכל לחברו לנתב Hotbox 7f ושיהיו לי 2 רשתות? אם כן אשמח לעזרה בהגדרות.
אם יש הצעה אופרטיבית אחרת אשמח לשמוע.
תודה למשיבים

cheif

Member
מנהל
שלום לכולם…
לפני כמה ימים עברתי לתשתית הסיבים של הוט ושמו לי את הנתב Hotbox 7f עם 3 מגדילי טווח HOT WiFi Mesh 7. למרבה הצער, הרשת לא מציגה את התדר 2.4GHz ומציגה רק את התדר 5GHz. מאחר ויש לי צרכנים שתומכים רק בתדר-2.4GHz כמו מזגנים, מדפסת ומחשב נייד לא ניתן לחברם לרשת הביתית. למי ששואל בדקתי עם הוט לפני ההתקנה ונאמר לי במפורש שניתן להתגבר על העניין על ידי תהליך שנקרא הפרדת רשתות. אלא מה, ברגע שמבצעים את ההליך בממשק הניהול של הנתב זה פוגם בתקשורת של מגדילי הטווח עד כדי השבתתם.
האם מישהו התגבר על הבעיה כמו שלי?
למחשב הנייד רכשתי דונגל וכעת המחשב מתחבר לרשת. למזגנים לא מצאתי פתרון שכן כרטיסי הרשת שלהם תומכים אך ורק בתדר 2.4GHz.
יש לי ראוטר ישן שעובד על תדר 2.4GHz האם אוכל לחברו לנתב Hotbox 7f ושיהיו לי 2 רשתות? אם כן אשמח לעזרה בהגדרות.
אם יש הצעה אופרטיבית אחרת אשמח לשמוע.
תודה למשיבים
למרות מה HOT אומרים לך *אל* תפצל את הרשתות. הנתב יודע לדבר, תחת אותו SSID גם ב-2.4 וגם ב-5. לי יש את הנתב הזה ואני באותה סיטואציה כמוך שבה יש לי התקנים אלחוטיים שמדברים רק ב-2.4. הבחירה ב-SMART WIFI היא הדרך לפעול. ראנ צילום מסך של המצב אצלי. גם לי יש מגדיל טווח אחד של HOT והכל מנגן בלי בעיה.

קבצים מצורפים

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    KB 104.3 · צפיות: 5

Avis1964

Member
למרות מה HOT אומרים לך *אל* תפצל את הרשתות. הנתב יודע לדבר, תחת אותו SSID גם ב-2.4 וגם ב-5. לי יש את הנתב הזה ואני באותה סיטואציה כמוך שבה יש לי התקנים אלחוטיים שמדברים רק ב-2.4. הבחירה ב-SMART WIFI היא הדרך לפעול. ראנ צילום מסך של המצב אצלי. גם לי יש מגדיל טווח אחד של HOT והכל מנגן בלי בעיה.

קבצים מצורפים

• IMG_2378.jpeg
    IMG_2378.jpeg
    KB 206.4 · צפיות: 3

Avis1964

Member
תודה cheif… כפי שאפשר לראות בצילום שצירפתי גם אצלי מוגדרת התכונה במצב on ועדיין לא ניתן לחבר צרכנים עם 2.4GHz

rafid1

Active member
מנהל
הפוך, הנתב אמור לתמוך בתדרי 2.4 ו 5 במקביל. תתייעץ עם תמיכת הוט איך לקנפג זאת

Avis1964

Member
היי rafid1
ראשית תודה על המענה…
ניסיתי עם התמיכה לקנפג את הגדרות הנתב אבל כמו שציינתי הליך זה פוגם בתפקוד של מגדילי הטווח!
מה האפשרות שלי לחבר נתב ישן שתומך בתדר 2.4GHz ואיך מתבצע התהליך
תודה

rafid1

Active member
מנהל
שרשור פשוט של נתבים הוא ע"י כבל רשת בין פורטים ה LAN שלהם, וביטול החיבור לאינטרנט בנתב השני.כך הוא הופך למעשה למתג אלחוטי. פרטים בסעיף האחרון כאן:

נערך לאחרונה ב:

Avis1964

Member
היי
אני חושש לבצע את התהליך המוסבר במדריך המפורט שהפנתה אותי אליו. החשש שלי מכך שהנתב הנוכחי יהפוך למתג אלחוטי ויפסיק לשדר למגדילי הטווח שבשאר הבית. חשבתי שאפשר יהיה להגדיר את הראוטר הישן שישדר בתדר 2.4GHz הזה ויעבוד במקביל לנתב שמשדר בתדר 5GHz (שתי רשתות שעובדות במקביל)
אם אין פתרון מעשי כזה אז נלמד לחיות עם זה
תודה רבה רבה rafid1

rafid1

Active member
מנהל
נתבים יודעים בד"כ לגבות /לשמור )backup) וליבא קונפיגורציה (restore). למי שחושב - זה עוזר לביטחון העצמי. .

למעלה