הפרדת סטרינגים

הפרדת סטרינגים

שלום יש לי שאלה כללית יש לי מספר סטרינגים מופרדים בנקודה פסיק אני רוצה למיין אותם לקבוצות של 40 איך אני עושה את זה? למשל: ;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג;סטרינג יש ממש מלא. אני רוצה למיין לקבוצות של 40 סטרינגים תודה

pitoach

New member
תמצא את המקום של הפסיק ה 40 שיש לך בעזרת

הפונקציה CHARINDEX בעזרת פונקציה זו אתה יכול למצוא את המיקום של הפסיק החל מתוו מסויים. בצורה זו תמצא את הפסיק הראשון תבצע לולאה של 40 פעמים כשבכל פעם תתחיל את החיפוש אחרי המקום שמצאת קודם ותמצא את הפסיק הארבעים דרך אחרת היא לבצע SPLIT לפי הפרדת פסיק ואז לחבר כל 40 נתונים ביחד * הרבה יותר יעיל אני מעריך יהיה לעבוד במקרה זה עם CLR ולא ב TSQL. CLR מאפשר עבודה יותר יעילה בדרך כלל בפעולות הקשורות לעיבוד STRING

הממ

הלכת קצת רחוק מידי
אני שאלתי שאלה כללית אני לא מתכנת בסיסי נתונים. אין איזו תוכנה פשוטה סטייל notepad שמאפשרת לעשות את זה?

pitoach

New member
נסה בפורום NOTEPAD
זה פורום בסיס נתונים

בבסיסי נתונים עובדים עם שפת שאילתות SQL בדרך כלל אם יש לך קובץ פשוט של טקסט עם כמה שורות שבכל שורה יש מילים מופרדות בפסיק אז ניתן לפתוח את הקובץ האקסל לפי הפרדת פסיק ואז כל מילה תופיע בעמודה נפרדת תוכל להוסיף בכל עמודה מספר 40 סימון כלשו בסיום ואז לפתוח את הקובץ טקסט התוצאה תהיה שבכל מיקום 40 יופיע הסימון * אפשר לבצע את הכל בעזרת VBA ואז תוכל להכין כפתור שלחיצה עליו מבצעת את כל הפעולות ביחד כולל טעינת הקובץ וייצוא של הקובץ המתוקן

pitoach

New member
אין הבדל

בשימוש ב SQL מגדירים את סוג ההפרדה והיא יכולה להיות כל דבר בשימוש באקסל במקוןם רק לפתוח את הקובץ מבצעים ייבוא של נתונים מקובץ חיצוני ושם ניתן להגדיר את הפורמט של הקובץ כולל סוג ההפרדה שיכולה להיות כל דבר שרוצים ואם ממש יש בעיה אפשר לבצע החלפה של כל ה ; בפסיק אפילו בעזרת ה NOTEPAD (בתפריט של עריכה או CNTL+F)

למעלה