הפרדת מזון בין חתול בוגר לגור

פיקולו

New member
היי, יש לי חתולה בת 3. מעוקרת. אצלי כבר שנתיים וחצי.
אני רוצה להביא לה חתול נוסף וחשבתי להביא גור בן חודשיים-שלוש.
מכיוון שהמרכיבים של מזון יבש חתולים בוגרים לבין גורים שונים מבחינת הצורך לחתול, אני מנסה לחשוב אין אני מוני מהחתול הבוגר לאכול מאוכל הגורים ואיך אני מונע מהגור לאכול אוכל בוגרים?

אשמח למענה.

גורדיאן-II

Active member
היי, יש לי חתולה בת 3. מעוקרת. אצלי כבר שנתיים וחצי.
אני רוצה להביא לה חתול נוסף וחשבתי להביא גור בן חודשיים-שלוש.
מכיוון שהמרכיבים של מזון יבש חתולים בוגרים לבין גורים שונים מבחינת הצורך לחתול, אני מנסה לחשוב אין אני מוני מהחתול הבוגר לאכול מאוכל הגורים ואיך אני מונע מהגור לאכול אוכל בוגרים?

אשמח למענה.
זה די פשוט.
בקערה המונחת במיקום מסוים שמים אוכל לבוגרים ומחכים לבוגרת שתתחיל לאכול, ואז שמים קערה עם אוכל לגור ושמים שם את הגור.
חתולים לא אוכלים ביחד, הם לא אוהבים שמישהו 'גונב' מהקערה שלהם.
עם הזמן הם יתרגלו לכך שכל אחד אוכל מהקערה 'שלו'.
מעבר לכך, כל עניין ההפרדה בין סוגי האוכל לא כל כך חשוב, גם אם הגור ינשנש מהאוכל לבוגרים וההפך זה לא ישנה הרבה, ההפרדה היא עניין שיווקי של היצרנים יותר מאשר עניין בריאותי אמיתי של החתולים. בטבע הגזע החתולי אוכל אותו מזון בלי קשר לגיל שלו, זה לא כאילו גורי אריות אוכלים רק איילות צעירות בעוד שאריה בוגר אוכל רק איילה בוגרת.
בכל מקרה זאת בעיה זמנית, תוך חודשים ספורים תהיה קערה משותפת לשניהם, עם אוכל לבוגרים בלבד שזמין להם 24/7, והבעיה שלך היא איזה אוכל זה יהיה, ואני ממליץ על אוריג'ן או אקאנה (שזה אותו דבר בשמות שונים), אוכל קצת יקר אבל הכי איכותי שיש.

Yukita

Active member
מנהל
אתייחס לשני נושאים שונים שעלו בפוסט שלך.

א. "אני רוצה להביא לה חתול נוסף" - לחתולה שלך אין צורך בחתול נוסף. למעשה, סביר להניח שהיא ממש לא תודה לך על הסנטימנט, ולא תשמח לקבל "פולש" בטריטוריה שלה, אם כי לגור יש יותר סיכוי מבוגר להתקבל על ידה. באופן כללי, אנשים רבים נוטים לחשוב שהחתול שלהם בודד וירצה לשחק עם חתולים אחרים אך לא מבינים שהחתול ממש לא מחפש זרים לשחק איתם. רק לשם דוגמה, אצלי בבית יש כמה חתולים ורק אחד מהם קיבל ברצון את הצעיר ביותר כשהוא הצטרף אלינו בגיל חודשיים-שלושה.

ב. אוכל - אם יש יותר מחתול אחד, אין סיכוי להפריד סוגי מזון אלא אם תשתמש במתקנים מיוחדים יקרים. מתקנים כאלו הם די מיותרים כי יש מזונות המוגדרים מתאימים לכל הגילאים - האוריג'ן שהזכירו בתגובה לפניי מוגדר כמזון כזה. מזונות אחרים מתחלקים לקטגוריות עבור גורים ועבור בוגרים, כשההבדל הוא בעיקר בדברים כמו שומן - במזונות לגורים ולאמהות מיניקות יש הרבה יותר שומן המיועד לתת מענה לצורך הגדול יותר שלהם באנרגיה יחסית לבוגר בריא רגיל. בגדול, מה שחשוב הוא שהבוגר לא יאכל מזון של גור אם הוא חתול בית, כי זה יכול לגרום להשמנה משמעותית - מה גם שהמזונות האלה נוטים להיות טעימים יותר (מאותה סיבה שפיצה טעימה לנו יותר מסלט, גם אנחנו אוהבים שומן) ולכן יאכלו מהם יותר. ככלל, למעט בגילאים מאוד מאוד צעירים של גורים שהיה צריך לגמול אותם מיניקה והם הוחזקו עקב גילם בנפרד מהבוגרים בבית, ההעדפה שלי היתה לתת מזון מתאים לכולם וכך לא להתעסק עם מי אוכל מה.

evike

Well-known member
מנהל
לא נראה לי שאקנה ואוריג'ן הם אותו המוצר בשמות שונים. אני קונה כבר הרבה זמן את שניהם, כדי לתת לחתולה שלי מזון איכותי, ולערבב בין אוריג'ן עם שומן באחוז גבוה, לבין אקנה אינדור עם תכולת שומן נמוכה.
בחנות הקבועה שאני קונה בה האוריג'ן עולה 179 ש"ח ל 1.8 קילו, והאקנה באותו המשקל (תלוי בסוג) בין 119 ל 149 ש"ח.
גם דימיטרי נותן להם ניקוד שונה. (כשהאוריג'ן מקבל את הניקוד הגבוה ביותר מבין כל המזונות)

גורדיאן-II

Active member
לא נראה לי שאקנה ואוריג'ן הם אותו המוצר בשמות שונים. אני קונה כבר הרבה זמן את שניהם, כדי לתת לחתולה שלי מזון איכותי, ולערבב בין אוריג'ן עם שומן באחוז גבוה, לבין אקנה אינדור עם תכולת שומן נמוכה.
בחנות הקבועה שאני קונה בה האוריג'ן עולה 179 ש"ח ל 1.8 קילו, והאקנה באותו המשקל (תלוי בסוג) בין 119 ל 149 ש"ח.
גם דימיטרי נותן להם ניקוד שונה. (כשהאוריג'ן מקבל את הניקוד הגבוה ביותר מבין כל המזונות)
שניהם מאותו יצרן, נראים אותו הדבר, הרכב מזון דומה מאוד, והמחיר שציינת הוא החלטת החנות (בגלל הביקוש השונה), בהרבה מקומות ההפרש בין שני המוצרים קטן בהרבה ומתאים יותר למחיר היצרן.
ואם הזכרת את דימיטרי - ממנו שמעתי שזה אותו מזון, אולי עם שינוי מזערי בהרכב.
מה שאני חושב זה שמדובר בצעד שיווקי של תפיסת 'שטח מדף' - 2 מוצרים (שזהים ב-99.9 אחוז) תופסים יותר מקום בחנות ולכן יהיו יותר מכירות מהם מאשר ממוצר בודד, זה הכל, בשורה התחתונה זה אותו אוכל.

למעלה