הפרדוקס הגדול

תשובה

לא הבנת אותי נכון, אני דיברתי על התרת "משכב זכר" לפי הדת ולא לפי המדינה. אני סבור שאם הדת תתיר אי פעם את הדבר הזה, שהוא אחד מעיקריו לכל אורך הדורות, גם מצוות ברזל רבות אחרות יבוטלו. ערכי החברה המודרנית-חילונית שונים מערכיה של החברה הדתית (האורתודוקסית בעיקר). אני חושש שמא אנשים מסוימים, אשר מבחינים בין "טוב" ל"רע" על ידי חוקי היהדות בלבד - כל עולם הערכים עשוי להתהפך בעיניהם.

SimsY

New member
נכות חשיבתית שלך זה כן

נכות כלשהי בגלל הנטייה זה כמו להגיד שיהדות זאת נכות גזעית.

כשאתה אומר את זה, זה נשמע נורא

אבל יש לזה בסיס כלשהו. כמובן שזה מחריד לקרוא ליהדות "נכות", כי זו מילה עם קונוטציה שלילית. אבל אני מקווה שתוכלו להתייחס למילה "נכות" במשמעותה החיובית בלבד ולהכיל אותה גם על היהדות. כאשר יהודי נמצא במדינה נכריה, יש לו צרכים מיוחדים כמו אוכל כשר, צרכים נוספים שקשורים לשמירת השבת ועוד. אלו הם צרכים שמבדילים את היהודי משאר האוכלוסיה, וכדי שהוא יוכל להתקיים בארץ זרה יש לדאוג לו לצרכי הדת. באותה מידה - לנו יש צרכים מיוחדים שבלעדיהם איננו יכולים להתקיים. (אולי זו הגזמה - לכל אחד מאיתנו יש מידה שונה לחשיבות מימוש הנטיה בחייו).

ריבוע עגול! נא להתעגל עוד קצת...

נכות היא, אכן, מילה בת קונוטציה שלילית, אל תנסה לעגל פינות. ומאוד מעניין אותי לדעת, מה הביא אותך להסיק שהומוסקסואליות הינה "נכות" מולדת? אמנם יש מחקרים שהוכיחו זאת, אך אתה ציינת שזוהי מסקנה אישית שלך, מאוד מעניין אותי לדעת מה הביא אותך לחשוב כך?

פשוט מאוד.

ככה אני מרגיש! מאז שאני זוכר את עצמי, אני הרגשתי כאישה בגוף של גבר. בשנה האחרונה התחלתי להשלים עם הגילוי הזה, ונזכרתי בכל מיני אירועים מהילדות שלי, אפילו מהילדות המוקדמת מאוד, שלא משאירים לי מקום לספק. שמעתי הרבה דעות מוזרות בקשר לבעיות נפשיות שגורמות להומוסקסואליות, כמו התעללות מינית, "חוסר בדמות אב". אולי זה נכון למקרים מסוימים, אבל בהחלט לא לגביי.

ריק בש

New member
אלוהים בורא אנשים לאבדון

אלוהים בורא אוטיסטים ומפגרים שאפילו משוללי יכולת דיבור, ואלוהים ברא תינוקות בני שנתיים שנדחסו לתאי הגזים ואלוהים ברא ילדים שמעבירים את חייהם בייסורים עד שמתים ממחלה גנטית, או ילדים שמתים מסרטן. ואלוהים בורא ילדים בהודו שתת התזונה מנפחת את בטנם עד שהם מתים ממנה, ולאורך ההיסטוריה, אלוהים ברא עבדים שהעבירו את כל חייהם בעבודת פרך עד שקרסו ומתו. ואלוהים ברא את עמלק, וציווה בעצמו לרצוח את נשיו וטפיו. אלוהים בורא אנשים לאבדון.

שאלת את עצמך פעם :

למה? כנראה שלא. אם אתה מאמין שאלוהים יצר את האדם, לא נראה לך אפסורד מוחלט ליצור בריאה על מנת להרע לה, להשמיד אותה ולהכאיב לה ? זה הרי לא יתכן! אני אישית שאלתי את אותן השאלות, לפעמים גם כמוך, בנימת כעס, אבל אני דווקא חיפשתי תשובות לשאלות הכואבות האלה. ויש להם המון... בפרט בתורת הנסתר, בקבלה. רק דבר אחד ברור לי, לא יתכן בשום אופן שהאל, מלא הרחמים, מתנהד חלילה באכזריות כליו יצירייו. אנחנו קטנים מידי בשביל להבין את פועלו ובשביל זה היו וישנם גדולים מאיתנו שכתבו על כך ספרים. תאמין לי שאני חש מה עומד מאחורי המילים שלך כאן. אבל אני יודע גם, מנסיון, שזה מזיק לחיות עם כעס עצור כלפי האלוהים.

ריק בש

New member
איני יודע

אינני יודע למה רע לבני האדם בעולם הזה, ואני מאוד מסופק אם המקובלים שכתבו על כך ספרים ידעו. אבל אי הבנת פשרה של המציאות אינו משנה את העובדה שהיא קיימת. הייתה שואה, הייתה עבדות, יש מלחמות, יש מחלות קשות. העולם הזה הוא לא משהו. מה שכן, אני מאמין שבתוך המצב הפגום הזה חובתו של כל אדם לנסות להפיק את המיטב מחייו ולהשתדל לעשות טוב לחייהם של אחרים.

זו המשמעות של הגלות

ועל זה מבכה רחל אמינו... וזו שאלת השאלות ביהדות: "צדיק ורע לו רשע וטוב לו" אז מה נומר ומה נדבר? נסתרות דרכי האל... ואני דווקא מסכים עם מה שכתב "עיגול בריבוע", הכל תלוי באמונה, באמון שאתה רוכש לאל. לפעמים סתירה של אבא יכולה להיות כואבת ומרה, אבל אם אתה מאמין בו שהוא אוהב אותך ורוצה רק את טובתך, הסתירה הכואבת הזו תכאיב פחות.

למעלה