הפרדוקס הגדול

הפרדוקס הגדול

קודם כל, אבהיר שאינני דתי, אם כי יהודי מאמין שאינו בקיא בדיני הדת. כבר כמה שנים שאני מתמודד עם ה"אסון" הזה בשתיקה, בסבל ובעצב אינסופי. והכי גרוע - לבד לגמרי. בכל יום של התמודדות עולה וגוברת הרגשת הניכור שלי מהחברה האנושית הכללית. מיום ליום אני מרגיש את עצמי נחות ונעלה יותר משאר אנשים בו זמנית - נחות בנטיה השונה שלי, אך נעלה ביכולת שלי להתמודד עם גזירה בלתי אפשרית. אבל רגע! הרי לפי היהדות - ה' הוא האל היחיד והאחד. איך אני מעז בכלל לייחס לעצמי כוחות נעלים? - זו הסתירה הגדולה. מצד אחד נטייה מינית שונה היא פסולה ביהדות, אך מצד שני אדם צריך לסגל לעצמו כוחות בלתי-אנושיים בכדי להתמודד עמה. אנו, בני האדם, חלשים - ויש יצרים שאנחנו חייבים לספק. היצר המיני הוא אחד מהם. בתנ"ך מוזכרים מספר מקרים שבהם ה' ראה בחולשתו של האדם ו"ויתר" לו. לפני המבול נאסרה אכילת מזון מהחי על האדם, אך לאחר המבול, כאשר ראה ה' כי יצר האדם "רק רע כל היום" הותרה אכילת בשר. הקרבת הקורבנות הייתה צורת פולחן שאין לה בסיס ביהדות, שהרי ה' הוא אל מופשט ואין לו צורך בקורבנות. אך בכל זאת הותרה צורת פולחן זו - למען העם בלבד, שכן בני האדם באותה תקופה היו זקוקים לצורה גשמית של פולחן. ביציאת מצרים נאמר כי בני ישראל לא יהיו עוד עבדים, כי אם רק ל-ה'. בפועל כן היו עבדים לכל אורך תקופת השופטים ותקופת בית ראשון, זו הייתה תופעה שקשה היה להכחיד, ולכן התורה מכילה חוקים אשר מגבילים את העבדות ולא שוללים את התופעה לחלוטין. ואני בטוח שיש עוד דוגמאות רבות לכך. אז במה אנחנו שונים, מדוע אנחנו צריכים לסגל כוחות בלתי רציונליים כדי לחיות לפי התורה ובדרך ה'? השונה הוא - שאנחנו מיעוט. אכילת בשר, הקרבת קורבנות ועבדות הן סיפוק צרכים ויצרים של כלל האנושות, ואילו סיפוק נטייתנו המינית היא מיעוט, מה גם שאלו שאינם "קוללו" כמונו - נגעלים מהדבר. אז איך אתם מיישבים את הסתירה הזאת? איך אתם רואים אותה, האם היא אכן סתירה או לא? וסליחה על הבורות.

לאלוהים הפיתרונים...

אמשיל לך משל כתשובה: משל למלך שציווה על אחד מבניו לצאת לשליחות חשובה מחוץ לארמון. מנקודת מבטו של האב, ברור שהוא בחר את המועדף מבניו לצורך המשימה. נקודת מבטו של הבן תלויה ברמת האמונה באביו. אם אמונתו שלימה, הוא יחוש נעלה על יתר הבנים בכך שאביו בחר דווקא בו במשימה כה קשה. אם אינו בוטח באביו, או אינו מאמין בו, הוא עלול לחוש נחות על יתר הבנים. שבעוד הוא יוצא למסע מפרך והתמודדות בדרכים, אחיו מתענגים על האושר. כך שהכל תלוי באמונה בבורא!! תאמין בו, תחוש נעלה. לא תאמין, תחוש נחות. לגבי "ויתור", יש לצאת מנקודת הנחה, שברמה העקרונית, לא יתכן מושג כזה אצל האל. הרי לא יתכן שבורא העולם יצר בריאה,לא חישב את עתידה כראוי ולכן נאלץ לשנות מחוקיו למענה (חוקי התורה). הרי זה אפסורד מוחלט שכביכול יציר כפיו אילץ אותו לשנות את תיכנונו(זה לא ג'פטו שיצר פינוקיו). אמנם מן הפשט של הפשט שבמקרא, אפשר לטעות שכך היה, אך בשביל זה יש דרש, להאיר את הסתום מעיננו. ברור הוא, שהכל מחושב, מנוהל, ומושגח מלמעלה. ואם בורא עולם "ויתר" להם, אז כך תוכנן מלכתחילה. ואם אין שום מקום למצוא "ויתור" בנושא הנטייה המינית, יש להעזר באמונה, ולהבין שהכל מושגח לטובתו האישית של האדם.

ריק בש

New member
לא יתכן שבורא עולם נאלץ לשנות חוקיו

"הרי לא יתכן שבורא העולם יצר בריאה,לא חישב את עתידה כראוי ולכן נאלץ לשנות מחוקיו למענה". באותה מידה של שכנוע אפשר לטעון שלא ייתכן שאלוהים ברא אנשים גידמים, אחרי שהורה על הנחת תפילין, ולכן כל גידם צריך לקוות ולהתפלל שיצמחו לו הידיים, וזה מה שיקרה אם הוא מאוד מאוד ירצה.

השוואה מזעזעת ולא נכונה!

ממש מכאיב לי אישית שבאופן קבוע (!!!) החברה משווה הומואים לנכים. אין מקום להשוואה! אבל אם אתה מתעקש, אז ברור שגידם מחוייב להניח תפילין בדרכו הוא, ואם אין לו אפשרות אז שלא יניח. עליו להכיר בנכותו ולקיים את המצוות במקסימום יכולתו.וכנ"ל לגבי זה שנוטה לאהוב את בני מינו. עליו להכיר בשוני שלו ולעמוד באיסור במקסימום היכולת שלו. ברור שלא להתכחש לה!!! ההשוואה לא נכונה לא רק בנכות, אלא גם במצווה. בנכה מדובר באי יכולת לקיים מצווה בהומוסקסואל מדובר בקושי לעמוד באיסור. ההתמודדות קשה!!! לכן הרבה בוחרים לפרוש ממנה בלי להתמודד בכלל.

הומוסקסואליות היא כן נכות

אני משער שדעתי תהיה מנוגדת לדעת רובכם, ולכן אנסה לנמק אותה בצורה הברורה ביותר. לפני שדנים בהגדרתה של הנטיה החד-מינית כנכות או לא, חשוב להגדיר את המושג "נכות" - והגדרה של מושג זה, כך אני משער, שנויה במחלוקת. ההגדרה שאני מסכים איתה היא: "לקות גופנית או נפשית שמבדילה אדם מרוב האוכלוסיה ומונעת ממנו להגשים מהלך חיים תקין כפי שמקובל בחברה." כלומר, נכות תלויה בהכרח במאפיינים של רוב האנשים באוכלוסיה. אילו היה היצור האנושי נולד ללא יד אחת, לא היה הגידם נחשב לנכה - היות והאנושות הייתה מתפתחת באופנים שלא מצריכים קיומה של יד שניה. באופן דומה, אדם לא יוגדר כנכה כאשר אדם אחר בעל יכולות יוצאות דופן העולות על יכולתיו שלו: אדם שאינו גאון לא יוגדר כנכה, היות והגאונים הם מיעוט בחברה. אילו הייתה הגאונות נחלת הכלל, אדם בעל יכולות ממוצעות אכן היה נחשב לנכה. הומוסקסואליות אינה מאפשרת לנו לקיים את אורח החיים שהחברה האנושית הכללית מורגלת אליו. איננו יכולים להוליד ילדים (אחדים מאיתנו לא מסוגלים להעלות על הדעת אפילו קיום יחסי אישות עם אישה).אנו נאלצים להתאמץ על מנת לנהל את חיינו בצורה שפויה, באותה מידה בה מתאמץ הנכה המרותק לכיסא גלגלים. בשתי צורות הנכות נאלץ האדם לוותר על אבני יסוד מסוימים בחיים (אנו - הקמת משפחה, נכים פיזית - תנועה וניידות). ההבדל הוא ביחס החברה: כל אדם יחוש רחמים כלפי הנכה שעל כיסא הגלגלים, יתמוך ויעזור בו. אנו לא זוכים לתמיכה, למרות שאנו כל כך זקוקים לה. לפחות חלקנו. בעניין הגדרה של ההומוסקסואליות כנכות פיזית או נפשית לא ארחיב, שכן זה נושא לדיון שלם. אני סבור שמדובר בנכות פיזית, על אף שלא קראתי מחקרים בנושא אני כמעט בטוח שהבעיה נעוצה בהורמונים של הגוף. אתם מוזמנים לתקן אותי אם אני טועה. לסיכום, "מאוהב באורי" טוען שהומוסקסואליות אינה נכות שכן היא כוללת קושי בשמירה על איסור ולא אי-יכולת בקיום מצווה. למעשה, ההבדל הוא בין קיום מצוות "עשה" לבין קיום מצוות "אל תעשה". אני טוען שהומוסקסואליות היא גם אי יכולת של קיום מצוות "פרו ורבו", לפחות לפי הרגשתי ולפי הרגשתם של רבים אחרים (כך אני מניח). בכל מקרה, אתה לא יכול לומר שהומוסקסואליות אינה נכות על סמך טיעון זה, כמו שאתה לא יכול להגיד שמלפפון הוא לא פרי כי הוא לא דומה לתפוח. יש הרבה סוגים של ירקות, יש הרבה סוגים של נכויות.

טוב, אתה צודק. אבל...

אבל אני לא מסוגל להעלות בדעתי שיש בי איזושהי נכות!!! פשוט לא!!!ואני מאמין שרבים פה עברו ג"כ את אותן תחושות קשות כלפי עצמם, בתחילת דרכם. אולי הטעות שלי, שבמקום להשלים עם ה"נכות" החבריתית שלי, אני פשוט שונא אותה! הלוואי שזו תקופה שתחלוף לה...ושוב, סליחה לכולם כאן. אני לא כאן להביע דעה! אני כן לפרוק כאב (יודי מרשה לי
). אין לי שום כוונה להשפיע על מישהו בדעות המוטעות שלי, הפוך! אני סובל מהן, ומעוניין להיות מופשע קצת.

תגובתי

חבר יקר, אני מבין ללבך, תאמין לי שאתה לא היחיד שסובל, גם אני. לפי דעתי - אנחנו חייבים להודות בנכות שלנו, זה המחיר שעלינו לשלם אולי כדי לקבל דבר חשוב יותר - את התמיכה של הסובבים אותנו. אני מרגיש שהיום תנועות הגאווה למיניהן יוצרות ניכור חברתי. הומו הוא לא חופשי בימינו, כי הוא לא יכול לחיות בחברה של אנשים רגילים בלי שיקניטו אותו. נראה כי הומו יכול להרגיש חופשי רק בחברתם של אחרים שכמותו - וזה לא בסדר מבחינתי. אני לא רוצה שהחברה שאני מכיר ואוהב תדחה אותי בגלל היותי חריג.

ופעם הוא כן היה חופשי?

הפוך! תנועות הגאווה הן אלה שהפחיתו את הניכור. ולחיות בסביבה של "אחרים כמותו", אפשר רק אם אתה מקבל את עצמך ככזה, אחרת גם שם תרגיש זר ומנוכר. ואני כבר מותש מהפילסוף בנושא, זה לא מקדם אותי לשום מקום. זו דרכה של התפלספות, אתה דש ודש, וחוזר לנקודת ההתחלה-"תרנגולת וביצה", אין תשובה לתיסבוך הזה, אלא לבקוע כבר את הביצה ולצאת ממנה.

Carmen Sandiego

New member
אם הומוסקסואליות היא נכות

אני רוצה תו נכה לרכב, אני שונא לחנות קילומטר מהכניסה לסופר.

חח...או! זו גישה לחיים בריאים!!

הלוואי עלי... אני חושב שמצאתי לי כאן את הפיתרון למשוואת הנעלמים שלי. אני הולך לאמץ בהקצנה את שיטת ההתבודדות שלך. שיטת האגדות, חיים בתוך מבצר. רק שבניגוד אליך, אני דווקא אחכה לשרק שלי. ורק שלא יהיה מכוער please! תודה מראש!!

סבבב

New member
גם אני רוצה!!!

ופטור ממיסים, ביטוח לאומי, תשלום דו"חות וגישה נוחה לאן שבא לי. מישהו יכול לדאוג לנו? הנכים?

SimsY

New member
ואני רוצה כל שנה מקום שמור

באולם שבו תתארח תחרות האירוויזיון

אתה צוחק, אבל אני רציני לגמרי

אין קשר בין הנכות שלנו להטבות כמו חניה וכו', אבל בהחלט מגיעות לנו הטבות אחרות. וכשאני אומר "הטבות" - אני מתכוון גם מבחינת הדת, וגם מבחינת החוק במדינת ישראל.

את זה אתם יכולים לומר יותר טוב ממני

בתור חילוני מאמין, אני יכול לחשוב רק על "הטבות" מסוימות: 1. כפי שהתורה מטיבה עם הגר, היתום והאלמנה - ככה ההומואים, בראש ובראשונה, צריכים לקבל הכרה כ"חלשים בחברה". מה נובע מההגדרה הזאת? במקום להתייחס אלינו כאל נטע זר, יהיה כלפינו יחס של הבנה מהדת. 2. יש למצוא דרך להתאים לנו את מצוות "פרו ורבו" - ובאם אין דרך כזו, לבטל אותה לגבינו. מיותר לציין שרבים מאיתנו וודאי מייחלים שגם מה שידוע כ"משכב זכר" יותר לפי הדת. אני חושב שלהתרת המעשה עלולה להיות השפעה הרסנית על החברה. לכן, לגבי הדבר הזה, אינני יודע כיצד יכולה הדת להתחשב בנו. הדת צריכה לתת לנו "הטבות" באופן שבו להומו הדתי לא תהיה דילמה חד משמעית לעמוד בפניה, וכי לא יצטרך להחליט בין להיות דתי לבין להיות הומו, אלא יוכל לשלב את שני ה"תארים" ביחד.

ריק בש

New member
השפעתו ההרסנית של משכב זכר

כתבת: "מיותר לציין שרבים מאיתנו וודאי מייחלים שגם מה שידוע כ"משכב זכר" יותר לפי הדת. אני חושב שלהתרת המעשה עלולה להיות השפעה הרסנית על החברה". במדינת ישראל הותר משכב הזכר בחוק ב-1988. מדינת ישראל סובלת כיום מצרות רבות:טרור, איום מצד איראן והחיזבאללה, פערים חברתיים, מצוקת עיירות הפיתוח, הפקרות בכבישים, אלימות בבתי הספר ובמשפחה, סמים, שחיתות בשלטון, מערכת בריאות קורסת. אני תוהה כיצד אחד מאלו קשור בדרך כלשהי להתרת משכב הזכר ומהי בדיוק "ההשפעה ההרסנית על החברה".

למעלה