הפרדה

bandit28

New member
אני מבין שרוב חברי הפורום פה

הם חובבי נוסטלגיה אוייי פגעתי בציפור נפשכם מי שאוהב נוסטלגיה יש הרקות מתאימות בשבילו לא צריך לקלקל הרקדות רק כדי להשליט את טעמך יש הרקדות שבמפורש נכתב בפלייר הרקדת נוסטלגיה אני רוקד אצל דודו ברזלאי ויש אצלו רקודי נוסטלגיה ואין לי בעיה איתם מאחר והם נרקדים בתדירות גבוהה אים מישאל מחליט בפיתאומיות להחדיר מספר רקודי נוסטלגיה לא מוכרים זה עולה לו בפחות 100 איש לערך בהרקדה הבאה כך גם לגבי גדי ביטון בכדי למשוך את הרוקדים הצעירים שהם בעצם העתיד יש לשים רקודים ברוח התקופה רקדתי לא מזמןרקדתי עים מישהיא בת15 ואיך ששמו רקוד נוסטלגי תיכף היא רצה לשירותים או לשתות קפה כדי להתעורר ובקפה אמרה לי שזאת הפעם האחרונה שהיא רוקדת פה כי שמים ישנים

לא בהכרח...

זה, אולי, עולה למרקיד "...בפחות 100 איש..." שלא יודעים לרקוד, אך הוא בהחלט יכול להרוויח "100 איש" שכן יודעים לרקוד את רוב רובם של הריקודים הקיימים - ולשדרג את ההרקדה. ותחשוב על זה...

ואגב

רובינו פה לא בהכרח פריקים של נוסטלגיה ואם תשים
, היו פה, ויש כל הזמן, דיונים בריקודים חדשים. כך שלא פגעת ב
נפשו של אף אחד - פשוט גילית קצת חוסר הבנה לנושא האהוב שלנו - ריקודי העם.

לא הרוב אני../images/Emo24.gif

ממש לא חובב נוסטלגיה אני מבין לליבם של חובבי הנוסטלגיה, אבל בהרקדות רגילות רוצים צעירים רבים יותר ממה שמגיעים ולדעתי הסיבה שלא מגיעים מספיק צעירים וצעירות זו המוזיקה הישנה שלא מדברת, וריקודי נוסטלגיה. אני למשל לא רוקד אצל שמעון מרדכי בגלל ריבוי ריקודי נוסטלגיה אני לא שולל ריקודי נוסטלגיה רק במידה הנכונה,(ריקודים בודדים ולא ברצף)מקווה שלא פגעתי בשום אדם.
יום טוב תרקדו מה שאתם אוהבים... 0

ריקודי נוסטלגיה בהרקדות "רגילות"

אני בעד שילוב הישן והחדש, ואני בהחלט לא בדעת מיעוט! גדי ביטון מגדיל לעשות, ובהרקדה באוניברסיטה הוא שם ריקודי נוסטלגיה, שחוברו בשנים פרהיסטוריות (שנות השבעים המוקדמות). לא זכור לי, שעקב ה"מחדל" הייתה ירידה במספר הרוקדים. איני רוקדת בקביעות באוניברסיטה, אך בכל פעם שאני מגיעה לשם, אני נתקלת באותן בעיות חניה ובאותה צפיפות באולם. נכון, שלא כולם אוהבים ומכירים ריקודי נוסטלגיה (גם אני לא הכרתי, ועכשיו - כן). אך הדבר נכון גם לגבי הריקודים החדשים (שהיום יש כמו זבל). ולגבי הילדה בת ה-15 : האם על פיה יישק דבר? הרי לא יעלה על הדעת, שישנו את חומר הלימודים בשיעורי ההסטוריה, עקב חוסר עניין לתלמידים. הרצל - עבר זמנו, ביבי - אין (IN). כך גם בריקודי העם!!!

בגן של הנכד שלי רוקדים את צדיק כתמר

אולי המסגרת הזאת תתאים לך. לא ברור לי מה בת 15 מחפשת בחוגי ריקודים. כבר אין מסיבות בביה"ס? שם מנסים לרקוד סלואו, סלסה וריקודים סלוניים אחרים. חבוב, תתבגר.

דני זאק

New member
אל תהרסו לנו את ההרקדות!

תסלח לי מאוד, אבל ריקודי הנוסטלגיה הם מעמודי הטווח של המחול הישראלי! בדיוק כשם שאני אומר שללא ריקודים חדשים, ריקודי העם ייכחדו, כך אני אומר שללא ריקודי הנוסטלגיה, ריקודי העם יאבדו את קסמם. ריקודי העם הישראלים הם מתחדשים, דינמיים ויפים. אני מסכים שהכל צריך להיות במינון הנכון ובעיתוי הנכון, כדי לא להרחיק במכה 100 איש מהמעגל, אבל אני דוגל בהרקדה מגוונת (זו הסיבה שאני לא הולך להרקדות נוסטלגיה, אני רוצה לרקוד בגיוון). אני דוגל בהרקדה שיש בה חדש וישן, סגנונות מגוונים, אווירה תוססת וחיה, ריקודי מעגלים, זוגות ושורות. אווירה ישראלית, שמחה, המונית אבל עם הרבה מקום לרקוד בחופשיות ואוויר צח. בקיצור, הרקדה כמו בחוף הקשתות באשדוד. חחחחח. מה שאני מקווה זה שיוצרי הריקודים יעניקו יותר תשומת לב לריקודים אותם הם יוצרים. יש ריקודים יפים מבין הריקודים החדשים, אבל יש גם ריקודי חארטה, שכל המהות שלהם זה סיבוב, צ'ה-צ'ה-צ'ה, סיבוב ושיכול. חבר'ה - ריקוד איכותי יותר חשוב מיצירת 80 ריקודים בשנה...

דני זאק

New member
יו, אני כל כך מתבייש!!!../images/Emo52.gif

אני בטוח שמדובר בטעות דפוס, כי אני פריק של עברית (אפילו ההגיה שלי מדויקת) ומעריץ גדול של איתמר בן אב"י. אני כל כך מתבייש שיצאה לי טעות כזאת! סליחה ומחילה! אעשה הכל כדי שלא יקרה שוב... [אבוי לבושה!]

"...פרפרים הם חופשיים..."

והם גם יודעים יותר מריקוד או שניים.
הביטחון שאתה מתאר הוא אחיזת עיניים
, בלבד, אם הוא מתערער כל כך בקלות. אם אתה באמת מחפש ביטחון - למד גם ריקודים ישנים - בהסתמך על נסיון רב שנים, רבים מהריקודים החדשים נעלמים ואילו דווקא הישנים, אלו שכבר עמדו במבחן הזמן - שורדים וישרדו גם בשנים הבאות. ולכן, אם גם אתה רוצה לדעת לרקוד מגוון של ריקודים, כך, שלכל הרקדה שתזדמן אליה, תוכל גם להשתלב בה ולהרגיש גם בה נוח - כדאי לך מאוד ללמוד מהם (אפשר גם להעתיק
)...

bandit28

New member
כשאת מאוהבת במישהו או בריקוד

גם אים הוא יחזור על עצמו לא תשתעממי מימנו זו ההוכחה שאת מאוהבת בו אחרת הוא סתם סיפור חולף הרקודים החדשים הם משב רוח מרענן במיוחד רקוד לשיר קליט ואהוב מאחר והם חדשים המרקידים חוזרים ומלמדים אותם ורוב הרוקדים הם באותה רמת ביצוע ואין בעיה של מימי להעתיק אין תברדק של הזוג הזה מכיר אבל זוג אחר נכנס במקומכם וכו"

אתה צריך לחפש הרקדות שמתאימות לך

ולא לשנות הרקדות מעולות שמתאימות לאחרים. לא חסרות הרקדות כאלו בהן תקבל רק את הריקודים ה"חדשים" שאתה מכיר. אם אינך מכיר בכלל נוסטלגיה (ובזה כנראה אתה מתכוון לכל הריקודים שנוצרו עד לפני שנתיים שלוש) אתה כנראה לא רוקד הרבה שנים. רוב ההרקדות נועדו דווקא לך. את אותן פינות ייחודיות שנשארו לרקדנים ותיקים יותר ועם טעם מורכב יותר תשאיר כמו שהן. אין שום הגינות בגישה שלך.

yovano

New member
הפרדה - כמובן שלא

הרקדה המורכבת רק מריקודים חדשים, המופיעים כפטריות אחר הגשם וכך הם גם נעלמים,מלבד מספר קטן של ריקודים אכותיים שנשארים, בתוספת מספר מועט של ריקודים ישנים המוכרים לכולם וחוזרים עליהם בכל הרקדה!!! - הם ימאסו מהר מאד. יש מספר גדול של ריקודי נוסטלגיה ואמצע הדרך יפים ואיכותיים,שהמרקידים יכולים לשלב את הדרכתם מדי פעם בתחילת ההרקדה, לטובת הרוקדים הצעירים והחדשים. יש מספר קטן של מרקידים שהרימו את הכפפה,לצערינו הרוקדים, רוב המרקידים עסוקים במרוץ מטורף ותחרות, מי ילמד ראשון את החדשים. שבת שלום.

למעלה