הפרדה בין תאומים

בר2

New member
הפרדה בין תאומים

תאומי בני שנתיים וארבעה חודשים,בנים, לא זהים. כרגע נמצאים באותה מסגרת עד השעה אחת. לאחרונה הגננת אמרה לי שלדעתה היא מציעה שנה הבאה להפריד ביניהם מכיוון שהם: "מתעסקים יותר מידי אחד בשני" מה שגורם לילדים ולצוות המטפל להתייחס אליהם כאחד. קצת על מערכת היחסים ביניהם: רבים ומתחבקים, מאוד אוהבים ודואגים אחד לשני, תחומי העיניין שלהם שונים לחלוטין, ושניהם מאוד עקשניים ובכלל בגיל שרוצים הכל לבד או לא רוצים בכלל... השאלה היא אם בגיל כזה עם גננת שמשכילה לתת את הדעת להפרדה הם לא יכולים עדין להשאר יחדיו? משום מה נראה לי שההצעה באה יותר מהצד של הנוחות של הגננת ולא מתוך הפרעה להתפתחות התקינה של האני האישי שלהם.....מהו בכלל הגיל המומלץ להפרדת תאומים ? (ברור שזה קשור בדינמיקה בינהם - אך באמת אני לא רואה שאחד בא על חשבון ) תודה על ההתיחסות.

גרא.

New member
בר,את לגמרי צודקת,מוקדם מדי להפריד

בין שניהם..אין גיל מוגדר וחד משמעי,שבו כדאי להפריד את התאומים,כל אחד למסגרת לימודים אחרת.ויש כמה וכמה משתנים שרצוי להתחשב בהם.אבל במקרה של ילדייך,אני הייתי ממתין לפחות עד גיל 4 שהוא גיל העצמאות השני,צופה על התנהגות הילדים,על האינטראקציה ביניהם,על ההשפעה ההדדית,אולי גם על תלות באם קיימת..יש לא מעט מקרים בהם תאומים כאלה שאינם זהים,חיים יחד באותו גן,כאשר לא בהכרח הם נמצאים יחד כל הזמן.כל אחד מוצא לו חברים אחים,והתפתחות של אחד לא באה על חשבון האחר.ויש גם מצבים אחרים הנובעים מכך שבדרך כלל אצל תאומים,אחד חזק יותר מהשני.אם ההבדל זעיר,הוא חסר חשיבות.אבל אם ההבדל משמעותי..ש לשקול בזהירות את האופציה להפרדה.מכל מקום,למיטב הבנתי,עדיין מוקדם להפריד ביניהם,כל אחד לגן אח,בפרט שהגננת שמה לב לכך ויודעת להפעילם במרבית הפעילויות,בנפרד,ואחרות,כמובן ביחד. אני מציע לכן להמתין לפחות עוד שנה,לעקוב אחר התפתחותם,ולהגיב בהתאם.

למעלה