הפקרת מגניינו?!

wwICEww

New member
הפקרת מגניינו?!

לפניי יומיים נחתה מכה, קיבלנו הלם ועל הנושא הזה אפילו לא רשמה מילה אחת בפורום... וועדה שערורייתית שנושאת את השם וועדת "אור" הביאה חושך על המשטרה, הוועדה פגעה בטובי עמנו, אנשים נושאי מדים שנשלחו להגן עלי ועלייך מפני אבנים, בקבוקי תבערה ובעצם כל מה שאותו הערבי יכל לתפוס ביד חזרו הביתה, לבסיס, ונפגעו מאש כוחותיינו, הם לא ציפו לכזה דבר שאחרי שאתה הולך להגן על הבית יורקים לך בפנים. האנשים האלה, השוטרים האלה, אותם אלה שנשלחו להגן עליינו הואשמו בהאשמות שלפי כמה גורמים בכלל לא נכונות, וגם אם כן, האנשים האלה נאלצו להגן על חיים בנוסף לשמירה על הבית ולוקחים ומאשימים אותם. זאת הייתה מלחמה, המלחמה על הגנת המדינה ועכשיו? עכשיו הם נלחמים בשביל העתיד שלהם ובגלל שהם רק רצו להגן, להלחם ולשמור... יש לנו בראשים שם למעלה אנשים דפוקים, בושה שהמדינה מתנהלת ככה, מדינה עם פוטנציאל להיות מעצמה דופקת את עצמה והורסת את כל מה שהיא בנתה על ידי עצמה...

danielo18

New member
בעיקרון הוא צודק..

דבר כזה ששהמדינה זורקת ומפקירה את השוטרים האלה לכלבים.זה כבר דבר שבשגרה שהמדינה עושה את זה.אחרי כל אירוע תמיד עדיף להטיל את כל האשמה על הש.ג ולא לגעת בדרג הגבוה יותר,ומעניין לראות שכל האנשים שהיו צריכים לחטוף(בהזדמנויות ובמקרים שונים)הפכו ברבות הימים לפוליטיקאים גדולים(ואפילו לראשי ממשלה.נוצר מצב שכל אדם יחשוב פעמיים לפני שהוא עושה משהו שעלול בסופו של תהליך לפגוע גם בו.דבר כזה אינו מתקבל על הדעת ואסור לעבור על כך לסדר היום. אבל... יש גם את השמועות שאולי גורמים מבפנים(מתוך המשטרה)שמנסים לטייח וליפות את מה שקרה.גם דבר כזה אינו מתקבל על הדעת,ואם דורשים הגינות,יש לדרוש אותה מכל הצדדים. לגבי הערבים..אני לא חושב שיש הרבה מה להוסיף...כולם יודעים מה היה חלקם ומה אשמתם ומה מגיע היה לעשות להם...

Round 1

New member
הוועדה הוקמה בהחלטת אהוד ברק

ובזמן כהונתו, מה מפתיע בזה? לפחות עם שוטרים הם לקחו איתם את שלמה בן עמי......

שערוריה גדולה כל הועדה

ומה שלומדים מכאן בפעם הבאה השוטרים יפחדו להגן על עצמם כמו שצריך בושה למדינה

wwICEww

New member
אני הגעתי למסקנה אחת מהוועדה

שלא שווה להיות שוטר בארץ, אם הייתי עכשיו לובש מדים הייתי זורק להם את התג שלי, גועל נפש.

שלום30

New member
יש כמה דברים תמוהים בועדה

אמנם היא הוקמה מראש למטרת בדיקת מקרי הריגת של 13 הערבים ישראלים, אך לדעתי הועדה התעלמה כמעט לחלוטין מתופעת ההשתוללות וסיכון החיים שגרמו אותם התפרעויות של ערביי ישראל. לא יעלה על הדעת להרשות לכל ציבור מכל מגזר בארץ - להתפרע בצורה כזאת, לחסום כבישים ולסכן חיים - ולצאת נקיים מהסיפור. מי שיוצא לדרך פרועה כזו - שומא עליו לחזות מראש ולקבל אחריות על כל תוצאה קשה שתהיה עקב ההתפרעויות האלה. בהחלט יתכנו הערות לשוטרי ישראל, אך מירב תשומת הלב אמורה להיות כלפי המתפרעים ומארגני ההפגנות האלה.

Round 1

New member
אני אנסה

אחרי כמה שנים של מתח בין הפלסטינים לישראלים ורצון של ערפאת לעורר את השטח כתוצאה מקיפאון מדיני נמצאה הסיבה: ביקור אריאל שרון בהר הבית, התחילו מהומות בכל הערים הפלסטיניות. במקביל החלו לצאת לפועל הפגועים שלהם היה לחמאס זמן להתכונן. המהומות התפשטו גם לערבי ישראל בעידודם של חברי הכנסת הערבים והתנועה האיסלמית. יפו, אום אל פחם, נצרת ובעוד ערים החלו מהומות וזריקות אבנים של ערבים על כוחות משטרה ועל יהודים. כביש ודי ערה נחסם לתנועה עקב המהומות הקשות והסכנה הממשית לחיים. שוטרים שנשלחו כנגד המהומות השתמשו בין היתר בגז מדמיע וגם באש חיה ואש צלפים כנגד המתפרעים, כתוצאה נהרגו 13 ערבים, נהיה רעש גדול וראש הממשלה אהוד ברק החליט על הקמת הוועדה לבדיקת האירועים.

wwICEww

New member
מי יגייס אותי?

תתפלא בובה, לא סתם קיבלתי זימונים אז חתיכת זין שב שב בשקט...

למעלה