הפקעת מחיר

• פותח הנושא shbd4
  • פורסם בתאריך

shbd4

New member
הפקעת מחיר

קניתי רהיטים בחנות גדולה באשדוד ובמקום לשלם 1050 ש"ח, שילמתי 2700. את המחיר האמיתי גיליתי כשהמוביל הביא לי את הרהיטים, וראיתי חשבונית של מישהו אחר על אותם הרהיטים בסכום 1050 ש"ח. נכון שבתמימותי הסכמתי בחנות לשלם את המחיר המופקע, אך לאור הגילוי של המחיר האמיתי של הרהיטים, האם אני זכאי לקבל החזר כספי? פניתי לחנות והם סרבו להתייחס לטענותי.

לדעתי - הלא משפטית - אינך זכאי.

כל הנאמר לעיל נכתב על סמך הנתונים שכתבת כאן - אולי אותו מישהו אחר קנה רהיטים מתצוגה או כאלה עם פגמים קלים ? אולי אותו מישהו היה זכאי להנחה כלשהי (מסיבה זו או אחרת). אולי אותו מישהו הוא סתם קרוב משפחה / חבר / חבר של חבר של בעלי החנות, והוא מכר לו במחירי עלות ? בכל מקרה - אין פה *הפקעת מחיר* - שזה מושג שכלל אין לו מקום בסחר-מכר מסוג זה, לדעתי. נתנו לך הצעת מחיר, לא בדקת את מחירי השוק (או שכן בדקת?), קיבלת את ההצעה והיית מוכן לשלם. פה זה נגמר .. בעלי החנות לא חייבים לך תשובה, אגב, למה ההוא קיבל הצעה זולה יותר - זה עניינם. אגב, אולי אם היית מתמקח היית מקבל גם הצעה קצת זולה יותר (אולי לא הפרש כזה, אבל וודאי היה אפשר להוריד, אם אפשר למכור את אותם רהיטים ממילא במחיר זול יותר)

shbd4

New member
רמאות

אני לא מסכים עם מה שאת כותבת. אסור למכור כל דבר ברווע כזה גדול: 160% זאת גוזמה וגניבה. יש גבול לרווח, אני בטוח. את חייבת לבדוק את הנושא יותר מקרוב למרות שחתמתי על ההזמנה וגם על כרטיס אשראי.

ענו לך אותו דבר גם בפורום צרכנות ..

למה אתה חושב שאני אחשוב דבר אחר על כך ? זה *שוק חופשי*, ו החובה *על הצרכן* (ולא על בית העסק) לוודא שהעסקה כדאית - לצרכן. בית העסק (ובאופן טבעי) ינסה למקסם רווחים.

shbd4

New member
גנבה טהורה

אין דבר כזה "שוק חופשי" אתם מעודדים רמאות וגנבות. אם החוקים היו כמו במקומות אחרים בעולם, לא היה קורה דבר כזה שבן-אדם חופשי לגנוב מה שהוא רוצה. להרוויח 160% על מוצר, זאת בושה וחרפה. אני בטוח שאם היתי הולך לעורך-דין שיטבע אותו למשפט, היתי מרוויח במשפט וטובע אותו על רמאות, גנבה ועוגמת נפש, אפילו סגירת העסק שלו.

אתה כותב מתוך כעס..

בעצם, נשאלת כאן שאלה. כשהזמנת את המוצר - במחיר של 2700 שקל, שהוא המחיר שאותו הכרת עד אותו רגע. האם המחיר הזה היה נראה מוגזם ? יקר ? נורמלי יחסית לסקר שוק שביצעת ? (או אם לא ביצעת, האם זה תאם את המחיר שציפית לשלם תמורת המוצר ? ) אם כן - אז מה הבעייה ? שמישהו אחר קנה בזול יותר ? יש לזה מספר סיבות אפשריות לא מבוטל כלל (שלאף אחת מהן לא התייחסת) * חלק מהמחיר שולם כבר, ואתה ראית קבלה על חלק מהסכום. * הקנייה היתה דרך מועדון לקוחות כלשהו הזכאי להנחה. * הקונה החזיר רהיטים אחרים ושילם את ההפרש - וזה מה שראית בקבלה. * הרהיטים הם אותם רהיטים אבל מתצוגה / עם פגמים קלים כאלה או אחרים. * המוכר סתם (מסיבה זו או אחרת) רצה להפטר מהרהיטים האלה ומכר אותם במחיר "רצפה" (גם זה קורה) * ויש עוד ועוד סיבות שאפשר לחשוב עליהן. האם אף אחת מהסיבות האלה לא התקיימה ? האם אתה בטוח בכך ? אם אינך בטוח - אז קח בחזרה בבקשה את קריאות ה "רמאי רמאי" שלך. זה לא במקום ולא לעניין. הסיבה היחידה, אגב, שההודעה שלך עודה כאן ולא נמחקה, היא כי לא כתבת את שם חנות הרהיטים. אני לא אוהב שקוראים לבעלי עסק "רמאים", בעיקר בלי צדק, לדעתי.. אני מודיע מראש - אם תכתוב את שם חנות הרהיטים ההודעה תימחק עוד לפני שתמצמץ, זה יהיה לשון הרע. בכל מקרה, נשמע שלא עשית את אותו סקר מחירים, ועכשיו אתה חושש שמא (שמא ! אין כל וודאות כזו!) שילמת יותר מכפי שהיית יכול לשלם לו היית עושה אותו סקר מחירים. תחשוב על הכסף הזה כעל תשלום ל"בית הספר של החיים". אני מצטער, ידידי, אבל (לדעתי), אף בית משפט לא ייתן לך החזר , וכל מה שתקבל הוא לשלם לצד השני הוצאות משפט ועו"ד, שזה עוד כמה אלפי שקלים. * אין בהודעה זו משום ייעוץ משפטי מסוג כלשהו, כתבתי את דעתי בלבד המתבססת על תיאורך את המקרה *

shbd4

New member
רמאות

אני בטוח ומשוכנע שזאת רמאות ואתה לא צריך להגן על סוג האנשים האלה בגלל ששכחתי לצאין שראיתי את אותם הרהיטים בחנות אחרת חדשים לגמרי ובלי דפקט מאותה חברה שקניתי. בחנות אחרת הזאת היו מוכנים למקור לי אותם ב 1500 ש"ח . פשוט לא ידעתי שאפשר היה לבטל הא ההזמנה, לשלם על זה קנס ובכל זאת היה יוצה יותר זול. הפשע שלי שלא עשיתי מחקר במקומות אחרים.המוכר ראה שני מבוגרים שאפשר לנצל אותם וגם זאת הרמאות.

אני בהחלט צריך להגן על הסוחרים האלה.

תגיד, זה שבחנות האחרת היו מוכנים למכור ב 1500, ואתה ראית את הקבלה על 1050. אם היית קונה ב 1500 והיית רואה את הקבלה על ה 1050, היית גם אומר אותו דבר, לא ? כמו שאמרתי כבר קודם, לא עשית סקר מחירים, ומשכבר עשית סקר מחירים לא קראת את החוזה/קבלה ששם כתוב, בדר"כ, תנאי הביטול אם אתה רוצה לבטל. אין פה רמאות, לדעתי, מצטער.

ועל מנת להדגיש את הנקודה :

ראה כאן באתר זאפ : http://www.zap.co.il/models.asp?Sog=E-TV&DB6195=140530 זכותך לקנות את המכשיר בכל אחד מהמחירים המצויינים. אבל אם תקנה את המכשיר במקום יקר יותר ממקומות אחרים - זה עניינך ועניינך בלבד.

giladdb

New member
../images/Emo45.gif

המחיר האמיתי של המוצר הוא המחיר אותו הלקוח מוכן לשלם

shbd4

New member
רמאות טהורה

אני מצטער יותר ממך בגלל שאתה לא מבין שהרמאות היא בזה שהוא מרוויח 160% והוא לא חופשי להארוויח מה שהוא רוצה כמו שאתה חושב. תבדוק את החוקים לתובת הצרכן ולא לתובת המוכר. עובדה שהחנות השניה מאוויחה רק 40% וזה יותר סביר. בקשר לביטול, זה מאוחר מדי בגלל שהרהיטים כבר אצלי ואני כן בדקתי את תנאי הביטול שלהם. אני חייב לשלם 25% ממחיר ההזמנה.

מילה על צרכנות ..

המוכר ימכור לך במחיר אותו אתה מוכן לשלם. אם אתה הולך לחנות, ומוכן לקנות טלוויזיה ב 3000 שקל (כי זה מחיר המחירון של החנות). האם יש חובה על המוכר לגלות לך שיש חנות ממש מעבר לפינה שמוכרת, במקרה, במבצע, את אותו מוצר ב 1700 שקל ? והאם יש עליו חובה לתת לך הנחה אוטומטית של 1300 שקל ? לדעתי - לא.

shbd4

New member
הולך לכיוון המוכר

שוב אתה הולך לטובת המוכר במקום להגן על החלשים. למוכר יש הרבה כסף ולא מענין אותו למי הוא מוכר, הוא רוצה עוד כסף וזה בדיוק הלכלוך שבדבר. לא תמיד הכסף עונה על הכל. תפקידך לעזור לצרכן בגלל שהרבה פעמים מסדרים אותו. המוכר לא צריך לתת הנחה לאף אחד, הוא חייב למכור במחיר סביר ולא לרמות בהפרזה.

כלבוטק

רק מילה להוסיף...לדעתי יש מקום לפנות ל"מועצה לצרכנות" אם יש מישהו שיכול להשיב על הפן המשפטי/ הצרכני זה הם
03-6241034 לדעתי- יש איזשהו קוד מוסרי לפיו אמורים סוחרים לעבוד. לא יזיק לבדוק בהצלחה מערכת "כלבוטק" 5090*

giladdb

New member
גם הם לא יעזרו

זכותם להציע איזה מחיר בעולם שהם רוצים וזכותך להסכים/לסרב

giladdb

New member
צר לי להפתיע אותך

יש כאלו המרווחים ה-ר-ב-ה יותר

מה אכפת לך אבל../images/Emo35.gif קנית במחיר הזה ,אז זה מה יש

עכשיו תאכל את הקש. משהו אמר לך לקנות את הרהיטים ב-2700 שקלים
רק מתוך הקנאה וחמדנות זה מה שמציק לך כרגע אם לא שמת לב.. גם אני אם הייתי מוכר רהיטים והיית בא אליי זכותי למכור לך את אותו רהיט כאשר לך ב-100 שקלים ולו ב-20 שקלים. בעיה שלך רוצה תקנה אתה לא רוצה תגיד שלום יפה ותצא מהחנות.. מה הבעיה כאן
שקנית את הרהיטים ושילמת עליהם 2700 זה לא כאב לך נכון
אז מה השתנה הלילה הזה
אלא רק כאשר ראית "כיביכול" את הקבלה השונה זה התחיל לכאוב לך.. אז למה קנית מלכתחילה
הרי אם קנית פירושו זה היה בסדר...

למעלה