הפקעה - בדיעבד??!!

• פותח הנושא gev8
  • פורסם בתאריך

gev8

New member
הפקעה - בדיעבד??!!

לאחרונה הסתבר לי שבמסגרת הרחבת המושב שבו אני גר, תוכננה חלק מההרחבה על חלק קטן מהמגרש שלי (כ 50 מ"ר). שלב הביצוע כיום מתקדם מאוד, ולמעשה "עליתי" על הנושא די במקרה... מיותר לציין שעד היום לא פנה אלי אף גוף (אגודה,מועצה איזורית) , ולמעשה האגודה עד לפני כחודש הכחישה(!!!) שהשטח הוא שלי וטענה שיש לי בעיה במדידת המגרש. השאלה - מה ניתן לעשות? האם הם יכולים להפקיע בדיעבד? מה לגבי צו הפסקת עבודה?

dan laufer

New member
מהם פרטי המקרה

הדעת נותנת כי הועדה האזורית לתכנון ובניה הכינה תכנית שקיבלה תוקף, ובה מופיעים גבולות המגרש שלך (בתקווה כי ישנן מדידות ממשלתיות מוסכמות של הנחלות לחלקיהן). בתכנית שאושרה, אותה תוכל לקבל לעיונך במשרדי הועדה האזורית, בשעות קבלת קהל, תוכל לראות מהי ההפקעה ומהו גבול המגרש שלך. במסמכי התכנית בוודאי רשום מהם במסמכים והמקורות לפיהם נקבעו גבולות המגרש שלך, ותוכל להתייעץ עם איש מקצוע מתאים (מודד מוסמך?)לגבי האפשרות לערער על אמינות ונכונות המקורות הללו. אם ההפקעה היא עניין גמור, תוכל אולי לקבל פיצויים. על כך כדאי לך להתייעץ עם שמאי מקרקעין ו/או עורך דין. אם הפיצויים יהיו על בסיס שווי חקלאי, ייתכן ושכר הטרחה לאנשי המקצוע יהיה דומה או גבוה מגובה הפיצויים, אם בכלל, שתקבל בעבור הפקעת 50 מ"ר.

הרחבה והפקעה ../images/Emo104.gif

הפקעה, ניתן לעשות לצרכי ציבור בלבד. על הפקעה כזו יש להודיע לבעלי הנכס, גם אם קיימת תכנית מאושרת שבה הוגדר שטח המיועד להפקעה. השאלה אם ניתן להוציא צו הפסקת עבודה או לא, תלויה בפרטים המדוייקים של המקרה.

למעלה