הפקיד והנצרך

חייקין

New member
הפקיד והנצרך

טוב אנו עושים כאשר אנו מעלים "חוויותינו" על הכתב... כל אחד מאתנו, הלוחמים שנפצעו בקרב, עבר אירועים אדירים שהשפיעו על ההיסטוריה של ארצנו, וזאת תוך פרק זמן קצר ביותר. אדם ששרת שלוש שנים, ובתוכן עבר שתי מלחמות ואינסוף פעילויות שגרת בטחון, כמו מארבים, סיורים, פשיטות. קורסים וגיבוש ועוד, המשיך מילואים או קבע וראה את המות אינסוף פעמים. התגבר על תקלות וליקויים בקנה מידה קולוסאלי... ושילם על תרומתו למדינה בגופו וחלקנו בנפשם... קחו פקיד ממוצע, שלא נפגע בשרות, שלמד באוניברסיטה בעת שחלקנו נלחמנו, או שנולד לאחר שחלקנו נפצענו, ואיננו מעניינים אותו יותר מאשר בעיותיו במשרדו הממוזג... פקיד שתרומתו להיסטוריה והקיום של מדינתנו, באים לידי ביטוי בתמיכתו בועד עובדי המשרד... וחסכון למשרד על חשבון צרכינו, הנובעים מפציעתנו בקרב... פקיד הבטוח שהוא "עושה טובה" לנכה הנצרך... אודי

חייקין

New member
שלוש מלחמות

לפני כמה חודשים קיבלתי "אות מלחמת ההתשה". נזכרו לאחר 35 שנה להעניק לי את האות
מה עם אות המרדפי; גישוש טשטוש; מארבים בבקעה? מה עם אות המארבים; שיטור; סיורים; פשיטות בלבנון? אות יום כיפור קיבלתי? איני זוכר
מה עם אות מלחמת ההתשה כנגד הסורים במובלעת? אין תקציב לכך, צריך להעניק את אות הפקיד המצטיין, לפקיד החוסך מכספי האגף על חשבון הנכה הנצרך... אודי

חייקין

New member
יחס המדינה לקדושים...

לפני שנים לא מעטות, ראיתי תכנית טלויזיה על נוצרים שהצילו יהודים מידי הנאצים, ולאחר מלחמת העולם השניה העדיפו לבוא ולגור בישראל, כיון ששכניהם התנכלו להם... הראו בולגרי החי ביפו, ששכניו בבולגריה הלשינו שהוא מחביא יהודים, והנאצים עינוהו והוציאו לו עין, ולמרות זאת לא מסר את מחבואם. מובן של יכול היה להמשיך לגור ליד שכנים כאלה והעדיף דירה עלובה ביפו, שם חי ללא טיפול רפואי, על חלב ולחם בלבד... במדינה מתוקנת כמדינתנו, בה מקדמים פקידים שסרחו, אזרחים טובים שנתנו נשמתם וגופם למען המדינה ואזרחיה, שוקעים.... אודי

AVI359

New member
הפקידים ואנחנו

אודי שלום רב מן הסתם ניפגש בעתיד הקרוב ואוכל להסביר לך מספר נקודות פנים מול פנים,אך למען שאר קוראי הפורום.תקציב אגף השיקום הינו(באופן כללי)תקציב סגור,פרושו שאם אנו רוצים להגדיל את תגמול הנצרך אחרים יסעו ברכב 1400 במקום 1600.אם רוצים להגדיל את גובה התגמולים צריך להקטין את ימי חמי מרפא..ואלו דוגמאות בלבד.ראשי אגף השיקום מנסים לחלק את העוגה על פי שיקול דעתם ועל פי דרישות אנ"צ.הבעיה היא שהוראות אגף השיקום נעשו מורכבות מאוד,כולל חוזרים פנימיים וכו',לעובדי אגף השיקום אין כלים יעילים לברר למה אנו זכאים,בנוסף לזאת לא קיים בארצנו מושג של איכות השירות לאזרח,לא רק באגף השיקום אלא במס הכנסה,מע"מ,וכל מוסד ציבורי אחר.יתרה מזו לדעתי קיימת אבטלה סמויה באגף השיקום וקיימים פקידים שמבלבלים לנו במח על מנת להצדיק את קיומם.לחלק מחברנו קשה להתמודד עם הפורמליות הזו ומה שמציק להם הוא כאבם האישי.דעתי היא שאם החברה ילמדו את כללי המשחק(וזו עבודה קשה) יוכלו בנקל להסתדר עם כל הבעיות מול אגף השיקום.החברה חושבים שאם הם נפצעו עבור המדינה הם יקבלו הכל על מגש של כסף,אני פוגש לא מעט שמתאכזבים שזה לא קורה.אנו צריכים להבין שלא כולנו מגיעים לאגף השיקום בידיים נקיות ולאגף אין הכלים לבדוק מי ישר ומי לא ומדרך הטבע נפגעים הטובים שבינינו והם הרוב.צר לי אך אין ברירה אני אומר שנית לימדו את כללי המשחק והענינים יסתדרו על הצד הטוב. בברכה אבי

מלאך2

New member
כללי המשחק עם אגף השיקום???

א) כל דבר שנראה לך לא נכון ולא סביר צריך להתלונן עליו. ב) לא צריך להתייאש ג) אם הרופא התייחס אליך בזלזול, ולא מקיים תפקידו כראוי אז תתלונן עליו במשרד הבריאות, במקום שבו הוא קיבל את רישיון העבודה שלו. יש שם ועדה של אתיקה מקצועית והנכה יכול להגיש קובלנה על כך. ד) כנ"ל לגבי תחום עבודתם של העובדים הסוציאליים השיקומיים. אם נראה לך שהטיפול בך לא סביר ולא מקובל אז גם להם יש ועדת אתיקה מקצועית, שמטפלת גם ברשלנות של עובדים סוציאליים. ה) אם נראה לך שועדה רפואית לא נתנה לך מספיק % נכות או הנמקות אז פנה לועדה עליונה. ו) אם ועדה עליונה גם לא נתנה נימוקים על תלונותיך או חוות דעתך, או שקצין התגמולים התערב בהחלטה ובקש לשנות את ההחלטה מבלי לתת לך להגיב אז גם פתוחה לך הדרך לפנות לבית המשפט המחוזי. ז) אם פקיד כלשהוא קיבל מכתב ולא ענה עליו תוך 14 יום אז אתה רשאי לפעול לפי החוק ולחייב אותו לענות דרך בית המשפט. ח) אם יש לך חשש שסוחבים אותך עד אין קץ מבלי לתת לך תשובה אז אפשר לפנות למשרד מבקר המדינה או למשרד הביקורת של משרד הבטחון בעצמו, אבל עדיף למשרד מבקר המדינה. ט) אם אתה חושב שמעלימים ממך מידע אז ומורחים אותך אז בקש תשובה לכך בכתב. י)אם פתאום ועדת כושר עבודה אומרת לך שמהיום והלאה אתה מסוגל לעבוד במשרה מלאה ולפני כן עבדת חצי משרה ומצבך הרפואי לא השתנה אז תגיש ערעור דרך הרופ המרחבי לועדת כושר עבודה עליונה. י"א) אם קצין התגמולים נתן לך החלטה שלא מספקת אותך אז תגיש ערעור בפני ועדת ערר. י"ב) אם לא עוזרות כל הפניות אז תיגש לארגון נכי צה"ל ותתלונן כי אתה צריך עזרה מהם ואם קשה להם לעזור אז תבקש את כספך חזרה ששילמת להם, אם הם עוזרים אז סבבה תתרום לארגון משהוא נוסף לאות הוקרה. י"ג) אם לא עוזרים לך כל האמצעים הנ"ל אז המצ"ב חמור וצריך לפתוח בנוהל הפגנה. צריך לגשת למשטרה לבקש אישור להפגנה עם כל הסיבות והנימוקים לקבלת האישור ויש לשער כי תקבל אישור להפגנה כי אנו נמצאים בארץ דמוקרטית. אז בשלב זה נגמרו לי בינתיים כל הרעיונות כיצד לעזור לנכים במימוש זכויותיהם, ואני מקווה שלא ישתמשו הרבה בכל מה שציינתי לעיל.

חייקין

New member
שלום מלאך 2

אם אני זוכר נכון, המלאכים הם מיכאל, גבריאל ובו'
רעיונות נחמדים, נקטתי ברובם, פרט להפגנה
חלק עוזר לפעמים, חלק לא. צריך למצוא פתרון מסוג טיפול שורש. אנחנו נכים, אך המערכת חולה וזקוקה למרפא
אודי

עָנת

New member
אודי ועל זה אני אגיד

אם לא היו נכים,אגף השיקום היה מובטל

עָנת

New member
ישר לטאגליין../images/Emo45.gif

מלאך כל הכבוד
ואני אוסיף........ א.לא להתבייש לבקש
מקסימום יגידו לא
ב.לא לוותר! הנכות לא תנצח את האדם