הפקות י"ב עזרה! דיון רציני ודחוף!

smart2

New member
הפקות י"ב עזרה! דיון רציני ודחוף!

שלום חברים וחברות לפורום בשעה טובה הגענו לי"ב והגיע הזמן להפקות.... אני מביים עם עוד ידידה שלי השנה... וכמובן שפניתי אליכם לעזרה כי אנחנו פשוט בורים... וזיון איתכם זה תמיד טוב ומעניין. אנחנו לא בדיוק סגורים על מה אנחנו רוצים ואנחנו פתוחים לכל ההצעות.. אני יכתוב לכם כל מני נק' שחשבנו עליהן: - מבחינת סגנון אנחנו רוצים משהו מגוון אולי.... אם יש בזה גם דרמה וגם קומדיה... -נראה לי ממש ממש מעניין וממש מושך אותי לעשות תיאטרון אפי אז אם מישהו יכול לתת לי מחזות מודרנים לתיאטרון מסוג זה ולהסביר עליו קצת אני ישמח! -חשבנו גם אבסורד (אהם שימו לב לקודה הבאה) אבל אנחנו פוחדים שאין תוכן וזה סתם טקסט מוזר -אנחנו חשבנו על משהו יותר מופשט ואומנותי שפתוח לפרשנות שלנו... -אנחנו רוצים טקסט מודרני שהוא מעניין מבחינת הסיפור לדוגמא מילה של אהבה של מיקי גורביץ' למי שמכיר שזה הצגה בתוך הצגה וזה גם עם הקהל... -מבחינת תוכן מעניין אותנו הנושא של חיים ומוות, ערך חיי אדם.... אם יש דוגמאות בקיצור וכמו שאתם רואים אני לא סתם מחרבש לכם פה שטויות ואני מאוד רציני בקשר לעסק תודה רבה למי שקרא והגיע לפה ולמי שנתן דעתו כיפליים.... אני מקווה שזה יהפוך לדיון הרבה יותר פורה ומעניין מאשר סתם לבחור מחזה! תודה תודה תודה!

smart2

New member
אני מקפיץ.....ץ...ץ....

אני חייב את העזרה שלכם בבקשה!

רשמת כרגע את כל סוגי המחזות

האפשריים בערך. תרשום כיוון אחד, מה מושך אותך. לא "דרמה, קומדיה, אבסורד ואפי". תהיה ספציפי

smart2

New member
הקטע הוא

חחח אני יודע... אבל הקטע הוא שתאטרון אבסורד יכול להיות קומי נורא או דרמטי נורא... אתה מבין.... נתתי ז'אנר ורגש.... אני רוצה להעלות מחזה שהוא יותר לכיוון האפי או האבסורד נראה לי... אבל אני באמת פתוח לכלכ האפשרויות... למשל אם יש לך מחזה שמדבר על משמעות החיים והמוות שהוא לא אבסורד או אפי והוא נראה לך ממש טוב ומעניין אני ישמח! קיצור פתוחים להכל! ותודה על השאלה!

smart2

New member
ידידה שלי

אמרה לי לנסות את שרידי אנוש בלתי מזוהים וטבעה האמיתי של האהבה... אז אני יקרא את זה כי זה מושאל מהספריה,אבל שמעתי שזה משהו ממש זול.. אני לא רוצה משהוא יותר מדי זול ו"רחובי"... מעוד כן אבל מעניין אותי הצגות לא שיגרתיות... "תיאטרון חדש" "תיאטרון תל אביבי" כל אחד קורא לזה אחרת...

...

שרידי אנוש זה אחלה מחזה. אולי קצת שטחי ב"מסרים" שלו, אבל זול הוא ממש לא. הוא מורכב, רלוונטי. תיאטרון מסוגנן? אני השתתפתי בגירסה מסוגננת של "ביבר הזכוכית". תלוי איך אתה לוקח את הטקסט, את חומר הגלם שיש לך ביד. תיאטרון האבסורד מורכב מהקומי והטרגי, תלוי איך מסתכלים על זה. אפי? תנסה ברכט. אבסורד? תנסה יונסקו או בקט. לדעתי אתה חייב להתחיל לקרוא הרבה ומהר. ככה אתה תסנן דברים יותר בקלות, והדרישה שלך תצטמצם למשהו מאוד ספציפי, תדע מה אתה מחפש. תקרא תקרא תקרא, זה באמת חשוב. יש רשימה של מחזות של יונסקו באחד השירשורים בדף, בקט תנסה "סוף משחק" ו"מחכים לגודו". תקרא גם צ'כוב, מילר, חנוך לוין, לורקה, שייקספיר, הספרי. לא חסר מחזות וז'אנרים שונים לקרוא. כשהדעה שלך תתגבש, תחזור לכאן ונשמח לייעץ לך עפ"י המחזות שמצאת/לא מצאת. בהצלחה

smart2

New member
נכון מאוד אבל

יש כל כך הרבה מחזות שצריך יעוץ במה להתחיל בכלל... הנה אני יתחיל לסנן גם בעקבות הרשימה... אני לא רוצה מחזה קומי לא רוצה מחזה ריאליסטי לא חנוך לוין לא שייקספיר אני פשוט רוצה טקסטים מודרנים מאוד גם בסגנון הכתיבה וגם ברעיון ובתוכן ואני לא יודע במה להתחיל...

A CharmedOne

New member
"דון פרלימפלין ואהבתו לבליסה...

בגן ביתו" של לורקה יש שם כמה מהדברים שכתבת...

smart2

New member
תודה רבה אני יבדוק

אם את/ה יכול לפרט בקצרה איזה מהדברים ועל מה המחזה מדבר אני ישמח... שוב תודה!

A CharmedOne

New member
טוב,

זאת קומדיה טראגית (מצחיק עד דמעות וסוף מצמרר), סיפור אהבה משונה שכולו באווירה של חלום, יש קטעים של שני שדונים נחמדים והפרשנות שלכם יכולה להשפיע המון כאן.

smart2

New member
וואו!

נשמע ממש ממש מעניין! ממש! תודה רבה רבה רבה! אני ינסה לשים את היד על המחזה כמה שיותר מהר!

נסה את "אמא קוראז'" של ברכט.

גם "שרידי אנוש..." שהומלץ כאן הוא מחזה חזק ביותר. אם באמת לוקחים לכיוון האפי, אבל לא לגמרי, אז יש לך את "חמץ" של שמואל הספרי, "ביבוף" של יוסי הדר... באבסורד אני לא יודע אפילו מאיפה אפשר להתחיל: כמו שאמר פרציפלוך שלנו: בקט, יונסקו - שניהם אבסורדיים לחלוטין. המליצו לי על מחזה של יונסקו שלא יצא לי לקרוא בסוף, אבל מאוד רציתי: "המלך נוטה למות", אם אינני טועה. שיהיה בהצלחה!

smart2

New member
המליצו לי

על אמא קוראז' אבל חשבתי שזה מיושן וקשה אולי קצת משעמם אם תוכל לספר לי על מה מדובר אני ישמח... אבל פתחתי היום את המחזה לשניה לפני שיעור וזה לא היה נראה כמו טקסט של הצגה אלא יותר כמו סיפור... אבל אני יבדוק גם את האחרים כמובן... על מה מספרים המחזות האחרים? איזה סגנון הם? תודה רבה על ההמלצות...

אם תמשיך לשפוט מחזות לפני

שקראת אותם: לא תגיע רחוק, יא חביבי.

Super Chuly

New member
אני בטוחה

שאם תקרא את אמא קוראז', תמצא כמה וכמה נקודות שתסכים איתן, ובכלל זה מחזה נהדר (טוב, אני משוחדת, זה ברכט). "הבעיה" היא שצריך לקרוא... כמו שאמר "דגיגון בודד" לא מגיעים רחוק אם לא קוראים. ליהי :)

smart2

New member
../images/Emo201.gif אוקי

משום מה אתם צודקים אין שום וויכוח ודיברתי רק על אמא קוראז' לא על האחרים שעוד לא קראתי... ואני יודע שתאטרון אפי זה סיפור אני לא מפגר אבל בכל זאת השפה והכל בדיפדוף ראשוני לא נראתה לי מתאימה לא אמרתי שאני פוסל ולא אמרתי שאני לא יקרא כולה פתחתי שניה ולפני שיעור וזה מה שראיתי.... המלצות? חחחח

למעלה