הפצצה בתל אביב?

adykacen

New member
הפצצה בתל אביב?

איטליה הפציצה את תל אביב במלחמת העולם השנייה? הייתכן?

בוודאי שכן!

מטוסים איטלקים אני חושב שמסוג "מוסקיטו" הפציצו קצת את ת"א. אני לא יודע עד כמה זה היה משמעותי ולכן לא מדברים על זה הרבה.

אכן כן

ב-15 ביולי 1940 הפציצו מטוסי איטליה הפאשיסטית את העיר חיפה, וכך גם 9 ימים לאחר מכן, בהתקפות נפלו 50 הרוגים, אני מניח שרובם הגדול אם לא כולם היו אזרחים ב-9 בפטמבר 1940 הפציצו מטוסי איטליה הפאשיסטית את העיר תל אביב, במהלך ההתקפה נפלו מעל 100 הרוגים, גם כאן אני מניח שרובם הגדול של ההרוגים והפצועים היו אזרחים. 10-12 ביוני 1941, חיפה ותל אביב מופצצות שוב ע"י כוחות איטליה הפאשיסטית. איטליה, גרמניה ובנות בריתן נלחמו בבריטניה, בסוריה ולבנון היו כוחות צרפת של וישי מבעלות בריתן, ואיטליה שלטה בלוב והתכוונה לפלוש למצריים, עד שהמלחמה במדבר המערבי שינתה כיוון וכוחות איטליה רוסקו והיה צורך בתגבורת גרמנית בהנהגת הגנרל רומל. בריטניה שלטה במצריים, מערב פלסטינה, טרנסירדן/עבר הירדן, עירק הודו והיו לה יחסים השפעה עם איראן, כך שלמעשה הייתה רצועה של שלטון והשפעה בריטיים ועקב העובדה שבריטניה שלטה באזור ארץ ישראל והייתה בעימות עם מעצמות הציר תל-אביב וחיפה היוו יעד להפצצה במהלך העימות במזרח התיכון. בל נשכח כי למצריים וארץ ישראל היה תפקיד מרכזי במערך הלוגיסטי של מאמץ המלחמה הבריטי, צינור נפט הוביל נפט מעיראק למפעלים בחיפה, והייתה כאן התפתחות תעשייתית עצומה בזמן המלחמה לצורך סיפוק צרכי הצבא הבריטי.

adykacen

New member
אז איך זה שלא שומעים על זה הרבה?

סיפור מרתק לפי דעתי. במקום זה לומדים מלא על תוכנית מצדה בכרמל בלי להזכיר יישום בשטח של איומים מדינות הציר

טרה10

New member
ההפצצות בתחילת המלחמה בארץ..

היו חלק מנסיונות להרחיב את המלחמה למזרח התיכון. יש לזכור שזה היה נגד ארץ בשלטון בריטי. לעומת זה צבא גרמני שמנה כמה דויזיות- ארמיה שלמה-בפיקודו של רומל כבש את כל צפון אפריקה וציר ההתקדמות שלו היה לכיוון מצרים- ומשם כנראה להתחבר עם הצבא הצרפתי של 'וישי' בלבנון [החלק הצרפתי שנכבש ע"י הגרמנים-מצפון עד לדרום מלבד חלק קטן- שלא נכבש והגיע עד מרסיי וקאן.] מכיון שהמערכה הזו בסוף 1942 במצרים נעצרה בקרב גדול באל-עלמיין היוותה סכנה מוחשית יותר משלש ארבע הפצצות- כי תאר לך מה היה קורה לו הישוב היה נכבש ע"י הנאצים..נראה שמדינה עברית כבר לא היתה כאן-וכאן זה לא אילו- אלא משהו שהתרחש-קרוב למדי--לכן מזכירים את מה שהישוב תכנן לעשות. את תכנית 'מצדה' על הכרמל-אם כי זה נראה קצת נאיבי. וכאן הנקודה העיקרית- למה ? כי הפלמ"ח הוקם ב-1941 בדיוק מהסיבה הזו. של הסכנה לכיבוש הארץ- כשם שב'בליץ' הגרמני-נכבשה כל אירופה. עד הקמת הפלמ"ח היה ארגון 'הגנה' למעשה מיליציה של שמירה ונוטרות. התארגנות שכונתית. לאחר מכן כידוע-הפלמ"ח היווה את הכוח העיקרי הלוחם במלחמת השחרור. ואני מקוה שהבהרתי את הנקודה-ולא הזכרתי את האצ"ל..כי במלחמת השחרור..נו טוב.!!!

nitsansh

New member
מאיפה המריאו המטוסים??

האם ארץ-ישראל היתה בטווח טיסה מאיטליה?? אגב... סוריה ולבנון נכבשו ע"י בריטניה (בסיוע יחידה של הפלמ"ח) ב-1941, כך שמצפון לא היתה סכנה בזמן שרומל התקדם בצפון אפריקה...

טרה10

New member
לוב-היתה מושבה איטלקית

עד לכיבושה בידי כוחות הברית. זה בקשר לשאלה מהיכן המריאו המפציצים. אגב הבית של פולי[אקוב] הגשש-נהרס בהפצצה על ת"א.וכ"כ פגעו בתחנה המרכזית הישנה.ומטוס ה'מוסקיטו' שהוזכר כאן היה מטוס בריטי. גם בחיל האויר- בתחילתו היו מספר מטוסים. ----------------- בקשר לסכנה שנשקפה מצפון- אכן בנובמבר 42 כאשר נבלמו הגרמנים-באל עלמיין-כבר היו כוחות הברית-אוסטרלים בעיקר -בלבנון. -אבל בשנת 41-כבר הכינו את האיזור לקראת הסכנה- כיוןשהגרמנים כבר היו בצפון אפריקה- יחד עם הכוחות האיטלקיים מהמושבות- לוב וטוניס. [בטוניסיה היו צרפתים ששיתפו פעולה-מטעם הממשל המרכזי בפאריס עם הגרמנים] כאמור הפלמ"ח הוקם כשנתיים לאחר ובגלל שפרצה המלחמה. בדיוק בגלל זה. היתה בעיה כספית-של תקציב ש'הקיבוץ המאוחד'-הציע ופתר באפשרו ל'פלוגות' הפלמ"ח לשהות בקיבוציו-תמורת עבודה.

le grand roi

New member
איטליה השתלטה על כמה איים ביוון

במהלך המלחמה ואני חושב שמשם יצאה ההתקפה על תל אביב וחיפה....

טשאפק

New member
דוד שלי נפצע בהפצצה

בת"א הם הפציצו את אזור התחנה המרכזית. (הישנה, כמובן).

Fkl0ster

New member
בדיוק נכנסתי לפורום לשאול על זה...

lol, אכן צירוף מקרים. למישהו יש בבקשה לינק מעניין או הפנייה לחומר עיוני אחר היורד לפרטי פרטים ממש על אופי ההתקפות? תודה!

someone102

New member
ההפצצה האיטלקית

האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא את שמות הנופלים בהפצצה בתל אביב ?

למעלה