הפעם הראשונה שלי.

הפעם הראשונה שלי.

קבלת המחזור החודשי - איך הכינו אתכן האימהות שלכן? איך הכנתן את הבנות? האם הרגשתן שאתן הופכות לנשים ? האם הרגשתן שינוי מהסביבה כלפיכן?

litzuf

New member
הפעם הראשונה שלי הייתה מאוחר מאוד....

אני קיבלתי בגיל 18 באמצע השירות הצבאי... היה פחד מסוייום מהצד של אמא... שאלנו רופא נשים, בגיל 17, שאמר שעדיין אין צורך לדאגה.... את הבת שלי יהיה לי מאוד קשה להדריך מכיוון שרמת ההבנה אצלה היא מאוד נמוכה... אני אצטרך עזרה מהפסיכולוגית... היא כבר בת 10, ומתחילה להתפתח גופנית.

פלגיה

New member
אצלי היו פאדיחות

קיבלתי בגיל 13 והסתרתי מאמא שלי (מבושה, וגם כי תמיד הסתרתי ממנה דברים) מה שלא ידעתי זה שהיא היתה בלחץ כי בתחילת ההריון שלי היא נטלה הורמונים ששנים אחר כך גילו שהם השפיעו על פוריות של תינוקות-נקבות שנולדו באותו הריון. כך שהיא היתה לחוצה (ולא סיפרה לי) ואני יכולתי להוריד את הלחץ ולא סיפרתי לה. לא הרגשתי הופכת לאישה, ולא יחס שונה מהסביבה. כלום. הבנות שלי קיבלו בכיתה ו' - והרגשתי שמחה אדירה. נראה לי ששמחתי הרבה יותר מהן.

אוי, אל תזכירי לי ../images/Emo122.gif

אמא שלי החליטה שאני חייבת להתנסות בטמפונים וכל כך הייתה אובססיבית לזה שמעולם לא הסכמתי לנסות ועד עכשיו אני משתמשת בתחבושות בלבד. פשוט פיתחתי אנטי לטמפונים. אמא שלי הכינה אותי על ידי זה שנתנה לי לקרוא ספר שנקרא "מ-12 עד 16" שמדבר על דברים כאלה וזהו...

אמא שלי לא הכינה אותי וכשקיבלתי

בפעם הראשונה לא עשתה מזה עניין בכלל. שאלה - את יודעת מה לעשות? עניתי כן (מזל שהיה לי ספר מ12 עד 16 שקיבלתי לבת המצווה). היא אסרה עלי להשתמש בטמפונים (רק בצבא התחלתי להשתמש בטמפונים,) והתיחסה לכל העניין כאל מטרד.

happy00

New member
../images/Emo9.gif גם אני גדלתי על "מ-12 עד 16"

קיבלתי מאוחר, בסוף י"א, והיה לי את אחותי. עם אמא לא ממש דיברתי על הנושא.

יומטוב5

New member
אני קיבלתי בגיל 13

אחרישכל הבנות כבר קיבלו ואת ההדרכה הראשונה אני מתבישת לספר קיבלתי מחברה שידעה על הבעיות והפחד שיש לי מאמא שלי וכאשר כבר סיפרתי לאמא שלי המשפט היחיד ששמעתי ממנה עכשיו את כבר גדולה וצריכה להתנהג בהתאם

אנאהיא

New member
אימי לא הכינה אותי

לא דיברו אצלנו בבית על נושאים כאלה, רק בביה"ס, האחות נכנסה לשוחח עם הבנות, תוך הצגת "אמצעי ההגנה" [פדים]. עם בנותיי שוחחתי בכלליות על הנושא, ואם אינני טועה, הן כבר קיבלו מידע גם דרך חברותיהן, אולי אפילו קודם לכן. לא זכור לי שהרגשתי שהפכתי לאשה עם קבלת המחזור, גם לא נראה לי שיחס הסביבה אלי השתנה במשהו [הס מלהזכיר שאני כבר מווסתת!!
]

טלטוש

New member
גיל 10!!!!

אבל כבר אז נראיתי כמו בת 16 מבחינת גובה וגוף (אח... היה לי גוף מדהים) אמא שלי לא דברה איתי ולא הכינה אותי ידעתי על המחזור במעומעם מאחות גדולה של חברה שלי, לא ידעתי במה להשתמש כדי לעצור את הדימום והייתי שמה צמר גפן שתמיד דלף. לבת שלי זה בחיים לא יקרה.

smagi

New member
גם אצלינו לא דיברו על זה

כל מה שקשור במין היה טאבו (וזה עד היום עם ההורים שלי, הם רואים נשיקה בטלויזיה ומעבירים ערוץ). אני קיבלתי מחזור בגיל 10.5 והייתי מבוהלת בטירוף, אני זוכרת שבכיתי המון, ואמא שלי הרגיעה אותי ונתנה לי כמויות של צמר גפן לשים כדי שיספוג (איכססס), זה לא שלא היו פדים אז, פשוט היא עד שפסק לה המחזור עדיין השתמשה בצמר גפן....

בחיים לא דיברתי עם אמי על כך../images/Emo4.gifלא שאלה.......

ולא התעניינה....קיבלתי בגיל 14,15 ולמזלי שמעתי על כך מחברות שקיבלו מוקדם יותר,כך שהייתי יחסית מוכנה. ביתי,בת 16,היתה מוכנה נפשית וציודית
. בכיתה ו' היתה להן שיחה עם מורה לחינוך מיני והיא הכינה אותן. זה היה כשהיא היתה בת 12 וככה היא הסתובבה בתיק עם ערכה{ שהבנות קיבלו במתנה} במשך שנתיים...עד שקיבלה
אמרתי לה שכשזה קורה,לא נפתח הברז ויש שיטפון....לא צריך ללכת עם הערכה בתיק,מספיק תחתונית קטנה אחת...אבל זה נתן לה ביטחון. כשהיא קיבלה,היא שיתפה אותי,שיתפנו את אבא...והיה צנוע ומרגש. מאז....היא רק מתעצבנת כל פעם כשהיא מקבלת

../images/Emo41.gifשמתן לב שאמהות ובנות....

מקבלות בתאריכים מקבילים? לי ולביתי זה קורה כבר שנתיים....שמעתי פעם שיש לזה הסבר מדעי\ביולוגי....

פלגיה

New member
לא רק אימהות ובנות

נשים שחיות יחד מקבלות יחד, כך גם אחיות או חברות לחדר בפנימיה.

פרח קט

New member
אורחת. שלום לכולן. אני קיבלתי בגיל 10

כאבה לי נורא הבטן ואמרתי לאמא שלי ש.. סליחה על הביטוי, "יש לי שלשול והתחתון התלכלך לי" אמא שלי אמרה לי לשתוף את התחתון ולשים צמר גפן.לא הבנתי למה צמר גפן אז ישבתי במקלחת ובכיתי עד שהגיע אחותי והסבירה לי מה קורה לי. היום במבט לאחור אני חושבת שהמקרה מאפיין את אמא שלי ואת מערכת היחסים הרקובה בינינו. לבת שלי קניתי ספרים מתאימים, הסברתי לה וציידתי אותה למרות שעדיין לא קיבלה והיא בת 13 אך אני לא רוצה שיהיו לה הפתעות.

גם לבת שלי בת ה9 יש יותר ידע ממה שהיה לי

כשקיבלתי את המחזור החודשי. גם משיחות בנינו וגם מספרים שיש לה.

למעלה