הפעם ברשותך...

guypele

New member
הפעם ברשותך...

גרא והפורום שלום, יש לי בעיה (זאת אומרת יש לי הרבה אבל הנה אחת מהן) : בשנה הבאה אני מתחיל ללמוד בתקווה. יש לי שתי אופציות : קרוב לבית, אוניברסיטת ת"א, ורחוק יותר - י"ם לצורך העניין. אופציה ראשונה משמעה להישאר בבית ושניה משמעה עצמאות יחסית. על פניו קוסם לי בהרבה לבחור י"ם. אלא ש... אמא שלי חולה בניוון עצבים והיא בשלב מתקדם של המחלה. התקשורת איתה לקויה וחלקית ונראה כי כבר לא ניתן לעודד אותה כבעבר ע"י שיחה וכו´.מצד אחד אני מרגיש שהיא זקוקה לי בבית ומצד שני אני לא יכול ממש לעזור בכלום וההתמודדות מדכאת אותי. האם ריחוק פיסי הוא רק בריחה? אני חייב לחיות. נמאס לי מהמצב הזה של לא לכאן ולא לכאן. היא חיה אם סבתי בדירה אחרת ממני ואני מבקר פעמיים שלוש בשבוע בד"רכ כלל ולאחרונה פחות. אני לא יכול להתמודד עם המראה שלה. אמא שלי שהערכתי כ"כ. זו שהיתה לי מודל לחוסן נפשי, למדנות וידענות, פשוט אבק אדם. אי אפשר לדבר על זה אם אף אחד מהמשפחה כי כולם אומרים לי שאני רגיש מדי וצריך לחשוב על עצמי. מה הדעה שלהם רלוונטית - אבי נטש את אימי וכך גם כל הצד שלו במשפחה. הם מעדיפים להדחיק. איך אני יכול לנהוג כמוהם? ומאידך גיסא בלהישאר יש יותר ממידה של כיליון. מה אני יעשה ? ובקשר לאוניברסיטה אני צריך להחליט מהר כי ההרשמה נסגרת והחוג שאני רוצה מבוקש (פסיכולוגיה). נ.ב. סביר להניח שזה לא נהוג אבל בכל זאת - אני אשמח עם גבר בגילי (20) שמעדיף גברים ומתמודד עם קשיים נפשיים ייצור איתי קשר. יש לי המון אהבה לתת ועד כמה שהנחתום יכול להעיד על עיסתו יכול לצאת מזה טוב. מי שלא מתמודד עם קשיים כמו שלי יתקשה מאוד להבין אותי והבסיס לקשר רעוע משהו (מניסיון).

גרא.

New member
אלה הם חייך,כאשר עתידך,מונח ממש

על כפות המאזניים..לבחור בלימודים,ולהתעלם ממצוקתה של אמא??זו או להשהות לתקופת מה את תחילת לימודיך,כולל כמובן הרישום,לטובת תמיכה נפשית באימך הנמצאת במצוקה נוראית,אולי גם סופנית..אין ספק כי לכל בחירה,יש רווחים ומחירים.ואתה,רק אתה,חייב לדון עם עצמך כדי לקבל החלטה.דומני כי מרבית האנשים,במצב כזה,היו בוחרים באופציה השנייה..אימך במצב מתקדם של המחלה, הולכת ומאבדת את היכולת לתקשר עם הסביבה הקרובה לה..יתכן ובקרוב גם לא תכיר,או לא תזהה אותה..אבל כל עוד היא בהכרה,אתה ללא ספק חשוב לה במיוחד. אפשר להבין את תחושתך הקשה נוכח העובדה שאמא שהיתה לך מודל לחוסן נפשי, למדנות וידענות,הפכה לשבר כלי,לאבק אדם..תחושה נוראית שמרבית האנשים להם הורים מבוגרים מאד,חלקם תשושים,או אפילו במצב של גסיסה..חשים.ויש כאלה,כפי שגם אתה חש שלא יכולים לראותה כך..אבל,על רקע העובדה שאביך,וכל המשפחה שלו נטשו אותה..הרי אתה ,פרט לסבתך,נשארתם האנשים האחרונים בעולם שעוד מקדישים לה תשומת לב.האם אתה מרגיש שבמצב כזה,גם אתה יכול לנטוש? האם תוכל בעתיד להתמודד עם מצפונך,אם וכאשר יציק לך כשהנושא יעלה?? שקול היטב את כל הצדדים..ונסה להגיע להחלטה.איך שלא תהיה,לא תהיה קלה. לגבי העדפת חברת גברים,על פני נשים,בתחושה שייקל לך יותר להתמודד עם המצוקה,או מכל סבה אחרת..זוהי כמובן בחירתך..יתכן ומי שפנייתך מדברת אליו,יצור איתך קשר,אם השארת אפשרות כזאת...ואולי כדאי שתיצור פנייה כזאת גם בפורומים אחרים,יותר מתאימים.איך ובמה שלא תבחר,העיקר שתוכל לחיות טוב עם החלטתך,יקרה מה שיקרה.

m_katzmann

New member
לך עם האינטואיצייה שלך

שלום לך, סוגייה קשה העלית כאן ולאף אחד אין תשובה נכונה יותר מאשר התשובה שאתה יכול לתת כרגע לעצמך. כמו שגרא כבר אמר כל מה שתחליט לעשות - יש בו חסרונות ויש בו יתרונות ורק אתה יודע מה הכי מתאים לך. נסה להתנתק ממה שאחרים מצפים ממך. לך עם תחושת לבך. אני עומדת לפני אותה הסוגייה כל שבוע. אמא שלי קשישה בת 88 מאוד חלשה,מרותקת לכסא גלגלים,לא תמיד מובנת. כשאבי נפטר לפני 5 שנים החלטתי להקדיש לה את כולי. זה כמובן פגע בילדי שהיו זקוקים לי אולי לא פחות. אני הרגשתי שאני חייבת לה את חיי. כולם אמרו לי שאני צריכה לחשוב על עצמי, אבל אני הרגשתי שאני יכולה לחשוב על עצמי רק אם אני שלמה עם עצמי. אני לא הייתי שלמה אם לא הייתי עושה מה שעשיתי. רק השנה החלטתי להתרחק קצת מהאזור אך עדיין מגיעה לבקרה פעמיים בשבוע ואני מגיעה ממקום שרחוק מרחק של שעה וחצי של נסיעה. ואני רואה כמה שהיא דואכת מאז. אבל היום אני יודעת שאני חייבת זאת לעצמי. אני שלמה עם ההחלטה שלי. אני יודעת שאני כבר לא סופר-וומן. וגם אמא שלי יודעת ומבינה זאת למרות שכל כך רצתה שאבוא אליה יותר. זמן איכות. זה כל מה שאני יכולה לתת לה היום. אני שלמה עם ההחלטה וזה מה שחשוב. מאיה

guypele

New member
לחידוד הבעיה...

תודה רבה ומכופלת על תשובתך. לחדוד הבעיה אני מוסיף - אימי בשלב מתקדם של המחלה אך גם אם תהפוך ל"צמח" מצב זה יכול להימשך שנים רבות. ויתרתי על הרצון לטוס לחו"ל ללמוד וויתרתי על רצון לגור רחוק. אם אני אשאר בת"א אני יכול להסתדר וגם להתחיל ללמוד בשנה הבאה. אבל - זה כרוך בלגור עם אבא שלי, או לעמוד במחיר השכירות המטורף. יש לאימי מלוא הטיפול הקליני והשגחה של מטפלת. אין שום בעיה כלכלית.והן אפילו גרות ליד בי"הח וולפסון. אני נחוץ אבל במידה. אני לא יכול להיות קרוב מדי אחרת אין לי חיים. כמו שציינת - מצבי מאפיין אנשים בגילאי ארבעים חמישים שהן כבר מיושבים לרוב. אני חייב לחיות! בתקופות שהייתי שם יום יום הייתי בדיכאון טוטאלי. הנטיה הזו קיימת אצלי אך במשך השנים למדתי מה "מצית אותה" ומה משכיח אותה. ברור שהקרבה לאימי היא אחד הפקטורים. ואם אני עצמי שקוע במרה שחורה - אני לא עוזר לאף אחד בזה,ובוודאי לא למי שצריך להיות חזק בשבילו. גם העבודה שלי שמאפשרת לי ללמוד בעתיד תלויה בבריאותי הנפשית (אני איש מכירות, וכשאני מצליח לשכוח לכמה שעות את כל הדאגות הללו, לבצע מן ניתוק שמוליד "אני" אחר,הולך לי ממש טוב בעבודה ובאופן כללי). אוף!!!!!!!אני שונא את ת"א ! אני מוכרח לעוף מפה אבל אני כבול ! הייתי מקבל את זה אילו ידעתי שזו תקופה של שנה שנתיים. אימי מבטאת עדיין כתמיד את רצונה שהעולם הזה יפתור אותה ממנו. אני אמור להסכים איתה בלית ברירה שחייה אינם חיים או לרצות כמו ילד שאימא תחיה כמה שיותר (דילמה מאוד רלוונטית אם יווצר מצב של אפשרות ל"המתת חסד"). טוב, נגמר לי הזמן, חייב "לטוס" לעבודה. מצטער שאני מציף אותך כך בלבטים ומצוקות - פשוט לא נשאר עוד למי לפנות. שוב תודה רבה מראש. נ.ב. פורומים של הומואים שנתקלתי בהם עד עכשיו היו נאמר "קלילים". אני צריך ומחפש מישהו בוגר יותר (בגישה לא בגיל). אשמח אם תמליץ על אחד שמתאים לי יותר לדעתך. האי-מייל שלי הוא [email protected]

guypele

New member
התכוונתי...

כמובן להמלצה על פורום ולא על בחור. מזל שקראתי את ההודעה אחרי ששלחתי.

למעלה