הפעם אני צריך עזרה

הפעם אני צריך עזרה

עבור חבר שיש לו ילד בן 10 , ומחפש עבורו מועדון באיזור הרצליה. אומנויות לחימה רלוונטיות : קונג-פו, טאיקוונדו (רצוי מסורתי), קרב מגע, או כל שיטה לא תחרותית, שאינה מדגישה במיוחד מסורת ואלמנטים לא מוחשיים (כמו צ´י). הוא מחפש מורה טוב, יותר מאשר שיטה מסויימת. אני המלצתי על כמה שיטות, אבל כל מורה מלמד לפי גישה שונה. חיפשתי באתר של וושו ולא מצאתי משהו באיזור הרצליה. תודה מראש

avima

New member
טאיקוונדו באוניברסיטת ת"א

באוניברסיטת ת"א יש קבוצות טאיקוונדו לילדים. אני לא בטוח אם זה קרוב מספיק אבל אני יודע על מספר חברה צעירים שגרים לא פחות רחוק ומגיעים באופן סדיר. בנוסף אפשר לבדוק שיתוף הורים אחרים (באותו אזור) לגבי הסעה בתורנות (ראיתי כמה מהם עושים זאת - רק לא חושב שלכיון הרצליה). ממליץ בחום על המורה (במיוחד לילדים). עובד עם ראש פתוח ויצירת עניין בילד (אחרת זה לא עובד). אגב - חלק מהמוטיבציה לילדים (וגם למבוגרים למען האמת) היא החברה. האם יש לו חברים שעושים משהו בנושא? זו יכולה להיות נקודת מוצא טובה (הרבה יותר מהשיטה הספציפית - לדעתי).

שומפי

New member
כפר סבא זה טוב ? ../images/Emo140.gif

מלמד שם שלמה טל - טאיקוונדו. אני לומדת אצל תלמיד של שלמה , ושמעתי עליו רק דברים טובים . אם תרצה אוכל להשיג לך פרטים וטלפון.

תודה רבה

אני מכיר אישית את שלמה טל, וכמו שכבר אמרתי לך בעבר, הוא מאמן מעולה, ותלמידיו טובים. אבל לצערי כפר סבא זה רחוק מידי עבורו.

רנ2000

New member
שומפי

שלמה טל הוא אכן מאמן מצוין (את הפנית אותי אליו ) אבל הוא מלמד טקוואנדו תחרותי יאנו ספורטיבי לכן עזבתי אותו אחרי שני שיעורים כי אני לא מעוניין בזה וכפי שאני הבנתי גם התלמידים שלו מלמדים באותה גישה לפי דעתי הגישה הספורטיבית פרט לספורט היא לא יעילה כמעט בכלום גם בלחימה ברחוב טקוואנדו ספורטיבי לא יעזור כל כך אם הוא מחפש אומנות לחימה שתיהיה דרך חיים , רוחנית הגנה עצמית וכו.. אני מציע שיחפש אומנות לחימה מסורתית יש גם טקוואנדו מסורתי אבל לא מצאתי כזה בארץ בכל אופן אני כבר מצאתי לעצמי אומנות לחימה אחרת (לא טקוואנדו) שמצאתי בה את כל מה שחיפשתי

avima

New member
הכול תלוי בך

היו כבר דיונים רבים מספור בנושא יעילות שיטות הלחימה השונות ולא הייתי רוצה לחזור עליהם שוב רק לומר שחברה שעושים טאיקוונדו תחרותי יכולים להיות יעילים לא פחות (ואולי יותר) מאחרים - תלוי בהמון גורמים (ואם מדד היעילות הוא בכלל התקלות ברחוב). אתה מציין שאתה עושה כרגע אומנות אחרת, מענין אותי (באופן אישי) איזה (מתוך הנחה שמצאת אותה יעילה יותר).

יוהו!

מדברים על ילד בן 10... כל ילד רוצה להתאמן בחוג שבו הולכים "מכות"... אז זה לא משנה מה יעיל ומה לא יעיל... בעתיד . . . הילד יחליט בעצמו

למעלה