הפעלת שטר חוב

tea spoon

New member
הפעלת שטר חוב

שלום,

בעל הבית בדירה שעזבתי מחזיק בשטר חוב עליו חתומים הוריי, ומאחר ולא הגענו להסכמה בנוגע לתשלומים אותם הוא דורש ואני מסרבת לשלם לו, שלח התראה כי יפעיל את שטר החוב בתום 10 ימים (כמסוכם בחוזה) אם לא אשלם לו את הסכום שהוא דורש (כ-300 ש"ח).
מהו ההליך במצב כזה? (וסדרת שאלות קצת יותר מסודרת)
1. האם מדובר בפתיחת תיק בהוצל"פ?
2. מה האפשרות שלי "להתגונן", כלומר להסביר מדוע הכספים הללו לא מגיעים לו, וכיצד מגיעה ההתראה על כך כי "נפתח" חלון ההזדמנויות הזה?
3.בהנחה שאני נמצאת "זכאית", האם יהיה עליי לשאת בתשלום כלשהו?
4. האם אני יכולה לייצג את עצמי, או שמא אני חייבת לשכור עו"ד?
5. כמה זמן, באופן טיפוסי, נגררים תיקים כאלו?
6. האם "זכותי" להופיע גם כן ולומר את דבריי, או שמא רק הוריי יישמעו (כי הם אלו החתומים על שטר החוב)?

תודה רבה וערב טוב!

תשובות

1. כן
2. ניתן להגיש תוך 20 יום מקבלת האזהרה על פתיחת תיק ההוצל"פ התנגדות לביצוע שטר נתמכת בתצהיר
3. לא
4. יכולה לבד
5. בין מספר חודשים לשנתיים
6. אם יצורף תצהיר שלך להתנגדות אז תשמעי.

הצעה: בשביל 300 ש"ח לא כדאי להתעסק ולהכנס לזה.

tea spoon

New member
שאלה נוספת:

האם יש ערך לשליחת מכתב (בסיטואציה זו, בו הוא כבר הודיע על כוונותיו לנסות ולפדות את שטר החוב) המבקש את שטר החוב בחזרה ואומר כי הוא מחזיק בו באופן בלתי חוקי?
במידה וכן, מי צריך להיות הדובר? אני, השוכרת, או הוריי, הערבים בשטר החוב?
תודה..

tea spoon

New member
וגם - גובה הסכום

האם באזהרה על פתיחת תיק ההוצל"פ מופיע הסכום שהזוכה למעשה דורש? משום שהוא לא הציג בפניי אפילו סכום קונקרטי, הוא דרש שנתקזז בדיעבד על תשלומים ששולמו, באופן "חדש".
תודה.

באזהרה המתקבלת מההוצל"פ רשום סכום החוב

הסכם כולל הפרשי הצמדה וריבית ואגרה.
והשלמה לשאלה הקוקדמת, את המכתב את צריכה לכתוב הרי את זו שיודעת את העובדות.

tea spoon

New member
שכר טרחה

במידה ואני מפסידה בהליך המשפטי, עליי לשלם גם את שכר הטרחה של הזוכה? מהו סכום "אופייני" של תהליך שכזה?

tea spoon

New member
וגם -

במידה ונפתח תיק בהוצל"פ להפעלת שטר חוב, ישנן שתי אפשרויות -
1. הפסדתי ועליי לשלם את החוב + אגרה + שכר טרחה
2. זכיתי ולא היה עליי לשלם דבר
בכל מקרה, האם ניתן "להשתמש" באותו שטר חוב בשנית? לפתוח תיק נוסף בהוצל"פ בנוגע לאותו השטר, או הליך משפטי אחר כלשהו, או שמא השטר "נגרס" מבחינה משפטית?

תודה וחג שמח!

למעלה