הפעלת ממסר דיבור

בעז7

New member
הפעלת ממסר דיבור

האם חובב רדיו רשאי להפעיל ממסר דיבור כך שגם תדר השידור וגם תדר הקליטה הם בתחומי תדרי החובבים? האם יש צורך ברישיון מיוחד לשם כך? תודה, בעז

4Z1PF

New member
ממסר רדיו

לפי תנאי הרישיון אסור להפעיל תחנת ממסר מהסיבה שאין להפעיל תחנת שידור ללא פיקוח. ז"א החובב חייב להמצא ליד המשדר/מקלט כדי שבעת בעייה יוכל לנתק את השידור. הממסרים של חובבי הרדיו, ויש רבים, הם בעלי רישיונות שניתנו על ידי משרד התקשורת. הרשיונות ניתנו לאגודת חובבי הרדיו בישראל ורק להם מותר להקים ממסרים. הדברים שכתבתי הם פרוש של תנאי הרישיון. למעשה בעולם האמיתי הדברים מתנהלים קצת אחרת.

בעז7

New member
תודה. אבל תרשה לי להקשות:

ואם אני נמצא בסמוך לממסר, האם זה עונה על הדרישה: "ז"א החובב חייב להמצא ליד המשדר/מקלט כדי שבעת בעייה יוכל לנתק את השידור..."?

4Z1PF

New member
המושגים קרוב, ליד, סמוך לא קיימים.

היד צריכה להיות על המתג.

למה היד צריכה להיות על המתג ?

מה כבר יכול לקרות ? למה החוק בארץ עושה מכל דבר עניין גדול ? איזה בעיה יכולה להיות משידור במכשיר קשר שמצריך ניתוק מיידי ?

zukik

New member
איזו בעייה ?

למשל ... שהמשדר משדר ספוריוסים שנופלים במקרה על תדר של כוחות הביטחון או של ערוץ הנחיתה של מטוס וחוסמים אותו ..... ובגלל שאין מי שישגיח (כי הוא יצא בדיוק לחתונה) אי אפשר להפסיק את השידור אני מבין שאצלך חוק זה רק המלצה .... מעניין מה היה קורה עם היית עובר עליו בניו יורק .... שווה לך לנסות ... ולספר לנו ....

ניסיתי ..

אני מחזיק ב 2 רשיוניות למימסר בניו יורק, בתור אדם פרטי , ואף אחד לא ביקש שהיד תהיה על המתג, מימסר תקין לא אמור להפריע לתדר של כוחות הבטחון או שידור מטוסים , בניו יורק יש מאות מימסרים פועלים בו זמנית, ולא מפחדים ש"חס וחלילה" מישהו יפריע לתדר של כוחות הביטחון

zukik

New member
יפה אמרת

"אני מחזיק ברשיונות" גם פה ישנם רשיונות .... אבל אתה לא הבנת מדוע צריך שבן אדם יהיה נוכח כלומר כאילו למה בכלל צריך רשיון גם ברשיונות שלנו לא צריך שתהיה נוכחות של האדם .... אבל צריך רשיון .... אי אפשר סתם כך להפעיל ממסר גם אם הוא נמצא בבית של אדם שברוב הזמן נוכח ....

kdr

New member
חוקים מנדטוריים

הרשויות, לא רק משרד התקשורת, חיות עדיין בימי הטורקים והבריטים. הם עדיים לא שמעו על שליטה מרחוק למשל. אצלם עדיין משייפים גבישים, הסינטיסייזר לא נולד. לשר התקשורת הנוכחי יש "ראש פתוח", הגיע הזמן לעדכן כמה חוקים. עד לפני כמה שנים היה צורך ברשיון למכשיר "ווקי טוקי" של ילדים שלא קולט מצד אחד לצד השני של הרחוב. מישהו היה חכם וביטל את החוק המטופש הזה. היום מוכרים "ווקי טוקי" משופרים בהמונים בעיקר לחבר'ה של רכבי השטח. לא שמעתי שאיזה מטוס נפל או שאיזה יחידה צבאית איבדה את הדרך. זה מזכיר לי, עפ"י חוק חייבת להיות בכל מבנה ציבור מרקקה. כן זה מה שזה נשמע. מעין מיכל שניתן לירוק לתוכו את הטבק אחרי הלעיסה. מתי מישהו ראה מרקקה פרט לבנין העירייה ?, בעיריית חיפה ראיתי כאלה.

עוז מ

New member
ומצד שני חוקקו בשנים האחרונות

חוקים דביליים ואויליים שאוסרים להחזיק כל מקלט הקולט מחוץ לתחום המסחרי הרגיל (סורקים למיניהם).- בשל חוסר הבנה, בורות, טיפשות וכסלות.

4Z1PF

New member
"חוקים דביליים ואויליים"

קביעה מעניינת קבעת!!! חבל שאינך מכיר את ההיסטוריה של חוק זה. אולי אז לא היית כותב את שכתבת.

4Z1PF

New member
תחנות ממסר

החוק בכול המדינות (בהתיחס לחובבי רדיו ולממסרים פרטיים) אוסר על הפעלת ממסר רדיו ללא אפשרות פיקוח עליו וניתוק מידי בעת בעייה. לעומת זאת ניתן להשיג רישיון לממסר שמופעל אוטומטית על ידי האגודות השונות.

עוז מ

New member
חוק האזנות סתר ???? נו באמת משה.

לדעתי זה חוק אנטי - דמוקרטי מהמעלה הראשונה. האיסור להאזין לכל גלי הרדיו הוא פאטתי - גלי רדיו הם משאב טבעי השייך לכלל בני האנוש בדיוק כמו האויר שאנו נושמים. (נכון הדבר שמדינות נכסו את המשאב לעצמם על מנת שלא כל אחד יוכל להשתמש בתדרים ולמנוע אנרכיה בשימוש בתדרים, אבל אני כרגע עוסק בהאזנה בלבד) אין כאן התחברות פיזית לקווים פרטיים של אנשים אלא שימוש לגטימי בגלי רדיו המתפשטים במרחב. מי שרוצה שלא יאזינו לו שידאג לקידוד והצפנה. עובדה שבכל מדינות העולם הנאור מותר לרכוש סורק תדרים באופן חופשי. אני לא צריך להכיר הסטוריה של חוקים כאשר הם משוללי הגיון בסיסי. עוז

4Z1PF

New member
לא הזכרתי את נושא האזנות הסתר !!!

ראשית, נכון הדבר שיש מדינות, כמו ארה"ב, שם האזנה לרשתות החירום הוא חוקי ואפילו התפתחו תחביבים סביב נושא האזנות לכיבוי אש, אמבולנסים ומשטרה. בארץ האיסור נובע בגלל שימוש ציני שעשו העיתונאים במידע שהגיע אליהם בעקבות האזנה לרשתות מד"א ומשטרה. הדבר הגיע לידי כך שהם פגעו בחובבי הרדיו בישראל בשעה שהוציאו רישיונות האזנה כחובבי רדיו מהאגודה. רישיון כחובב מאזין אפשר להם להחזיק סורקי תדרים ולעשות בהם שימוש לא הגון. כדי להתגבר על הבעייה יצאה ההוראה על אי החזקת סורקים. האגודה התחילה לבדוק בציציות כל מי שרוצה לקבל רישיון מאזין, למעשה ניתן הרישיון לכול מי שמעוניין גם להמשיך לרישיון חובבים. בד בבד הועלה המכס על ציוד האזנה. לטובת החובבים המכס ירד בתנאי שבסורק התדרים קיים גם משדר. יוצא שעבורנו הכול לטובתנו, ואפילו חוקי. כמובן שיש להמשיך ולשמור על "סודיות התברוקה" כפי שחתמנו במשרד התקשורת. שים לב שסודיות התברוקה לא מדבר על האזנות סתר. מקווה שהרעיון ברור, זה רק חלק מההיסטוריה, על השאר אנו מדברים בחדרי חדרים...והמבין יבין.

zukik

New member
ולפי ידיעתי ....

כיום עיתונאי יכול ומותר לו להחזיק סורק .... אז מה הועילו חכמים בתקנתם ?

zukik

New member
צודק בהחלט ...

אבל ... במדינה שלנו נוטים לפטור כל בעייה באמצעות הפתרון הקל... יותר קל לאסור החזקת והכנסת מכשיר לארץ מאשר לעשות רשתות מוצפנות ....... כפי שיותר קל לתפוס על מהירות מאשר לתפוס נהג שנוהג פרוע ..... ועוד הרבה מאוד דברים שכך המדינה מנהלת אותם

למעלה