הפעלה לילדים...

• פותח הנושא RS12
  • פורסם בתאריך

RS12

New member
הפעלה לילדים...

הי לכולם, אני משתתפת סמויה כבר המון זמן ותמיד מתפעלת ושואבת השראה מהעוגות היפיפיות והמקוריות שאתן מעלות כאן. בתור "זו שמתעסקת כל הזמן עם הבצק סוכר במשפחה" נודבתי להפעיל 6 ילדים בכיתה א' (3 בנים ו-3 בנות, שביניהן האחיינית המהממת שלי). יש רעיונות? צריכה להיות הפעלה למשך שעתיים. חשבתי לאפות עוגות קטנות ולהכין בצק בכל מיני צבעים מראש ולתת להם לקשט, אולי אפילו לעשות איזו דמות או חיה אם הם יסתדרו עם הבצק...מצד שני אני חוששת שזה קצת "גדול" עליהם...ואולי עדיף לעשות משהו עם עוגיות. אשמח להצעות ולהדרכה, ושתהיה לכולם שנה טובה!!

net the jet

New member
ממש לא גדול עליהם. אני עשיתי בדיוק פעילות כמו

שתיארת עם קבוצת ילדי כיתה א' כשאירחנו "חברים מארחים " אפיתי עוגות בקוטר 12, עטפתי מראש עם בצק סוכר, הם גם ציירו עם מכחולים\צבעים וגם יצרו כל מיני צורות עם בצק שצבעתי מראש. הפעילות היתה שעתיים ( + כיבוד קל ) הם יכלו מצידם להעמיס עוד ועוד על העוגה- העיקר לעשות ! היתה פעילות נהדרת, ממוקדת והילדים יצאו מאושרים. בהצלחה

RS12

New member
תודה על התגובה המהירה!

את חושבת שלפסל איתם זה יהיה מוגזם? (אני ממש לא מכירה יכולות של ילדים בכיתה א' חוץ משל האחיינית שלי שהיא מוכשתר בטירוף- טוב- אני דודה משוחדת
). בקיצור, מה שאת ממליצה זה להכין עוגות מראש, לעטוף אותם מראש (אולי אני יעשה 3 עוגות בצבע תכלת ו-3 עוגות בצבע ורוד), לשים ערימת מכחולים, חותכנים, בצק צבוע מראש, ואולי צבעים מוכנים מהולים כבר באלכוהול....ויאללה בלגאן!!! טוב- אני מבטיחה דיווח (ה"אירוע") יתרחש עוד שבוע בדיוק. תודה!!

net the jet

New member
הייתי עוטפת הכל בלבן- פחות עבודה, פחות צבעי

מאכל וכל צבע שירצו לשים מעל יראה יפה. אין להם שום בעיה לפסל- כל אחד ברמה שלו. את יכולה להדגים להם דברים פשוטים כמו איש שלג, ברווז וכ"ו אבל מנסיון שלי, מספיק ילד או שניים ש"תופס עצמאות" וכולם כבר מנסים גם..... בטוחה שיצא להם מקסים. לגבי צביעה- שימי להם בכוסיות קטנות של חד פעמי ( או צלוחיות או כוסות שתחתכי שלא יהיו עמוקות.... תחתיות של קופסאות או מה שבא לך ) קצת צבע וקצת מים ( אלכוהול יתנדף לך בצ'יק ) מכחולים, מגבות נייר עבודת על יד כל ילד, אגב, אני התנדבתי מיד שהמורה העלתה את הענין בספטמבר כך שהיינו ראשונים- וזכינו לארח בסוף ספטמבר והיה מספיק חם לעשות הכל על השולחן בחוץ
בכל מקרה- על השולחן תפרסי ניילון גדול ותדביקי, אח"כ מגלגליםהכל מה שלא צריך וזורקים יחד )

RS12

New member
אחלה רעיונות!!!

שוב המון תודה וסופ"ש נהדר!!

למעלה