הפעילות של מרצ

firestane

New member
הפעילות של מרצ

משהתלהמנו לשובע יש לי שאלה מהותית: מישהו יכול בבקשה לתת סקירה לפעילות של מרצ בכנסת בשנים האחרונות (שתי הקדנציות האחרונות, נגיד), או להפנות ללינק בנושא. כידוע, דיבורים לחוד ומעשים לחוד. לפני שאני מצביע מרצ, הייתי רוצה לדעת שזה לא יצא כמו הצבעה לשינוי בפעם שעברה. תודה

eman70

New member
ולגבי האכזבה משינוי: הבעיה איתה

היתה שהם מכרו לציבור שכל מה שצריך זה לסלק את החרדים מהממשלה, ולבטל כמה מהקצבאות, וכל בעיותינו ייפתרו. אז מה שקרה זה שהם הצליחו לעשות את מה שהם הבטיחו לעשות, אבל בתגלה שזה בעצם לא פתר שום בעיה. לאזרח הקטן לא יצא שום דבר מזה שש"ס לא היתה בממשלה, ולא קיבלה את הפירורים שלה (פרורים שעבורה היא מוכנה למכור את העניים שפתאום כל כך חשובים לה), ולא יצא לו כלום מזה שבוטל משרד הדתות (השחיתות במועצות הדתיות רק עברה משס לעומרי שרון), וגם לא יצא לו כלום מזה שקוצצו קצבאות (ביטול האפליה לטובת הילד החמישי ומעלה היה הוגן, אבל זה שבמקום לאזן שיצצו, ולכולם, עד שהגיעו לסכום שווה, זה פגע בכולם). אגב אותה גישה, שאם רק נביא שלום ייפתרו כל הבעיות, גם היא נכשלה. למרבה השימחה מרצ מעולם לא דגלה בטעות זו, אלא נלחמה לצד המאבק בשלום, גם למען נושאים כלכליים חברתיים ואזרחיים, והניפה תמיד כמה דגלים במקביל.

reddem

New member
eman70

שלוש שאלות לי אליך: 1. האם אתה חבר מרכז , הנהלה, של מרצ? 2. מה דעתך על הידידות החמה בין יוסי ביילין לאביגדור ליברמן? 3. איזה חוקים חברתיים חוקקו בממשלת ברק ביוזמת מרצ?

גם אני מתעניינת במיוחד בקשר

לזכויות אנשים עם מוגבלויות. אם יש חברי כנסת (או עוזריהם) שקוראים כאן: תוכלו לתת פרטים על הצעות חוק שהנחתם על שולחן הכנסת מאז 2003 (שעליהן יש פרטים באתר הכנסת), או שהצטרפתם אליהן? אני מתכוונת גם להצעות חוק שלא התקבלו. בעזרת הכותרות המדויקות של הצעות החוק, אוכל למצוא את הנוסח המלא ולעקוב אחר ההתקדמות (או ההיתקעות) שלהן. כמו-כן ארצה לדעת על הצעות חוק מטעם סיעות או חברי כנסת אחרים, שח"כים מטעם מרצ הצביעו בעדן. כרגע זה חשוב לי במיוחד, כי קראתי על תמיכה של מטה מאבק הנכים במפדל/האיחוד הלאומי, בגלל פעילותו של שאול יהלום. תודה סולה שלי

eman70

New member
עד כמה שידוע לי, החוק החשוב ביותר

בנושא שחוקק בכנסת הנוכחית הוא "סעיף הנגישות" ב"חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות". החוק (או יותר נכון, התיקון לחוק) הוגש בכנסת ה-15 ע"י אילן גילאון. מכיוון שהליכי החקיקה לא הסתיימו בכנסת ה-15, ואילו אילן גילאון לא נכנס לכנסת ה-16, הובלת החוק עברה לידי שאול יהלום (Aהיה יו"ר ועדת העבודה והרווחה), שאכן פעל בנושא, והביא את הליכי החקיקה לכדי סיום (כמובן, בתמיכה גם של מרצ, ובמעורבות של גילאון, גם מחוץ לכנסת). אבל הרשי לי להביע את תמיהתי, על כך שאת מתלבטת בין מרצ לבין המפד"ל (במיוחד עכשיו כשהיא באיחדו עם "איחוד הלאומי"). עם כל הכבוד לשאול יהלום, הוא במקום ה-11 והלוא בטוח ריאלי ברשימה. הוא באמת פעל בנושא הזה, אבל גם אצלו, נושא ההתנחלויות היה במקום הראשון. אם בלאו הכי החלטת להצביע למפלגת ימין, אז אין ספק שהמפד"ל בכלל, ושאול יהלום (וגם זבולון אורלב) עדיפים, כי הם לפחות השתדלו לעשות משהו בנושא החברתי (למרות, שהם אל גילו שום עיניין בנושאי הכלכלה). אבל צריך לזכור שזה אצלהם במקום השני, אם לא השלישי אחרי הנושא של ההתנחלויות, ואולי גם נושאי דת.

ראשית, תודה על המידע.

חס וחלילה, אין לי שום התלבטות! כמו שחשדתי, שאול יהלום ניכס לעצמו את כל עמלם של חכ"י מרצ ועכשיו הוא מופיע כמגן הנכים. ראה קישור לכתבה. בקישור שנתת קראתי שמרצ הייתה פעילה בקשר לחוק לשוויון אנשים עם מוגבלויות עוד לפני התיקון הגדול הנוגע לנגישות. נתונים אמיתיים על פעילות מרצ לטובת הנכים יעזרו לי להגיב במקומות דוגמת הכתבה הזאת. לא יודעת אם זה ישפיע על מישהו, אבל שווה לנסות. מעבר לכך, אכן חשוב לי לדעת מי מרשימת מרצ עוסק בנושא, למקרה שאחליט לפעול בנושא ואחפש עזרה בכנסת. סולה

eman70

New member
אני לא יודע אם זה באשמת שאול יהלום

ואם הוא באמת ניכס לעצמו דברים מעל ומעבר למה שמגיע לו - ואין ספק שמגיע לו קרדיט - הוא בהחלט פעל בנושא כיו"ר ועדת הכנסת לעינייני רווחה, והביא את החוק לכדי סיום החקיקה. מה שמוזר לי זה הפעילים שמתגייסים באופן כל כך גורף לטובת מפלגה אחת שח"כ אחד (ואולי שניים) ממנה עבדו בנושא, כשיש ח"כים מעוד מפלגות שעשו לא פחות. כאמור, מי שהכי קרוב לנושא זה אילן גילאון. אפשר ליצור איתו קשר דרף הדף שלו באתר המפלגה (ראי לינק). אם הוא לא ייכנס גם הפעם, אני לא יודע מי ייטפל בנושאים האלה. זה תלוי מי ייכנס ומי לא.

למעלה