הפעולה והשלכותיה

vered 37

New member
הפעולה והשלכותיה

ברגעים אלו ON LINE. ממשיכה לה תכנית ההתנתקות. מראות בלתי נתפסים , קשים לצפייה , קשים לנפש אדם להבין בכלל . זה הזוי ! ושוב אין לי לא סרט כתום ולא כחול. לא מביעה כאן דיעה פוליטית. האם ראש הממשלה שלנו מר שרון חשב לעצמו לרגע ..על הצלקת הנפשית שתשאר בליבם של החיילים /ות הצעירים מעצם החוויה הנוראית הזו. למה הם צריכים לחוות קושי כזה בגילם הצעיר..? ותשאל השאלה ומי בדיוק יבצע את הפינוי אם לא הם ?! במקומות אחרים בעולם בגיל שלהם הצעירים חווים חוויות חלומיות. וכאן... חיילים וחיילות שם בוכים יחד עם המתפנים. קושי נפשי ופיזי שלא יתואר. האם זה היה צעד חכם ? לא יודעת..לי קשה !

vered 37

New member
קרן אני יודעת

שנהרגו שם חיילים וחרפו את נפשם למען תושבי גוש קטיף. כואבת את כאב המשפחות השכולות. כואבת על כך שיש לנו מדינה קטנה יפה עם כל כך הרבה כאב. ואין לי פתרון אין לי.

יש פתרון.

לצאת מהמקומות שהם לא שלנו. אותם אנשים קיבלו הסדרי פיצויים ע-נ-ק-י-י-ם. הם יכולים לקנות בית חדש היכן שהם רוצים בת-ו-ך מדינת ישראל (ולהיות מוקפים ביהודים - אם חושבים על זה). אין שום סיבה שבעולם שהמדינה תוציא כלכך הרבה כסף (גם כסף שלך!!) על ביטחון - כדי להגן עליהם. זה לא השטח שלנו!!!!

vered 37

New member
זה קונפליקט

שחיילנו נהרגים שם ומשקיעים שם כל כך הרבה משאבים עבורם. שטח שלהם או שלנו ..קונפליקט פיצוי כספי .לא מדבר אליהם..יש להם אידאולוגיה לגור שם.. ולחיילים שלנו מגיע לחיות ! זו כוונתי קונפליקט !

אז זהו...

שכמה עובדות: אלה לא חלקים ממדינת ישראל. (לא חל שם החוק הישראלי - ואם חושבים על זה.. הם גם לא משלמים מיסים..). דבר נוסף - חיים שם כלכך הרבה פלסטינאים. איך אפשר להגן על מספר ישובים קטן שנמצאים בלב הישובים הפלסטינאים? יותר מזה - צריך לראות את המציאות. אם ציונות זו הדרך שלהם - יישוב הארץ - מה רע בלגור בצפון (בגליל), או בנגב? אלה שלנו!.

אל וורד וקרן

עצוב לקרוא ש/זה מה שחושבים אזרחינו. החיילים שם לא נפלו חלילה על הגנת היישובים היהודים, חיילנו נופלים על הגנת המולדת. אוליי שכחתם מה קרה לפני 67? האם את מלחמת ששת הימים מדינת ישראל החלה? ומה עם אלה שנפלו מקום המדינה? אני מבין אם כך בכדי שלא יפלו ילדנו,צריך לעזוב את הארץ ולנדוד בניכר. למרות שאיני אוהב זאת,לימדו מכל העולם,במיוחד מהמחבלים מסבבנו כולל ערביי ישראל,איך הם נלחמים לא על שלהם כגוש אחד בעזרת תשקורת עויינת שלנושבעבור בצע כסף מוכרת כל חלקה טובה וכל נשמה טובה שלנו.חישבו קצת לפני שפולטים מילים כי האווייב לומד טוב ומעתיק (דוגמא טריה,מסתננים חדרו לגוש קטיף,מישהו זוכר מה משפט זה מעביר בגופנו מהעבר הלא רוחוק?)

vered 37

New member
מתוק 1

במקרה ילידת 67 אנוכי. ויודעת קצת היסטוריה. אינני מתכוונת להכנס כאן לוויכוח פוליטי סוחף. כתבתי מתוך תחושה אישית כואבת שלי על הקושי שבעצם הפעולה ..לנתק אנשים מביתם.. והכאב הוא כפול גם על המפנים וגם על המפונים. מה שבטוח צלקת תשאר לשני הצדדים. וזה עצוב !

דעתי שונה משלך.

אני חושבת שהעולם משתנה, והמציאות משתנה. 67 היה לפני הרבה שנים, והמציאות השתנה. חילים נפלו שם בגלל הגנה על ישובים. ולהזכיר לך - גוש קטיף אינו חלק ממדינת ישראל (אין שם חוק ישראלי והתושבים שם אינם משלמים מיסים!!!). אכן, הגנת המולדת. איך אמר טרומפלדור: "טוב למות בעד ארצנו".

קרן

אם זה ככה באמת אז גם רמת הגולן לא שלנו ועוד הרבה מקומות במקום הקטן הזה שנקרא ארץ ישראל אולי באמת אם היינו באוגנדה היה טוב יותר

צודק לצערי טלה

אני מקווה שרוב האנשים כאן אינם תמימים/ות. מי שלמד הסטוריה יודע שרוב המלחמות בעולם כמעט מיום היווסדו, היו על רקע דתי ולא שטחים. היה אז,ישנו היום,ויהיה לצערי גם מחר. לי חשוב מאוד שלא יהיו במדינה חכמים על אחרים. אל תדון את חברך עד שלא תגיע למקומו.מקומו, בכל מ"מ בארץ האבות.

למעלה