הפסקת עישון...

ne ro

New member
הפסקת עישון...

שלום לכם. אתמול עישנתי תסיגריה האחרונה שלי. קניתי היום תספר של אלן קאר התחלתי לקרוא אותו, אבל התחושות שלי כאלה קשות, רציתי לשאול בעיקר לאנשים שסובלים מדיכאון ומבעיות נפשיות כאלה או אחרות, איך מתמודדים עם ההרגשה הקשה שמתעוררת שמפסיקים לעשן, כל מה שאלן קאר אומר שם מאוד הגיוני וריאלי אבל לעומת כל הסערת רגשות שלי הם כמו אקמול לאישה יולדת....אני אף פעם לא הייתי בן אדם שפועל לפי ההיגיון....

הגרייי1

New member
רגע.. פרה פרה..

נסי לפעול לפי הסדר, קודם לקרוא את הספר, ורק אז להפסיק. במהלך כל הספר מדגיש אלן קאר, לא להפסיק עד שהוא אומר, מה שקורה רק בסוף הספר. זו דרך הרבה יותר פשוטה להצליח, מנסיון של 4 חודשים :) בהצלחה..

הרגשות, תחושות, מחשבות של מפסיקים

שלום רב, יש מקרים שבהם אנשים עם נטייה למצבים נפשיים קשים, נוטים לייחס באופן מוגבר תועלת לעישון. מחשבת התועלת שבעישון נובעת מזה שכשהם מפסיקים הם נכנסים לתחושת חוסר, שמגבירה בתפיסה שלהם את התלות שלהם בסיגריות. כמו כל המפסיקים, גם אלה שסובלים מבעיות נפשיות, צריכים לעשות את האבחנה, עישון לא פותר מועקות ומצבים נפשיים קשים, עישון לעומת זאת מבטיח שיסבלו מתעוקות כאלה ואחרות הרבה יותר !!! יכול להיות שאחרי ההפסקה, אם את משתמשת בתרופות לאיזון המצב הנפשי, תצטרכי להתייעץ עם הרופא שרשם את התרופות, כדי שאולי ישנה מינונים, מאחר ואחרי ההפסקה חילוף החומרים משתפר, ומשנה את איכות ספיגת החומרים הפעילים במחזור הדם,ואת ההשפעה שלהם. לגבי השמוש בהגיון, זו אמירה שמראש מנטרלת את היכולת והמוטיבציה להצליח, כן חשוב לגייס את היכולת להשתמש בהגיון, כי אם תעשי את זה, יש סיכוי מצוין שהשיטה של אלן קאר תוכל לעזור מאוד. אשמח לענות על כל שאלה נוספת, בברכה,

ne ro

New member
חילוף חומרים.

באמת חילוף החומרים משתפר? דווקא אני הרגשתי להפך...לא היו לי בכלל יציאות... הכוונה שלי יותר שכן אני מאוד נוטה לסערת רגשות בגלל דברים כאלה או אחרים, ובתקופת ההפסקה אני הרגשתי חלשה מאוד, פקעת עצבים, דיכאון ותסכול, לא יכלתי לישון בלילה וכל הלילה בכיתי בכי תמרורים...תחושות מאוד מאוד קשות, גם שרציתי להתעמל כדי שאני לא אשמין הרגשתי יותר מדי חלשה ומדוכאת בשביל זה והיו לי מיגרנות קשות...יכול להיות שזה בגלל הנטייה הטבעית שלי לדיכאון ויכול להיות שזה פסיכוסומטי, הכל יכול להיות...אז הפסקתי, לבד אין מצב שאני עושה את זה כי בסערת רגשות אני מסוגלת לקפוץ מהחלון ואז אני בטוח יפסיק לעשן. החלטתי שאני יילך על משהו יותר מקצועי, עכשיו אם זה הסדנה של אלן קאר או מכונים אחרים או כדורים עוד לא החלטתי, אני מבררת כדי לראות מה הכי יתאים לי ובטוח יעבוד, כי ממש לא בא לי לזרוק סתם כסף ובסוף לא להיגמל... מה שרציתי לשאול אותך ובבקשה תהיי כנה איתי, אני חושבת שכבר קצת קיבלת מושג איזה בן אדם אני, בסדנה של 6 שעות שבסך הכל מדברים זה באמת יכול לעבוד עליי ולהעלים את כל הרגשות הקשים שהיו לי, פיזית ונפשית? ואיך בכלל השיטה של אלן קאר פועלת על אנשים עם בעיות נפשיות? אני יודעת שהיפנוזה לא מומלצת, ומה עם הסדנה? מאוד אודה לך על תשובתך.

השיטה שלנו מתאימה לכל מי שמוכן לעשות שינוי

תפיסתי ביחס לעישון. הקשר היחיד בין עישון לדיכאון הוא, שהוא מגביר אותו, ולכן ברגע שמבינים את זה באמצעות הסדנה, ועוד הרבה דברים אחרים, נוצר כלי שאיתו יוצאים לדרך חדשה. הסדנה מבוססת על שיחה בלבד, מייצרת לאנשים את המסוגלות להשתמש בהגיון הבריא שלהם, למרות ששנים הם חושבים שאינם מסוגלים. במיוחד אנשים בעלי נטייה לדיכאונות ומצבים קשים, נפתח להם חלון הזדמנויות משמעותי להיטיב את מצבם. כבר נפגשתי עם לא מעט כאלה שזה קרה להם. בהצלחה בכל דרך,

ne ro

New member
אוקיי אז השאלה שלי היא...

האם בעזרת שיחה בלבד אפשר לעזור להתגבר על כל התסמינים הפיזיים הקשים? עד כדי כך המוח משפיע על הגוף והתופעות הן פסיכוסומטיות...האם זה סוג של סוגסטיה<? אגב, אני יודעת שבמקרים של סטרס גדול ולהלן גם גמילה מעישון , הגוף מפריש פחות הורמון בשם קורטיסול, שאחראי על המטבוליזם ועל רמת סוכר אחידה בדם...מה שגורם לחילוף חומרים איטי יותר ורעב גדול יותר משום שרמת הסוכר בדם פוחתת, אז אני חושבת שזה לא נכון להגיד שכל התופעות של הגמילה הן נפשיות בלבד... אגב אני באמת רציתי לנסות את הסדנה אבל הייתי מעריכה אם באמת היית עונה על השאלות שלי לגבי הדרך שהסדנה שלכם עובדת ומשפיעה על המוח ועל הגוף ולא סתם מפזרת מנטרות, בכל זאת, גם מעשנים הם עדיין בני אדם עם שכל, אינטלגנציה ושיקול דעת שמבינים דבר או שתיים על תהליכי הגוף והמוח, תתני לנו קצת קרדיט...

נותנת לך המון קרדיט

אני בעדך לגמרי. וכמו שאת אומרת, כשנמצאים תחת סטרס..., וסטרס הוא מצב מנטאלי, זה יכול לגרום לסמפטומים פיזיים במקרים קיצוניים. הסדנה נותנת מענה בדיוק לסטרס הזה, מבחינתנו הוא עיקר העניין, ואותו אנחנו מבינים בהרבה מובנים, ונותנים אפשרות להסתכל ולטפל בו בצורה חדשה. אנחנו נותנים כילים חשיבתיים, ואת תצטרכי להשתמש בהם ! לרוב האנשים זה מאוד עוזר ונותן מנוף ליציאה ממלכודת העישון. שום דבר שאני אומרת אינו מנטרה, הכל נאמר בהתכוונות מלאה, וככל שתיקחי אותי ברצינות ובנחת, ככה תגדילי את הסיכויים שלך להפתח לדרך שלנו. אשמח לענות על עוד שאלות, בהצלחה רבה, בכל דרך שתיבחרי,

Mr RK

New member
יש גם סטרס פיסיולוגי

כמו סטרס חימצוני (שיש ייצוור מוגבל של רדיקאלים חופשיים בגוף), או סטרס חום, כשטמפ הגוף יורדת, או סטרס דלקתי בתהליך זיהומי.... זה טעות נפוצה לחשוב שסטרס זה בעיה מנטלית בלבד... האני מאמין שלי הוא שתהליך ההתמכרות מסיגריות הוא שילוב של הפסיכולוגי והפיסיולוגי. אבל שעיקר המוחלט של העקה (=סטרס) אכן נובע מהיבטים פסיכולוגיים ולא מהיבטים פיזיים... אני אתן דוגמה אחת שאני מכיר, ובטוח שיש עוד רבות. הרבה אנשים שחולים עם חום גבוהה, עם שפעת, או דלקת גרון למשך מספר ימים בוחרים באופן טבעי והרבה פעמים מעט לא מודע, להפסיק לעשן בגלל חולשת הגוף. לא בגלל שהם חרדים לסכנות של העישון אלא כי הגוף שלהם חלש ומתעלם מהדחף הפיזיולוגי לעשן... הדוגמה הזאת מעידה על כך שניקוטין בעל עוצמת התמכרות פיזיולוגית חלשה באופן כללי. לעומת זאת, עוצמת ההתמכרות הנפשית אדירה ולכן ממשיכה להשפיע גם מספר שבועות וחודשים על חלק מהאנשים...

ne ro

New member
אוקיי קיבלתי...

כן יש בזה משהו...כנראה שהסטרס והתסמינים הפיזיים שנובעים מהסטרס הפסיכולוגי כ"כ גדולים שחלק גדול מההתמכרות היא גם נפשית, כי באיזשהוא מקום עם כל הנזק של הסיגריה, היא תמיד הייתה שם לצידנו, גם שנפרדנו מאנשים וגם שעברנו משברים, גם שאנחנו לבד עם עצמנו, וגם שאנחנו נמצאים בחברת אנשים, גם שאנחנו מאושרים ומבלים וגם שאנחנו עצובים ומדוכאים...אני יודעת שזה הכל כביכול אשליה, אבל בכל זאת זאת "חברות" של שנים...קצת כמו להיפרד מאדם אהוב או חבר שליווה אותך שנים נו מטר וואט, ובגלל זה לרוב הסטרס הפסיכולוגי יש מין תחושה של אובדן...אורית אני ישקול ויהיה אתכם בקשר...

מעולה, אשמח לשמוע מימך

ויחד עם זאת, לא הייתי נותנת לכל אותה הסתבכות מנטאלית, יותר כוח ממה שהיא ראויה לו. נכון, יש פה מבוך שצריך להבין, ברגע שמבינים לעומק ועל כל המשמעויות, יכול להיות מאוד קל להפטר מימנו. בהצלחה ושבוע נפלא

badBones

New member
ייתכן ויש בידי דברים לך לאמור

מראש אני מתנצל על ההקדמה, אך נראה לי כי הינה הכרחית. במשך שנים, הייתי מכור לאופיאטים, שהפסקת צריכתם הובילה להתמכרות לאלכוהול (איך אפשר שלא משולבת במעט אופיאטים לחיזוק, ואה..כן, הרבה ניקוטין), אך לא בכך עסקינן...כתוצאה משימוש אינטנסיבי בחומרים פסיכואקטיביים, סבלתי מדמנציה, ואף עלה חשש לסכיזופרניה...העניין הוא שבמהלך כל נסיונות הגמילה סבלתי באופן קבוע ממניה דיפרסיה, שאותותיה ייתכן קיימים בי גם היום, אך אני מחלים ומשתקם ממנה וקיומה הוא במידה אפסית. בשלב מסוים, לאחר התקף פסיכוטי, ונטילת תרופה לטיפול בסכיזופרניה, הבנתי שעלי להפסיק לשתות ובטח לצרוך סמים מסוכנים (ע"פ הגדרת החוק, אע"פ שניקוטין הינו אחד המסוכנים רק אינו ברשימה), וכיום, לאחר תובנה שעלתה בי לילה אחד בו שתיתי למרות השימוש בתרופה, אני אלכוהוליסט לשעבר באופן רשמי, זה יותר מחצי שנה בהצלחת הפסקת השימוש באלכוהול ובאופיאטים, ההפסקה הייתה מיידית, כאשר הלך הרוח היה פשוט אחר מאלה שבנסיונות הגמילה שקדמו. אוכל לתאר זאת כמאבק ספונטני במלוא הכח שכשל, אל מול טקטיקת מלחמה החלטית ומתוכננת מראש שהביאה אותי להצלחה, או אפילו להרעיב את האויב למלחמה, עד כי תפרוץ בו מלחמת אזרחים ויקרוס. והדרך להשיג זאת הייתה קלה ופשוטה, על אף מצבי הדמנציה והמניה דיפרסיה בהם הייתי שרוי (ועל אף כי שיכחה עמוקה אצלי הצליחה לבלגן לא מעט החלטה להפסיק התמכרות לעישון למשל, אך עדיין איני רואה בה סיבה לא להצליח). כיום, אומר לך בוודאות, כי אין כל קשר בין המצב הנפשי שבזמן הגמילה לחוסר המצאותו של הגורם הממכר, ומנסיוני אני מתכוון להתמכרויות קשות לא פחות אם כי כלל לא בהכרח הרסניות יותר בסופו של יום, כי אם התניות הנוצרות במוחנו, המקשרות את המצב הנפשי למושא ההתמכרות. בהתמכרויות, העניין הוא בגלולה היוצרת את המחלה (ואפילו תרופות פסיכיאטריות מן הדור החדש מושתתות על העקרון ההפוך). מאחר וכיום אני מביט באור הנכון על ההתמכרויות הללו, כי למרות הפסקת ההתמכרויות ההרואית שחוויתי, צלם האנוש שבי היה פחות מחצי שהינו כיום; זאת בנוסף, בעזרת ספרו של אלן קאר (שמנסיון יכול לדבר גם אל ליבם של נרקומנים, כי מה אנחנו המעשנים אחרי הכל?), והמנחים בסדנאות של הרשת, וכעת בעזרת הגילוי של הפורום הנפלא הזה, מתחילה להבשיל בי ההארה, סתם כי אני מרגיש שתובנה לא מספיקה לי, וזה ייתכן בהחלט רק תירוץ עלוב לדחות את הפסקת העישון (כמכור אשפתות מפואר אחרי הכל נותרתי חסר כל
) ואני מניח כי זה רק עניין של זמן עד שאשליך ממני את חפיסת מקלוני העשן לאלתר. שורה תחתונה, הדיכאון ומפח הנפש הקשורים לגמילה, קשים ועמוקים ככל שיהיו, הינם פועל יוצא של התמכרות, ולא של ההפסקה שלה,...בפסיכיאטריה נטען שמחלת הנפש היחידה שלי היא הסכמה למעשים הנתעבים הללו נגד עצמי. עוד אבקש לציין כי פרט להיותי לקוח של רשת אלן קאר, אין לי כל קשר מסחרי אחר לזו שלעיל. אם כי אני תומך נלהב של הגישה הנאורה מבחינתי לפחות, המצריכה מועמדות לפרס נובל לשלום על גילויה ותרומתה לבריאות האנושות ברובד הנפשי לא פחות מן הפיסי. כי ללא דעת אין כל דרך אחרת לעבד ידע; וללא ידע, אין כל יכולת לעשות, או לא לעשות...בהצלחה!

ne ro

New member
ו...למה אתה מספר לי את כל זה...

אני לא מבינה למה אתה פונה אליי ומספר לי את כל קורות חייך...אתה חושב שאני דומה אליך באיזשהוא שמץ? מה הפואנטה שלך? שפסיכיאטריה טועה? שסמים זה חרא? שהשיטה של אלן קאר הכי טובה? אתה בעצמך לא הפסקת לעשן אז למה אני צריכה להאמין לך, תודה רבה על שלל העצות ההזויות אבל לא תודה, אתה לא מכיר אותי ואתה לא יודע כלום עליי ואני גם לא רוצה שתדע, אני יכולה להסיק את המסקנות שלי בעצמי וגם אם לא יש לי מספיק אנשים קרובים שאוהבים אותי שיעזרו לי... אני יחליט בעצמי מתי אם ואיפה אני אפסיק לעשן, לא צריכה ת'עצות ות'פסיכולוגיה בגרוש שלך, את התיאוריות האלה כבר שמענו ממזמן לא חידשת פה כלום, קל להגיד, אם אתה כזה מומחה גדול למה אתה מעשן? כל הכבוד לך שהפסקת עם הסמים, אבל ת'אמת, זה ממש לא אכפת לי... אתה לא פסיכיאטר שתשפוט למה אני חולה, או רופא שתחליט למה קש או לא קשה... תדבר בשם עצמך בלבד, אני לא מבינה למה בכלל כתבת לי הודעה לא שאלתי אותך, והדיון שלמעלה ישן... אם אתה כזה מתוסבך לך לפסיכולוג, הורג אותי שאתה חושב שאם לך הייתה תובנה אתה חושב שאתה צריך להגיד את זה לכל העולם, news flash-been there heard that...

badBones

New member
לפי הבנתי את פתיחת השרשור שלך ואצטט

"רציתי לשאול בעיקר לאנשים שסובלים מדיכאון ומבעיות נפשיות כאלה או אחרות, איך מתמודדים עם ההרגשה הקשה שמתעוררת שמפסיקים לעשן" מה שרציתי להסביר לך הוא שתחושת דכדוך בהפסקת התמכרות אינה קשורה להפסקת התמכרות. לא אמרתי דבר על הפסיכיאטריה ולא עשיתי אף לא אחד מן הדברים בהם האשמת אותי, לרבות התגובה שלי הנתפסת בעיניך כאילו פרצתי לביתך באורח פיסי, ובטח שלא שפטתי אותך כחולה... התגובה שלך הזויה וחסרת רגש, על כך שאדם מוכן להקריב את ענינו האישי לידיעת פרט אחר על מנת לעזור. עלבת בי קשות, כאשר כל כוונתי הייתה למסור ידע על מנת לעזור לפי בקשה לידע. פעם הייתי הרבה פחות מאופק, לאחר מכן למדתי לתבוע התנצלויות, היום אני לא סופר אנשים כמוך, וזה לא מעניין אותי אם יסורי הגמילה חונקים אותך, כי גם אני יכול לרוץ ולעשות סמים ולשתות בקבוק וודקה להרגע. את חושבת שהתמכרות לסיגריות היא אחרת, כי אני סתם איזה ג'אנקי שלא יכול היה להכניס עוד רעל לגוף שלו...מאחל לך הצלחה, לא רק בהפסקת העישון, גם בחיים...ייתכן וזו תהיה נחוצה לך.

ne ro

New member
אוי ואבוי לי...

אני לא רוצה שיהיה לך אכפת מייסורי בגמילה שלי... אני גם לא סופרת אנשים כמוך... תודה לאל שום דבר לא חונק אותי ולא יחנוק, אני בריאה ואשאר כך... למיטב ידיעתי למרות שהסיגריות נקראות בשפתך ובשפתי רבים כסמים משום ההתמכרות, יש סיבה שהסמים שאתה ואחרים לוקחים ולקחתם נכנסו לפקודת הסמים המסוכנים והוצאו מחוץ לחוק, אלה חומרים מסוכנים ביותר שיכולים לפגוע פיזית ונפשית קשות גם אחרי פעם אחת, כמו כן ישנה בעיה במינונים ואין אבחנה על המינון שהלוקח מכניס לגופו והאם זה מתאים לו לפי נתוניו.. והסיבה העיקרית, שמי שמוכר את הסם לא נותן לך אותו בצורתו הטהורה ומערבב אותו עם חומרים קטלניים יותר וקטלניים פחות על מנת להגדיל את רווחיו ולהעצים לך את הסטלה הכה נפלאה שלך... לכן ומהסיבות האלה אני לא משווה את הסיגריה לסמים... נכון הסיגריות מזיקות וממכרות אין ספק ואני לא אכחיש, אבל אני חושבת שבימינו כאשר רשום בכל מדיה אפשרית על סכנות הסיגריות השונות, ואף על החפיסות בן אדם לא יכול בטעות ובמקרה להתמכר, הוא עושה זאת על פי החלטה והסכמה מודעת... כמו כן מעטים מאוד האנשים שהתמכרו וניזוקו קשות לאחר סיגריה אחת, להתמכרות דרושות לפחות כמה קופסאות ולנזק כמה שנים טובות... אני הכרתי אנשים שניסו לעשות את הגראס שמהללים כה רבות, ונדפקו, והכרתי אנשים שחבריהם שמו להם טריפים בכוס... והכרתי בנות ששמו להם סם אונס... מי שהולך למקום הזה שלא יתפלא שזה יתנקם בו... אתה מביא את העולם שלך כדוגמא למרות שזה לא ממש קשור, כל התמכרות היא אחרת, ותתפלא שגם אנשים שנגמלו מהירואין עדיין קשה להם להפסיק לעשן ולזרוק את הניקוטין... מעניין שאתה יורד עליי על ייסורי הגמילה שלי...ואתה איך הרגשת שהפסקת לעשן? כמו כן, אם קראת שרשמתי שגם לגמילה מסיגריות יש תופעות פיזיולוגיות שמשפיעות על הנפש, חוסר בהפרשת הורמון הקורטיסול שאחראי על מטבוליזם ורמת סוכר גבוהה בדם, כך שנגרם רעב גדול יותר וחילוף חומרים נמוך ועצירות, כמו כן הפרשה יותר נמוכה של דופאמין וסרוטונין, שמשפיעים על המצב הנפשי וכן הלאה... לכן רשמתי לך שכל מה שרשמת לגבי זה שהייסורים אינם נובעים מהגמילה כבר שמעתי וקראתי ולא מסכימה עם כל זה, זכותי... הגוף והנפש הינם אחד ונמאס לי מכל התאוריות הפילוסופיות וההיגיון המעוות הזה על גבורת הנפש על הגוף... וגם אם נכון במקרים מסויימים, בנפש הרבה יותר קשה לטפל לרוב האנשים, וגם מספר מקרים של הצלחה אינם מהווים כלל למדד של הצלחה אצל כל האוכלוסייה...לכן מה לעשות שאני יותר מאמינה לרופא מוסמך שנותן לי חוות דעה מאשר למטפלים אלטרנטיבים ודומיהם...וגם אם מטפל כזה מצליח, לא אוכל לקבל אותו טיפול ואותן תוצאות אצל מטפלים שונים לעומת תרופות מוכחות מחקרית שקיימות במינון מדוייק אצל רופאים בכל העולם ו-או שיטות טיפול רפואיות שהוכחו כהצלחה גלובלית... מחלות פסיכוסומטיות הן לא כאלה נפוצות וגם שהן קיימות הינן גורמות לתופעות לוואי מאוד קלות... וברוב המקרים גם שאנשים חושבים שזאת מחלה פסיכוסומטית זה לא, וחשוב לזכור שגם לתזונה, אורח החיים הפיזי וזמני השינה, ולהלן חומרים יש השפעה על הגוף שמשפיע על הנפש בדרך כלל ולא להפך... im all about חשיבה חיובית וגם רפואה אלטרנטיבית מנסיוני עוזרת במקרים מסויימים וגם התמכרויות... אבל אני חושבת שיש סיבה לזלזול בשיטות האלה ובסוג הטיפולים האלה ולהלן גם החשיבה הזאת כי ברוב המקרים...היא פשוט פאקינג לא עובדת ו-או מוכיחה את עצמה... אתה יודע בוא נסגור עניין, לא מתנצלת אבל אולי הייתה אי הבנה ואני לא הבנתי למה בדיוק אתה פונה אליי, אני לא רוצה ללכלך את הקארמה באנרגיות שליליות תודה על ההצלחה שאתה "מאחל" לי ואני מקבלת אותה כי לא משנה כמה אצליח אף פעם לא תזיק לי הצלחה, ומאחלת הצלחה גם לך במה שתבחר לעשות...

למעלה