הפסקת לימודים

הפסקת לימודים

בס"S היי אני חושבת אולי להפסיק את לימודיי חנ"מ שנה 2 בעקבות בעיות כלכליות במשפחה העובדה שכרגע לחצי אין עבודה והחתונה עוד חודשיים וחצי דבר שמוסיף ללחץ של הכל ובעיות בריאותיות שלי.. רציתי להתייעץ בכלל לגבי הנושא של פרישה מהלימודים וחוץ מזה לגבי מציאת עבודה באיזה תחום כדאי לי לחפש האם בתחום ההוראה? או מה? חשוב לדעת שאני כרגע במצב של מתח נפשי עצום שהצתבר זמן רב ואני חייבת סידור במערת דחוף אני מפחדת שהכל יתפוצץ לי בפרצוף בבקשה אני חייבת עזרה

bridges

New member
אלטרנטיבות

שלום, וברוכה הבאה לפורום. זה נשמע שאת לא ממש רוצה להפסיק את לימודייך. זה לא ממש הבחירה שלך. נכון? איזה אלטרנטיבות נוספות יש לך? מה את פוחדת שיתפוצץ לך בפרצוף? דבר נוסף שרציתי לשאול: אני מבין שכרגע את במצב מאוד לחוץ ורואה רק את החודשיים וחצי קדימה, אבל מה יקרה בהמשך? איך את רואה את עצמך ממשיכה? האם את רוצה לחזור ללימודים? האם תוכלי לחזור ללימודים? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הורדת לחץ

אפשר לחוש שאת בלחץ גדול כרגע. מתוך הלחץ הזה קשה להחליט החלטות, וגם לראות את כל האפשרויות. הדבר שאת זקוקה לו כרגע כך נשמע הוא הורדת הלחץ. מה יאפשר לך להוריד לחץ? אפשרות אחת שאת רואה היא לפרוש מהלימודים. מלבד לפרוש אפשר גם לקחת חופשה של סמסטר. אילו עוד אפשרויות יש? מה עוד יוצר לחץ כרגע? מה אפשר לרווח, לדלל למשל כדי שיהיה פחות לחץ? שימי לב שבעיות בריאותיות יכולות להגרם בגלל הלחץ - ורגיעה יכולה להקל.

אז זהו...

בס"ד שייש לי גם בעיהשל תת פעילות של בלוטת התריס מה שגרם לי להמון שינויים בחיי אני מרגישה כמו זקנה בת 23 שאין לי כח לעשות כלום! אני מתעצבנת מהר {מי ראה אותי אי פעם מתעצבנת בכלל?!} הריכוז שלי לא במקום היכולת ארגון הכל פשוט כ"כ מבולגן לי במוח ומרוב כל הלחץ והבלבול והמחוייבויות שיש לי כלפי המכללה פשוט קורה שאני משתתקת ולא מסוגלת לעשות כלום!! את האמת שאני מרגישה לפעמים בעלת adhd בעצמי.. ולא נדבר על העודף משקל שלאחרונה גורם לי לתסכול בהתחלה של הבעיה עם הבלוטה ירדתי 10 ק"ג ואח"כ {כעבור 3.5 שנים כבר} אני 40 ק"ג יותר!!!!! ועוד יותר מתסכל שאומרים שזה לא בגלל הבלוטה {לא ראיתי שאנשים עלו וירדו במשקל סתם כך ללא סיבה} וגם גודל החזה ממידה c למידה g כן זה לא טעות קיימת מידה כזו כך שכל חצי שנה עולה לי המידה וסליחה כמה שמשמינים הקאפ לא עולה בכזאת קלות ועכשיו לפני החתונה הכל מלחיץ!!!! אני צריכה להתמודד עם כל זה בנוסף שהחצי מחפש כרגע עבודה ושלהורים שלי אין לעזור לי בכלל ושאני שומעתת על אנשים שתורמיםלי ושאחי לא נותן לי להשתמש במחשב כשיש לי להגיש כל שבוע שיעור {לא כפת לו מאפחד כולל ההורים} אז כן אני קצת בלחץ.... {הרבה} אני חושבת שכנראה החלטתי לפרוש עכשיו למרות שאם היה אפשר הייתי נשארת פשוט אני נוראמתוסכלת מכל המצב וקשה לי!!!!!

הגר שקד

New member
מתחתנת יקרה

אומנם לא מדובר בפורום רפואי, אבל בעיית תת הפעילות של בלוטת התריס מעלה שאלות הקשורות גם ליכולתך לעשות שינוי בחייך. חלק מהתופעות שאת מתארת אכן קשורות לתת פעילות של בלוטת התריס (עיפות, עליה במשקל), ואין ספק שהעייפות וחוסר האנרגיה פוגמים גם במוטיבציה. יחד עם זאת, תת פעילות של בלוטת התריס אינה נחשבת למחלה כרונית נטולת מרפא, ובאמצעות טיפול תרופתי פשוט (כדור-שניים ביום) ומעקב רפואי ניתן להגיע לאיזון ולחזור מהר מאוד לחיי שגרה. מאחר וכתבת שהבעיה ידועה כבר מספר שנים, התופעות שתיארת - שנגרמות בשל חוסר האיזון ההורמונלי - נשמעות לי תמוהות. האם את נמצאת במעקב רפואי ומטפלת בבעיה באופן סדיר? שבת שלום, הגר

כן אני אכן מטופלת

בס"ד בכדורים {אלטרוקסין} ובכל זאת התופעות הן קיימות ולכן הרופאים לא ממש יודעים מה לעשות {פשוט מנפנפים אותי} אך אני יודעת שעליה משמעותית המשקל לא נעשית ככה סתם {אני אוכלת אותו דבר כמו לפני כן} והעייפות גם כן ולכן חשבתי אולי לפנות לרפואה פרטית שאולי יפתרו לי את הבעיה אגב במהלך הבדיקות אצל האנדוקרינולוג היא שמה לב שבאמת עליתי הרבה רק בתקופה שהיא בדקה אותי ב 7 חודשים האחרונים עליתי 12 ק"ג זה מאוד מעצבן ומדכה

הגר שקד

New member
סדרי עדיפויות

אם את חושבת שהטיפול שאת מקבלת היום אינו מספק, אכן כדאי שתבדקי אפשרויות נוספות (התייעצות עם רופא מומחה, טיפול אלטרנטיבי...) חוסר איזון מתמשך בהחלט מצריך תשומת לב, ורצוי שתשימי זאת בראש סדר העדיפויות שלך, מאחר שנראה שזה מאוד מקשה עליך לעשות שינויים בחייך. בהצלחה ושבוע טוב, הגר

למעלה