הפסקת חשמל יזומה

fireman

New member
הפסקת חשמל יזומה

חברת חשמל בבוקרו של יום הודיעה על הפסקת חשמל יזומה באזור המגורים שלנו... ההודעה שאנחנו קיבלנו היא על 8:00 עד 18:00 שזה נראה לי "קצת" מוגזם.... לכמה זמן מותר לחברת חשמל לנתק את החשמל באופן יזום?

מאגר

New member
בהודע מראש יכולה חח"י להפסיק את

החשמל בהפסקה יזומה עד 20 שעות רצוף מה שבדרך כלל לא קורה המקסימום שהם מפסיקים הוא 8 שעות בדרך כלל הם מודעים הל זמן הכולל טווח ביטון של 40%

fireman

New member
נקווה שיהיה קצר....

רעיונות לרענון גנרטור דיזל שלא עבד כמה שנים, מישהו?

topt1

New member
ניקוי טוב החלפת דלקים שמנים ופלג

and your ready for takeoff

רשר

Well-known member
מנהל
השגרת מנוע דיזל

בדיקה שבועית רגילה 1 ניקוז מים ממיכל הדלק (מצטברים מים בתחתית המיכל) 2 ניקוז כוסית הפרדה במערכת הדלק 3 נקוי מערכת פליטה (קן לציפור בתוך הצינור) 4 בדיקת צנרת גומי של הרדיאטור (לוחצים לבדוק שאין סדקים עמוקים) 5 בדיקת רצועות, מתח, גמישות, סדקים, אם יש רצועות מקבילות לבדוק אם הן שוות באורכן 6 מים ברדיאטור 7 שמן, לבדוק שקיפות על נייר לבן ולהחליף אם צריך לרשום ש"ע 8 מצבר לבדוק צפיפות חומצה ולהטעין עם מטען חיצוני בדיקה חודשית 1 נקוי מסנן הדלק (החלפה) 2 להתניע ל5 דקות ללא עומס להקשיב לרעשים לבדוק עשן במפלט 3 להעמיס 20-50% מהנומינלי ל 10 דקות 4 להעמיס 100% ולתת לו לעבוד עד שחום המנוע מתיצב בצע פעם ראשונה את כל הבדיקות והתנע לפי הסדר, חשוב להכין דף מעקב אחר ביצוע הבדיקות. מנסיון גם לאחר 20 שנה של מנוחה בערמת קוצים ניתן להתניע בקלות ולהחזיר לעבודה סדירה מנוע דיזל ללא כל השקעות מיוחדות.

רשר

Well-known member
מנהל
מסנן אויר (שנתית)

בגנרטור חרום מספיק לבדוק פעם בשנה וכמובן גם בבדיקה ראשונה.

fireman

New member
אז אחרי בדיקה ראשונית

1. מיכל הדלק ריק לגמרי ואפילו נקי בצורה מפתיעה 2. מה זה כוסית הפרדה? זה החלק היחידי שאני לא מבין למה הכוונה.... 3. האגזוז סגור עם רשת מאוד צפופה ועם קלפה כזאת שנסגרת עליו ברגע שהגנרטור לא עובד. 4. הצינורות תקינים, למעט אחד שהראה סימני התייבשות שהחלפתי כבר הבוקר. 5. רצועה.....איפה אמורות להיות רצועות? הסתכלותית לא ראיתי רצועות בשום מקום, אולי פספסתי את זה? או שאולי היא נקרעה לגמרי? 6. ניקזתי את המים מהרדיאטור מחר אני אמלא מים חדשים. 7. ניקזתי גם את השמן (תקין או לא, זה לא משנה...) שמן של מנועי דיזל של משאיות יתאים למשימה או שצריך שמן מיוחד לגנרטורים? 8. המצבר גמור, זאת ההוצאה הגדולה היחידה שיש שם לדעתי. 9. פילטרים אני אחליף בגדול זה גנרטור במצב טוב מאוד, פשוט ניתקנו אותו כי הדיירים בכניסה לא רצו לשלם את עלויות התחזוקה השוטפת שלו, עכשיו לצורך העניין אין ממש ברירה, יש בבניין משפחות עם תינוקות ועם ילדים שצריכים את החשמל במהלך הניתוק הזה...אז הם מוכנים לשלם את עלויות ההשמשה שלו. לגבי בדיקה ללא עומס עומס חלקי ועומס מלא....איך מבצעים את זה בפועל? תודה על התגובה המאוד מפורטת.

רשר

Well-known member
מנהל
גנרטור - מסנן דלק מפריד מים

כוסית הפרדת מים מהדלק, יש נפרדות מזכוכית(כדי לראות מה המצב) ויש משולבות בפילטר מתחתיו (ראה תמונה) וצריך להיות ברזון ניקוז מלמטה. רצועות יש למאורר, משאבת מים, אלטרנטור, אם אין פולי חיצוני יש פחות תקלות. שמן מנוע דיזל רגיל מתאים בדרך כלל אבל כדאי להתיעץ עם היבואן, ובכל מקרה לא יזיק כמו עבודה ללא שמן, מצבר, בדוק היטב אם צריך 12V או 24V, אם זה מנוע קטן נסה להשאיל ממוסך מצבר אפילו משומש ולהחזיר אותו לאחר עבור המשבר. בדיקה בעומס חלקי תוכל לעשות ע"י הפעלה בשעות בהן רוב הדירות ריקות והשימוש בחשמל מועט, לעומס מלא הדלק כמה תנורי אפיה ומזגנים, לגבי התינוקות אין דרך להרגיע את ההורים אבל תינוק לא צריך חשמל כדי לעבור 18 שעות, על סמך נסיון של תינוקות במשך הפסקת חשמל לא מתוכננת של 32 שעות, וגם המזון במקרר לא מתקלקל כל כך מהר, אבל כאמור רצונם כבודם,

fireman

New member
מסקנות.....

היום בבוקר השלמתי את כל הטיפולים....לגנרטור הזה אין רצועות כלל, המאוורר מחובר אליו ישירות... מילאתי מים, שמן, מילאתי את המיכל סולר ומצבר לקחתי ממישהו בהשאלה שאפילו לא ביקש על זה כסף כמו שהצעת והפעלתי אותו הבוקר ללא הזנה לבניין למשך 20 דקות, עבר חלק, אפילו התניע בקלות מפתיעה, אחרי 20 דקות נתתי לפיקוד שלו הוראה לעבור להפעלה ע"י גנרטור, לא יודע כמה עומס היה בפועל אבל אני מאמין שמועט מאוד כמו מקררים שעבדו בדירות ואולי קצת תאורה, לא משהו מעבר. ב4 התנעתי אותו שוב 5 דקות על סרק ואחר כך העברתי את הבניין לעבודה על הגנרטור בעומס דיי גבוה, 7 מתוך 8 דירות הדיירים היו בבית ובכולן עבד מיזוג וכל מיני מוצרי חשמל, השארתי אותו לעבוד במשך שעה.... הכל עבר מצויין! מחר המבחן האמיתי שלו למשך 10 שעות עבודה לערך. ושאלה אחרת.....האם כדאי מחר בבוקר להתניע אותו ידנית לפני ההפסקה של החשמל בכדי להריץ אותו קצת שיתחמם ולאחר מכן להעביר את הפיקוד לגנרטור לפני שחברת חשמל מנתקים? תודה לכל מי שסייע ובמיוחד לרשר!

wil

New member
איך מתבצע המעבר?

1. מה זמן הניתוק במעבר בין ח"ח לגנרטור? האם מכשירים כמו מקרר או מזגן לא יינזקו מ"נפילה" כזו, כלומר הפסקה ומיד חידוש הזרם? הרי יש אזהרות לגבי מדחסים לא להפעיל אחרי 3-5 דקות... 2. מה לגבי מחשבים? האם הם מרגישים את המעבר? (כלומר: האם המחשב מבצע RESET) 3. סתם סקרנות: מה הספק הגנרטור שלך? וממתי יש בבניין מגורים גנרטור גיבוי שמסוגל לספק את הצריכה של הדירות (בניגוד לגנרטור לתאורת חדר מדרגות ומעליות, שיש ברוב הבניינים)? 4. האם יש לך דרך ליצור קשר עם חברת חשמל ולקבל מהם התראה רבע שעה לפני הניתוק בפועל, כדי להעביר את הבניין, אבל לא לבזבז דלק על שעות של עבודה כשעדיין יש מתח רשת? לגבי בדיקת עומס: אפשר פשוט לבדוק עם מד-זרם (מהסוג שלא דורש ניתוק אלא מודד מסביב לחוט), לא?

fireman

New member
תשובות

1. אין השהייה, הוא נכנס לעבודה מיידית, הוא מפעיל את עצמו כאילו הוא ב"פול גז" בגלל העניין של הסיכון הזה, אצלי בבית יש המון ציוד אלקטרוני רגיש, אני לא יודע מה אצל שאר השכנים ובגלל זה העליתי את הרעיון להפעיל אותו באופן יזום ולבצע את ההעברה כאשר עדיין יש זרם בכדי לשמור על רציפות, כשמבצעים את ההעברה בין ח"ח לגנרטור אין אפילו הבהוב בתאורה. 2.ממה שאני זוכר מהתקופה שהגנרטור עוד היה פעיל באופן שוטף המחשב היה מאתחל את עצמו בזמן שבין הניתוק ח"ח לכניסה לעבודה שלו. 3. לא יודע מה ההספק שלו אבל מדובר בגנרטור טוב מאוד, יש לו מנוע של דוטץ והוא מאוד שקט.... הוא מפעיל את כל החשמל בכל הדירות באופן מלא בלי שום בעיה. מדובר בגנרטור שהוספנו לבניין קיים וישן יחסית ולא בגנרטור חירום לתאורה, הדיירים רכשו אותו במרוכז לפני 8-9 שנים והוא מפעיל ממש הכל, את כל הבניין על כל 8 הדירות שבו. 4. אני לא יודע אם אפשר ליצור קשר איתם אבל אני מאמין שאם הם כתבו בהודעה 8 בבוקר אז הם לא ינתקו לפני....אם אני אתניע אותו ב7:50 אני מאמין שזה יהיה בסדר וזה מה שאני אעשה. תודה שוב!

רשר

Well-known member
מנהל
תן לו לעמוד בבחינה מחר באוטו'

כולל כיבוי לאחר חזרת החשמל וקירור של המנוע 3-5 דקות. מנועים לגנרטור חרום מתוכננים להכנס לעומס מלא מיד עם הגיעם לסיבובי המנוע הנחוצים לתדר הנכון, על לוח הגנרטור צריך להיות מד זרם עם סימון הזרם המקסימלי.

fireman

New member
../images/Emo41.gifסיכום../images/Emo41.gif

מעשה שהיה כך היה, 7:55 ירדתי למטה הפעלתי את הגנרטור והעברתי את הבניין אליו, ח"ח ניתקו את החשמל בסביבות 8:10. לאחר שהופעל עליתי לרכב ונסעתי לאזור המרכז לכמה פגישות וחזרתי מאוחר בלילה כך שלא התאפשר לי לדווח כבר אתמול. הגנרטור עבד בלי שום בעיה רק שבסיום הפסקת החשמל כך אמר לי אחי הגנרטור המשיך לעבוד ולא הפסיק את עצמו גם אחרי שבבניינים ליד וכנראה גם אצלנו חזר החשמל. מלבד העובדה שהייתי צריך להסביר לו כיצד לכבות ולנתק את הגנרטור ידנית, הכל עבד מצויין ואפילו נשאר עוד סולר במיכל
תודה רבה לכולם!

למעלה