הפסקת הריון - שבוע 6

liz3010

New member
הפסקת הריון - שבוע 6

אני ובעלי בני 30 וקצת מוגדרים כלא מוסברים. מנסים להכנס להריון כבר שנה ושמונה חודשים .לפני כחצי שנה התחלנו טיפולי IVF. עד כה 2 שאיבות ובסה"כ 4 החזרות. בהחזרה הרביעית נקלטתי לאחר שהוחזרו שלושה עוברים. לצערי שבוע וחצי לאחר שהתבשרתי כי אני בהריון החלו דקירות בבטן תחתונה צד ימין. הלכתי להבדק ולצערי בבדיקת אולטראסאונד לא נמצא שק הריון ועל פי בדיקות הדם הבטא לא הכפילה את עצמה.בשלב זה הרופא הורה לי להפסיק עם התמיכה מאחר וככל הנראה העובר יפלט לבד ובמידה ולא יתנו לי כדורים. אבקש לדעת מנשים שעברו מקרה דומה - לאחר כמה זמן העובר נפלט באופן טבעי? האם נדרשו להמתין תקופה לפני שמתחילים בטיפול IVF נוסף והאם יש סיפורים מעודדים של נשים שנקלטו במהרה לאחר הפלה.

a morph

New member
ליבי איתך

עברתי משהו דומה לפני כחודש וחצי. אצלי כן היה שק ובטא בשמים אך העובר נמצא ללא דופק בשבוע 8 ובגודלו תואם לשבוע 6.
אני חיכיתי שבוע לאחר הפסקת התמיכה, שום דבר לא קרה אז קיבלתי ציטוטק.
אם לא ראו אצלך בכלל שק הריון, יש סיכוי לא רע בכלל שאצלך הפסקת התמיכה תעשה את העבודה והכל יצא לבד, בלי התערבויות.
לאחר הפלה חשוב לעשות בדיקה שהרחם נקי ושהבטא התאפסה, תקבלי הוראות מהצוות הרפואי מתי להיבדק, זה תלוי אם ההפלה טבעית או לא.
אני באתי לבדיקת US שבועיים אחרי ההפלה ואז שוב אחרי שקיבלתי כבר וסת.
בעקרון, אם הבטא מתאפסת והרחם נקי ללא חחש לשאריות, אפשר לחזור לטיפול כבר אחרי הוסת הראשונה שאחרי ההפלה, זה מה שנאמר לי וכרגע אני בהכנה להחזרה חדשה.
יש רופאים שכן ממליצים לחכות חודש נוסף ויש הממליצים עם היסטרוסקופיה אבחנתית, לעומתם יש כאלה שטוענים בתוקף שאין שום סיבה לעשות היסטרוסקופיה אם אין חשש לשאריות ב-US ובבדיקות דם, אז גם זה תלוי בנהלים ובאסכולה של הרופא.
מאחלת לך שהסבב הבא יהיה המנצח.

שולחת חיבוק.

שלום לך!

אני גם עברתי הפלה לפני חודש וחצי. עכשיו מתחילה סבב נוסף.
אצלי כן נצפה שק, אבל בלי עובר.
יום אחרי הפסקת התמיכה כבר התחילה ההפלה. לקח לזה עוד שבוע להתנקות לגמרי ועוד כמה ימים עד שהבטא התאפסה...
יכולתי להתחיל רק חודש אחרי.

בהצלחה רבה!!

מצטערת מאוד לשמוע

מאוד מאוד נדיר, אז מתנצלת אם מפחידה אותך סתם, אבל אם הכאבים מחמירים לפני שהבטא מתאפסת, חובה ללכת בהקדם למיון כדי לשלול חוץ רחמי. הסיכוי לחוץ רחמי נמוך (אם זוכרת נכון 2% מההריונות), אך יש להיות עם היד על הדופק בכל מצב שיש בטא גבוהה ואין שק בשבוע 6.
&nbsp
לגבי שאר השאלות.. כשלי הייצה הפלה בשבוע שש אז העובר נפל טבעי. ממליצה לך לחכות כמה ימים לראות אם נופל. אכ לקח זמן עד שהייתה התאפסות של הבטא ווסת. אם זוכרת נכון אז יש לחכות ווסת נוספת.
&nbsp
שוב.. מצטערת על מה שעברת ומאחלת לך שהריון תקין קרב ובא

למעלה