הפסקת הנקה

הפסקת הנקה

שלום, אני מניקה כבר 4 חודשים החלטתי להפסיק להניק מאחר ואני חוזרת לעבודה. מאתמול הפסקתי לתת לתינוקת והחזה שלי מנופח וכואב נורא שמתי כרוב לפי מה ששמעתי . האם יש דרך יותר קלה להפסיק את ההנקה הכאבים חזקים. בתודה מראש . סימה

ציפיק2

New member
הפסקת הנקה

קודם כל חזרה לעבודה לא מחייב הפסקת הנקה מוחלטת יש מספר אפשרויות 1 לשאוב חלב בזמן שאת לא נמצאת עם התינוק וכך להמשיך להניק כל זמן שאת איתו 2. לתת תחליף שאת לא איתו וכל שאר הזמן להמשיך בהנקה להנקה יתרונות רבות, ואפילו אם עבודתך לא מאפשר לך, לשאוב עכשיו בחורף כדאי להניק כדי לחזק את מערכת החיסונית ולהמנע ממחלות (זה רק יתרון 1 כמובן) אם בכל אופן את רוצה להפסיק אי אפשר להספיק מיד להניק, את יכולה ממש להיות חולה ולהסתבך את צריכה להוריד הנקות באופו הדרגתי כדי לתת לגוף אפשרות להתרגל. כל כמה ימים הנקה לסחוט מעט חלב אם יש גודש בשום אופן אין לקשור את החזה

mimor2

New member
לא מפסיקים בבת אחת! תפסיקי בהדרגה

מתי את חוזרת לעבודה? הדרך הכי טובה (גם לך וגם לקטנה) היא להוריד כל פעם הנקה אחת ולתת לגוף להתרגל לדרישה הפחותה. נניח, את הנקת הבוקר תשאירי בנתיים, ואת זו שאח"כ (כשאת בעבודה) תורידי. כשאת מרגישה שמתחיל להיות לך לא נוח (גודש) תסחטי קצת ידנית אבל רק קצת! עד שכבר אין את הנוקשות. כך הגוף יבין שאין דרישה בשעה הזו. אחרי כמה ימים תראי שכבר אין גודש בשעה הזו ואז תורידי עוד הנקה בקותה דרך. אם את כבר חוזרת לעבודה, אז אין ברירה אלא להוריד בבת אחת כמה הנקות ושוב - באותה שיטה של לסחוט מעט עד להקלה. אגב, את לא חייבת להפסיק לגמרי הנקה. את יכולה עדיין להניק בוקר, אחה"צ, ערב, לילה - איך שאת רוצה. הגוף מתרגל לכל דבר. אני הורדתי את הנקות היום (נשארתי רק עם בוקר וערב) כי אני חוזרת ללמוד (אומנם שלי בת 9 חודשים כבר, אז במהלך היום היא אוכלת מוצקים במקום לינוק) בכל מקרה - הפסקה פתאומית כ"כ יכולה לגרום לך לדלקות וגודש, אז תיזהרי - תסחטי כל פעם שיש גודש עד להקלה. בהצלחה.

למעלה