הפסקת הנקה

• פותח הנושא rjf
  • פורסם בתאריך

rjf

New member
הפסקת הנקה

הבן שלי בן 11 חודשים, אוכל אוכל מוצק יפה מאוד ועד עכשיו יונק. (ינק) לאחרונה פעמיים או שלוש ביום - בד"כ אחר"הצ אחרי המשפחתון לפעמים באמצע הלילה ובבוקר. פתאום הוא כבר לא מעוניין לינוק. פעם אחרונה שינק היה יום שישי באמצע הלילה .... הוא לא ביקש בשבת בבוקר... הפגין חוסר עניין בשבת בצהריים כשהצעתי לו וגם היום בבוקר לא בקש ולא הראה עניין. מה עושים? אני מניחה שזה אומר שההנקה נגמרה מבחינתו!?! כואבים לי השדיים - זה יעבור לבד? אולי הוא מוכן אבל אני עוד לא

שביתת הנקה

שלום, מהתיאור שלך נראה כי אתם חווים שביתת הנקה. שביתת הנקה מתאפיינת בהפסקת הנקה פתאומית של הילד (בניגוד לגמילה שזהו תהליך ארוך והדרגתי). שביתת הנקה, אינה מעידה כי ילדך אינו רוצה לינוק יותר, אלא שהוא חווה קושי בעת ההנקה שגורם לא להרתע מעצם ההנקה. לפעמים שביתת הנקה נגרמת וניסיון נשיכה של התינוק שגרם לך לתגובה שהפחידה אותו, מריח חדש (למשל בושם) שהוא לא מכיר או אפילו משינויים הורמונליים של מחזור שיכולים לשנות את הטעם והריח של החלב. שביתת הנקה יכולה גם להגרם על ידי גורמים שאינם קשורים אליך כמו כאבי שיניים ואוזניים. שביתת הנקה נפתרת לרוב על ידי נתינה מרובה של מגע, הנקה כאשר התינוק ישנוני (ואז הוא לרוב אינו מסרב לינוק) או הנקה במקביל להסחת הדעת. והיה אם נראה שיש כאבים כדאי להייעץ עם גורם מרפא. במקרה ויש לך גודש ניתן להעזר במשאבה או לשחרר ידנית עד שההנקה תחזור לעצמה. כל עוד תשמרי על ייצור החלב סביר כי ניתן יהיה להמשיך את ההנקה. חשוב לא לנסות להניק בכוח אלא לנצל רגעים בהם נראה שדעתם מוסחת. חשוב לזכור בעת שביתה, כי אין פירוש הדבר כי התינוק אינו רוצה בהנקה או במגע עם האמא, אלא שהוא חווה קשיים שאותה הוא מבטא על ידי הפסקת ההנקה. הכרה בקושי של התינוק והבנה לצרכיו במקביל לאמצעים שציינתי למעלה יכולים להוביל לגרימת השביתה והמשך מוצלח להנקה תוך ימים בודדים. בהצלחה ונשמח לשמוע מה מצבכם,

rjf

New member
ממש לא חשבתי על זה ככה....

אני באמת אנסה להניק אותו לפני השינה ובלילה אם הוא יבכה. יכול להיות שזה שיניים - היו לנו שני לילות מאוד קשים עכשיו.... עכשיו אני מסוקרנת מאוד - איך נראה גמילה של תינוק מרצונו? יש דבר כזה שתינוקות מפסיקים ביוזמתם לינוק - איך מבדילים בין זה לבין שביתת הנקה?

גמילה

גמילה הינה תהליך ארוך והדרגתי בו התינוק מוצא שווה ערך להנקה (וזה מקור המילה גמילה מגמול=שווה ערך). בתרבויות בהן לא דוחפים את הפעוט לגמילה, אז הגיל יכול להיות בן שנתיים וחצי לשש. חשוב לציין, כי לוויי פעוט לגמילה שונה מאוד מדחיפה לגמילה. אם החשה שברצונה להחיש את קצב הגמילה יכולה להפחית את תלות התינוק בשד על ידי הסחת דעת ואי הצעה של השד. זה כמובן שונה בעליל מסירוב לבקשה להניק, אשר גורר לרוב מאבקי כוח ולעיתים אף יכול להגדיל את תלות התינוק בהנקה.

למעלה