הפסקת הנקה

שאיבת חלב

צריך לזכור שהשאיבה שונה מהיניקה של התינוק ולוקח מעט זמן עד "שנכנסים לקצב". אני שואבת עם מיני אלקטריק של מדלה והתחלה לא היתה קלה- התחושה שונה והכמות היתה קטנה אבל צריך להתמיד. הכי הכי חשוב זה להרגע, לשבת בנוח, להתבונן בתינוק ( או בתמונות שלו)ולשאוב בהצלחה

onaama

New member
הפסקת הנקה

בתי בת 3 חודשים וניזונה מהנקה בלבד. המרווח בין הארוחות הוא שעתיים דבר שמקשה עליי מאד.ניסיתי לשאוב חלב וזה לא ממש הולך לי. אני מעוניינת לשלב תחליף חלב בנוסף להנקה ואח"כ להפסיק את ההנקה מכיוון שאצטרך לחזור לעבודה. איזה תחליף מומלץ? האם להתחיל מארוחה אחת בבקבוק או שלהוסיף לאחר כל הנקה תוספת מבקבוק? בקיצור איך עושים זאת ?

noachorli

New member
שלום לך,

הבן שלי גם בן 3 חודשים והיה יונק עד לפני 3 ימים גם כל שעתיים, דבר שפשוט הטריף אותי. (ביום לא נורא כ"כ כמו בלילה, שיש לקום לעבודה...). פתאום ביום בהיר אחד ללא כל התראה, הוא החל לינוק כל 3-4 שעות. ממש פתאום. ובלילה השינה הראשונה אחרי מקלחת ואוכל יושן 5 שעות. טפו טפו בלי עין הרע. אז יכול להיות שאוטוטו זה ישתפר גם אצלך. לגבי התחליף חלב- אני יודעת ממלא חברות שעדיף ונסות קודם תחליף פעם אחת ביום בשעות היום, ולאט להוסיף עוד בקבוק ועוד בקבוק עד לגמילה מוחלטת. לא מומלץ בכלל לנסות פעם ראשונה בלילה, למרות שזה מפתה. לגבי איזה תחליף- זה מאוד משתנה מאחד לשני. אני שמעתי ממספר חברות שהסימילק עשה לילד עצירות והוא מלא קצף. ועם פרשת רמדיה מה שנשאר זה מטרנה. רק שתדעי שאם את רוצה להפסיק להניק, אז לא טוב שאת שואבת כי כך יגבר לך החלב, הגוף מזהה את השאיבה כדרישה וביקוש לעוד ועוד חלב וייצר עוד. לאט תתני בקבוק עם תחליף והחלב שלך ידלל עד שיפסק. מקווה שעזרתי... בהצלחה!

onaama

New member
תודה

תודה, בודאי שעזרת טוב לדעת שאני לא היחידה משרגישה לפעמים שזה בלתי אפשרי.. אני מאד רוצה להמשיך להניק אבל אני כבר לא דואגת יותר לעצמי ומשועבדת לבתי ולהנקה בלבד. אני מקווה שזה ישתפר.

rinat17

New member
קפיצת גדילה

שלום, כמו בגיל שבועיים ושישה שבועות, גם בגיל שלושה חודשים ישנה קפיצת גדילה והתאור שלך נראה כאופייני לשלב הזה. כמו שכבר נכתב לך, אם "תזרמי" עם בתך תוך מספר ימים זה יחלוף, כמויות החלב יתייצבו ואתם תמשכנה להנות. בהנקה יש משברים לא מעטים ולא חסר על מה להשבר, אבל אם לוקחים נשימה עמוקה וממשיכים רק עוד קצת, מתוגמלים באושר רב. כל טוב והצלחה

רעותא

New member
תחליף חלב../images/Emo39.gif

אני נותנת לבן שלי בן 4 חודשים מידי ערב כארוחה אחרונה כדי שישן לילה שלם וזה עובד - סימילאק- למרות הקצף שאני לא מבינה מה הבעיה של כמה אמהות עם הקצף של סימילאק נעם מאוד אוהב את זה אבל הכי מומלץ זה לקחת דוגמיות מטיפת חלב ופשוט לנסות לתקופה קצרה ולראות איך הילד שלך מגיב לתחליף. אל תתיאשי מההנקה אני חזרתי ללימודים כשנעם היה בן חודשיים ופשוט הייתי לוקחת איתי משאבה וככה החלב לא נגמר היי חזקה מותר לתת לו שאוב וכך תוכלי להתפנות גם לעצמך בהצלחה

onaama

New member
תחליפי חלב

ניסיתי לתת אתמול סימילאק אך בתי סבלה מגזים במשך כל היום היום ניסיתי את המטרנה אך היא דחתה את הבקבוק ורצתה רק הנקה אנסה שוב לשאוב חלב מפני שאני מאד רוצה להניק גם כשאחזור לעבודה (לפחות בלילה ) בכל מקרה תודה על התמיכה

סא

New member
תחליפי חלב

שלום רב! מניסיוני למרות שהילדה שלך מאוד קטנה בשביל שתתחילי לתת תחליף, התחליף שאלמוג שלי הכי אהב זה רמדיה חלבית, לאחר הסיפור איתם הפסקתי לתקופה ונתתי במקום המנה שאני נותנת לפני השינה בלבד (כדי שישן טוב), נתתי מטרנה וזה עשה לא גזים כמו שאצלך הסימילאק. בטיפת החלב בה אנו במעקב אמרו שהרמדיה החלבית נבדקה ואין איתה כל באה. סיגל

sagitlaleche

New member
גמילה מהנקה ../images/Emo20.gif

טיפול בתינוק קטן אינו קל, ללא קשר בצורת ההזנה שלו. ללא ספק, כאשר התינוק מעוניין לינוק כל שעתיים זה קשה מאוד. למרות שהנקה כל שעתיים היא נורמאלית, לא ציינת האם מדובר בתופעה הקיימת בימים האחרונים בלבד. אם כן, יכול להיות שמדובר בקפיצת גדילה המתרחשת לרוב בגיל 3 חודשים. קפיצת גדילה ה"מטופלת" בהיענות לדרישה לינוק הרבה עוברת תוך יומיים בערך. גמילה מתוכננת, ולא משנה באיזה גיל, רצוי שתעשה בהדרגתיות על מנת להקל על התינוק ועל האם (רגשית ופיזית). אחת הדרכים לגמול את התינוק היא להחליף ארוחה אחת בבקבוק למשך כמה ימים (בין 5 ימים לשבוע) על מנת לתת לגוף להתרגל לירידה בביקוש בחלב-אם. כעבור כמה ימים ניתן להחליף ארוחה נוספת בבקבוק וכן הלאה. לעתים קרובות כאשר מפסיקים את ההנקה נוצר גודש עקב הירידה בביקוש לחלב-אם ויש לטפל בו ולא להזניח. יש לשאוב או לסחוט חלב עד להרגשת הקלה בשד, להניח קומפרסים חמים לפני השאיבה/סחיטה על מנת להקל על הוצאת החלב. בשאר הזמן יש להניק כרגיל. אם לרשותך עומד זמן קצר יותר אפשר להחליף ארוחות בבקבוק אפילו כל יומיים וכך לגמול במהירות. כאשר הגמילה מהירה יותר חשוב לשים לב לגודש אם נוצר ולטפל בהתאם להמלצות שכתבתי. לגבי סוג התחליף כדאי להתייעץ עם רופא ילדים. בהצלחה

sagitlaleche

New member
המשך לגבי גמילה ותגובות לתגובות

קיבלת כאן תגובות מתגובות שונות, ואני שמחה שאמהות מרגישות נוח לתרום מנסיונן. לגבי תמ"ל שונים: תינוקות שונים מגיבים שונה לתמ"ל שונים. שוב, כדאי להתייעץ עם רופא ילדים/טיפת חלב ולהחליט. באחת מתגובותייך כתבת שאת רוצה לחזור לעבודה ולהמשיך להניק, כך שהתשובה שלי קצת שונה. האם יעזור לך לתת לתינוק שלך תמ"ל כשאת בעבודה ולהמשיך להניק כשאתם ביחד? אם לא מתאים לך לשאוב חלב, אולי ההקלה בהרגשה שכשאת בעבודה ולא צריכה לדאוג לתזונתו אך לחזור להנקה ולחדווה שבכך כשאתם יחד תוכל לשפר את הרגשתך האישית? אשמח לשמוע על ההתפתחויות אצלכם!

סא

New member
הנקה ועבודה

אני חזרתי לעבוד משרה מלאה וללמוד יום וחצי בשבוע לפני קרוב לחודשיים, כאשר אני בבית אלמוג שהוא בן 5.5 חודשים יונק פרט לארוחה לפני השינה כי מצאתי שתמ"ל עוזר לו לעבור את הלילה רגוע יותר מאשר הנקה וכי אני צריכה לישון כי אני עסוקה, וכאשר אני לא בבית אני משתדלת לשאוב כל ארבע שעות ( עם המיני אלקטריק של מדלה) כמו שעות האוכל שלו כשאני בבית. מה שחשוב לציין שאני עובדת משמרות - אני אחות בבית חולים והזמנים שאני לא בבית משתנים מיום ליום ובכל זאת אני עדיין מסתדרת. אני מקווה שזה ימשך עוד ולא ייגמר לי החלב. סתם בשביל הגאווה שלי אלמוג נולד 3.612 ק"ג והיום הוא שוקל 8.500+ ק"ג, הוא בגובה של כ 70 ס"מ. סיגל

noga30

New member
נסיון לעזור

אם בהדרגה תחליפי ארוחה אחת בבוקר ואחרי שבוע שתיים רצופות, וכן הלאה, תוכלי להמשיך להניק כשתחזרי לעבוד בזמן שאת איתה בבית. בהתחלה שאבתי בעבודה ועברתי להניק רק בבית. אני התחלתי עם רמדיה חלבית, עוד לפני הפרשה המפורסמת, וביומיים האלה הקיאה המון, עד שעברתי לסימילאק. כשהיא אוכלת מבקבוק אוונט, יש חורים קטנים לשחרור הוואקום. כשהאויר חוזר דרכם לבקבוק נוצרות בועות קטנות, כמו קצף, אבל זה לא מפריע בכלל. יש שני סוגים של סימילאק: רגיל וסימילאק טופ. בסימילאק טופ יש נוקלאוטידים שאמורים לתרום לחיסון ממחלות ולדמות חלב אם. בגלל שאני משלבת הנקה ותחליף, אני נותנת לה את הסימילאק הרגיל, שגם עולה פחות. היא מקבלת את הדבר האמיתי, נוגדנים היא תקבל ממני ולא מהמעבדה...דווקא בחורף הייתי ממשיכה להניק, אפילו אם זה באופן חלקי

למעלה