הפסקת הנקה

ron1024

New member
הפסקת הנקה

שלום רב
ארשום כמה שיותר פרטים כדי לקבל את התשובה המדוייקת ביותר.
הילדה שלי בת 10 חודשים. נולדה בקיסרי בשבוע 38+1 במשקל 2600. השתחררה מבית החולים 2500.
בחודשיים הראשונים עלתה קילו בכל חודש. מהחודש השלישי עולה כ400 גרם ואפילו קצת פחות.
היום היא שוקלת 7000. מבחינת התפתחות: זוחלת במהירות גחון מגיל חצי שנה. היום כבר זוחלת אחורה על שש אבל קדימה עדיין גחון. נעמדת על הברכיים בלול. אם מעמידים אותה על הרגליים היא גם מסוגלת לעמוד די הרבה זמן ולהחזיק בלול. אוכלת הכל וכבר לא טחון למרות שאין לה שיניים, אפילו לא אחת, בעצם חטון לא סובלת מגיל חצי שנה, אוהבת ירקות מבושלים בקוביות, שניצל בקוביות, בננה, אבוקדו, לחם עם שמנת, חביתה. יונקת מלאה, לא מוכנה לאכול תמ"ל, לא בבקבוק ולא בכפית, לא אוהבת גמדים ומעדנים אחרים בכלל, אפילו יכולה להקיא מזה.
היא אוכלת כמויות קטנות, וברגע שמחליטה שמספיק לה, אי אפשר לשכנע אותה לאכול אפילו פירור, היא גם אוהבת לאכול לבד בידיים, לאחרונה קצת חלתה, בביקור אצל הרופא נאמר לי שהיא רזה מאוד וצריך להפסיק להניק אותה ולתת דייסות כדי שתשמין.
אני מנסה לגמול אותה מההנקה כבר מגיל 5 חודשים ללא הצלחה. כעיקרון טוב לי עם ההנקה, שתינו נהנות מזה, אני מניקה אותה בבוקר לפני שאני לוקחת אותה לגן, בגן היא אוכלת כמו ילדה גדולה, וכשאני מחזירה אותה מהגן מניקה שוב, אחרי ארוחת ערב מניקה ומרדימה על הציצי, במשך הלילה היא יונקת הרבה, כל שעה וחצי - שעתיים
זו הילדה השניה שלי, יש לי ילד בן שלוש שאותו הנקתי עד גיל 9 חודשים והוא נגמל לאט לאט לבד, אהב את הדייסה בכפית (היה סרבן בקבוקים), ועם הילדה אני לא מצליחה לעשות את הגמילה.
מה עושים? הרופא אמר שהחלב שלי כבר לא אפקטיבי והיא רזה כי אני מניקה וחייבת להפסיק.
קשה לי עם המחשבה הזו, כי שתינו נהנות מההנקה, אבל מלחיץ שהרופא אומר שהיא רזה מידי, אני מפחדת לעשות טעות שתפגע בה בעתיד.
בבקשה תמליצו לי מה לעשות?
דייסות היא לא רוצה בשום אופן, בכלל כל מרקם דייסתי מגעיל אותה.
שכחתי לציין שהיציאות תקינות ובכמויות אדירות (סליחה על התיאור), תמיד יש המון פיפי גם. היא אוהבת מים, שותה רק מים, לא מוכנה לטעום אפילו משקאות אחרים.
ממתינה לתשובה בלחץ....

הפסקת הנקה

שלום
בגיל 12 חודשים התינוק אמור לשלש את משקל הלידה
התינוקת שלך בת 10 חודשים ובגיל 12 חודשים אמורה להיות סביב 7,800...
לכל תינוק קצב עלייה במשקל, והרבה גורמים מעורבים פה כמו גנטיקה ומחלה מקומית וכדומה
הרבה ארוחות קטנות זה נחשב דבר טוב לפי דיאטניות
סביב מחלה סביר שיהיה הפחתה בתיאבון ולפעמים גם הרזייה בעקבותיה
ההנקה יכולה להמשך אם טובה לשתיכן , פשוט לעשות "ניסויים" לגבי המוצקים והתוספות ולהגיע לכך שמצליחים לתת לה תוספות עשירות ו"משמינות"
ההנקה אפקטיבית תמיד בגלל הערך החיסוני והרגשי
תתייעצי גם בטיפת חלב לגבי האחוזונים
אני ממליצה לך, אם את מודאגת ובשביל להמשיך עם המלצת רופא הילדים שלך, להתייעץ עם דיאטנית קלינית, אני חושבת שיש אפילו סידור עם קופות-החולים כך שלא יהיה יקר מדי
דיאטנית תוכל לייעץ לך כיצד "לסדר" את ארוחות המוצקים וכיצד "להעשיר" אותן- שקדייה, חמאה, דייסות שאת תכיני בעצמך וכדומה
בהצלחה

אין קשר בין זה שהיא "רזה" ובין ההנק

שלום לך
מי אמר שתינוק צריך להיות "שמן"?
אם היא מתפתחת יפה ושומרת על העקומות אז אין בעיה.
בטח הבעיה היא לא הנקה ומה זה "חלב לא אפקיטיבי" - זה נשמע רע מאוד שרופא אומר דברים כאילו, ממש אני מצטערת לשמוע שכך מתבטא רופא ילדים.
אני חושבת שצריך שוב לעשות הערכה של הגדילה שלה.

למעלה