הפסקת אש!!!!

eden456

New member
הפסקת אש!!!!

אז זהו נגמר כל המלחמה הזאת כל האנשים החפים מפשע שנרצחו .. זה נגמר ..היום הפסקת האש יצא לתוקף.. מקווה שיהיה רק טוב . למרות שאני לא מאמינה שהיא תחזיק הרבה.. אבל עדין ... קצת שקט..
וגם לא לשכוח את החיליים שנהרגו בשבילנו
הוספתי קישור לוואלה לא בגלל הכתבה בגלל התמונות,איכשהו הם ממש ריגשו אותי לראות את החיילים אחרי שהודיעו על ההפסקה.. הלוואיי שיהיה שבוע שקט..
ה-ל-ו-א-י

eladi88

New member
לפי דעתי....../images/Emo205.gif../images/Emo221.gif

ההפסקת אש הזאת לא שווה כלום... מה זה שווה אם לא השגנו את המטרות שלנו? לא החזרנו את החטופים....ולא פירקנו את החיזבאללה מנישקו... היו כאלה שאמרו..."מה...אלו הצהרות בגובה השמים" מה גובה השמים מה? יש לנו צבא פי 1000 חזק מהם... עד שהיה לנו גיבוי מהעולם היינו צריכים למחוק שם חצי מהכפרים שיש בהם מחבלים של החיזבאללה! אז לסיכום...ההפסקת אש הזאת היא סתם חרטה....הם לא יחזירו את החטופים רק כי אמרו להם...ושקט בזמן הקרוב לא יהיה שם! הדבר היחיד שטוב פה...זה שתושבי הצפון יזכו לקצת מנוחה!

../images/Emo45.gif מסכימה אם כל מיילה!

אם נפסיק עכשיו לפניי שמילאנו את המטרות שלנו כל זה היה לשווא. ההרוגים.. האסונות.. הסיוטים.. החרדות.. הפחדים.. המקלטים.. הכל!

eden456

New member
זה נכון אבל ..

גם אם נמשיך אני לא מאמינה שנשיג את המטרה ..לחזבאללה לא מפריע שיש לו הרוגים הוא רק רוצה לפוצץ וכמה שיותר לרצוח יהודים .. רוצים להשמיד את ישראל .. אם נמשיך ימשיכו האסונות ההרוגים הפחדים האזעקות הכל ימשיך ..ואת המטרה שלנו לא נשיג ...

תגדלי ותביני(?!?!?!?!)

אנחנו מדברים פה על עקרונות שצריכים לשרוש בחיזבאללה.. כל הזמן הינו שומעים למה שאחרים אומרים לנו, לא להחזירף לחכות בסבלנות, לחתום על חוזים של הפסקות אש למינהן ומה זה הביא? כלום!! לא הסכם אסלו, ולא סוף לפיגועים, לא החזרת שטחים, שום דבר! !ולכן בפעם הראשונה ישראל עומדת על החלטת שלה ועושה מה שהיא חושבת לנכון.. אם אנחנו נוותר ונכריז על הפסקת אש הם ימשיכו להציק לנו, ימשיכו לחטוף חיילים בתמורה לשבויים שלהם..והכל ימשיך להיות כפי שהיה ב50 שנה האחרונות.. אז די! מספיק! אם נראה להם אחת ולתמיד שישראל היא חזקה עם צבא חזק שלא יסוג אחורה אני מאמינה שנוכל לשנות איזה משו אפילו אם הוא קטן בכל המשחקים שלהם..

שניר1984

New member
רק חבל ש

החבר'ה נהרגים על כלום ולא היינו מצליחים במלחמה הזאת בגלל שהממשלה והצבא פשוט לא יודעים איך (גם אני לא יודע וגם אתם לא יודעים, אז בלי תכניות גאוניות של להפציץ כפרים קודם) לנצח ארגוני גרילה, כי אי אפשר לנצח ארגון גרילה (ממליץ לכם על הספר של ארנסטו "צ'ה" גווארה "מלחמות גרילה", התנ"כ של הארגונים האלה)...... חבל על מה שהיה פה בחודש האחרון אני רק מקווה שיחזירו את החטופים הבייתה (לצערי את ההרוגים אי אפשר) ושמי שצריך להסיק מסקנות יסיק

eladi88

New member
אין כזה דבר../images/Emo205.gif../images/Emo221.gif

שאי אפשר לנצח אירגון גרילה... זה שהם התבצרו במשך 6 שנים...ויודעים כל דבר שהולך שם... לא אומר שאנחנו לא צריכים להיות מוכנים לזה... יש לנו את אחד הצבאות היותר חזקים במזרח התיכון...וחזק יותר מאירגון החיזבאללה זה בטוח...אז אין כזה דבר שאי אפשר לנצח... אין ספק שמשהו לא הלך פה כמו שצריך בשנים האחרונות..ולא אימנו את החיילים מספיק כדי להתמודד עם סוג כזה של לחימה...אבל במדינה כמו שלנו..עם כל כך הרבה אויבים מסביב...זה לא צריך להיות תירוץ! ואני מאד מקווה שאחרי המלחמה הזאת...אנשים יסיקו מסקנות...ושבעתיד דברים יראו אחרת...!

שניר1984

New member
קודם כל לפני שאתה אומר לא נכון

תראה לי מדינה אחת שניצחה פעם צבא גרילה.... לא ספרד, לא בריטניה הגדולה, ובטח שלא המדינות בדרום אמריקה (שאני מכיר מקרוב) אף אחד לא הצליח להרוס צבא גרילה, וכן גם ישראל לא הצליחה להרוס אף ארגון גרילה (ולא רק חיזבאללה) שניסה להתקומם נגדה. דבר שני, המיתוס של "יש לנו צבא חזק" צריך להימחק כי זה לא בדיוק נכון, ורק זה שאמרת שלא אימנו אותם כמו שצריך זה מראה שאולי גם אתה חושב ככה

eladi88

New member
תשמע...../images/Emo205.gif../images/Emo221.gif

בקשר ללוחמת גרילה... אני לא בקיא במלחמות של מדינות נגד אירגוני גרילה...אבל זה שספרד בריטניה הגדלה והמדינות בדרום אמריקה לא הצליחו...לא אומר שגם אנחנו נועדנו לכישלון מראש...זה דבר ראשון.. דבר שני...צבא חזק...נמדד יחסית למשהו אחר...ויחסית לאירגון שמונה בין 3000 ל 8000 לוחמים...הצבא שלנו הוא גדול יותר...מתקדם יותר...ובטח שחזק יותר... ובקשר לזה שאמרתי שלא אימנו אותם...וזה אולי מראה שזה גם מה שאני חושב...אז כן...זה מה שאני חושב....ואמרתי צבא חזק...לא צבא מושלם...

שניר1984

New member
האמת שזה כן

מלחמה נגד גרילה היא מלחמה שנועדה לכשלון, עד שלא יקום הגאון שידע להתמודד עם סוג כזה של מלחמה אז זאת מלחמה שנועדה לכשלון (שהתכוונתי לבריטניה התכוונתי גם למלחמות שלה נגד ארגוני המחתרות בארץ ישראל שבטח למדת עליהם בהיסטוריה). בקשר לדבר השני שאמרת, הצבא הישראלי וצבא בכלל נמדד בחוזקו במערך המילואים שלו, עכשיו אם הציוד של המילואים הוא ישן, אם לוקחים עכשיו בזמן מלחמה חיילי מילואים לאימונים כי הם לא התאמנו כבר הרבה זמן כי כל מה שהם עשו במילואים שלהם היה לשמור על התנחלויות מסכנות בשומרון, אז לצערי המערך הוא לא כזה חזק מה שאומר שגם הצבא לא כזה חזק. אולי הוא יותר חזק מהחיזבאללה (לא אולי, בטוח) ואולי נהרגו יותר אנשי חיזבאללה מחיילי צה"ל (שוב לא אולי, בטוח) אבל חייל בחיזבאללה לא כל כך אכפת לו למות וזאת הסיבה המרכזית למה אף אחד לא הצליח לנצח ארגון גרילה עד היום

mory89

New member
מתישהו

גם הצבא הגדול שלהם יפול אל תשכח שהם נהרגים בכמויות. ולא אכפת להם למות [אתה בעצמך אמרת].

eladi88

New member
נכון למצב היום../images/Emo205.gif../images/Emo221.gif

המצב של הפסקת האש...הוא רק יתחזק מכל הסיפור... ובגלל זה אני אומר שהפסקת האש הזאת לא שווה יותר מידי

mory89

New member
כדי להגיע למטרות שמציבים

צריך ללכת עד הסוף נכון שיש הרבה הרוגים.. ומאד כואב לי על זה.. וגם אני בוכה יחד עם כל המשפחות והחברים השכולים. גם אני דואגת לחברים שלי ולמשפחה שלי שמשרתים בצבא. זה התפקיד של הצבא. להלחם! [בניגוד לשימוש הגרוע שהממשלה הציבה להם בהתנתקות]. הפסקת אש רק תראה כמה שאנחנו חלשים. ואנחנו לא! אנחנו חזקים! אז בוא נראה את זה לכל העולם. אם כל פעם נחזור אחורה כמו שפנפנים הם רק ימשיכו. אנחנו מדינה עם צבא חזק. אולי ממשלה בתחת [סליחה על הביטוי] אבל צבא חזק! פתרון זה לא הפסקת אש!

eden456

New member
אבל כל ההרוגים האלה!!!

ברור שהפסקת אש זה לא פתרון אבל כל ההרוגים האלה כבר אי אפשר .. הפסקת האש הזאת גם לא תימשך הרבה זמן.

אז אם הם לא יהרגו מחר, זה יהיה

מחרותיים סליחה על החוסר אופטימיות, אבל אני פשוט ריאלית ההפסקת אש הזו לא תורמת כמעט שום דבר טוב אולי מנוחה לבאמת מי שמגיע לו, זהו..

שניר1984

New member
אני נאלץ לא להסכים איתך

זה בדיוק ההבדל בינינו לבין החיזבאללה וכל הארגונים הדפוקים האלה, שלנו יש ערך לחיי אדם של עצמנו לנו כואב שנהרגים לנו חיילים, אני לא חושב שיכולנו להמשיך ככה כשכל יום נהרגים לפחות חמישה חיילים, מישהו היה צריך לשים לזה סוף. ועוד משהו מוריה, תפקיד של צבא זה לא רק להילחם, אלא גם לשמור על השקט, מצד אחד צריך לשמור על השקט מהגבול הבינלאומי (ואני לא מדבר רק על לבנון אלא על כל ארץ ישראל) ומצד שני צריך תמיד להיות עם עין אחת פקוחה שלא יקרו הדברים שקרו עכשיו עם החיזבאללה כי לצערי פשוט נרדמנו בשמירה והצבא ושר הביטחון (שאול מופז שהוא הראשון שצריך להסיק פה מסקנות) היו חיים באחרית הימים......... ומוריה, "הלנצח תאכל חרב", מי אמר את זה תזכירי לי.....

למעלה