הפסקת אוכל

הפסקת אוכל

טוב, אז השנה שאלוני שלי עולה לא' זאת השנה הראשונה שאני צריכה לדאוג להכין לו אוכל , עד עכשיו בגן הייתה הזנה . החלטנו שנעשה טבלה מסודרת זה נרשום כל יום מה לוקח כדי שלא יהיו ויכוחים בנושא. אז קודם כל - מה עדיף? לחם ? פיתה? לחמניה ? תכלס הוא אוכל הכל אבל נראה לי שמבחינת הנוחות פיתה עדיף , השאלה האם זה בריא ? או אולי לגוון ? פיתה מקמח מלא עדיפה? ועכשיו לתוכן הסנדוויץ' ופה הבעיה - אלון אלרגי למוצרי חלב!!!!!! אוהב נקניק, חומוס, ריבה - ככה ככה , מחמאה, וזהו בערך... אוהב מלפפון ירוק אוהב פירות אז איך הייתם מרכיבים לו את התפריט ? אשמח לעוד רעיונות

מערוך

New member
אפשר גם

טונה חביתה ביצה קשה חלבה ממרח חרובים טחינה לחם ,פיתה או לחמנייה לא ממש משנה.ככה זה אצלנו לפחות מה שכן בגילאים האלה כדאי לחתוך לחצי את הכריך ככה שיותר נוח להם להחזיק אותו וגם הגודל שלו לא נראה להם מאיים,כי לפעמים הכריך נראה להם כל כך גדול שאין מצב שהם יצליחו לגמור אותו ואז הם באמת נותנים ביס או שניים ולא מסיימים וכשהוא חתוך לחצי אז בלי להרגיש הם מסיימים הכל.

תודה רבה על הרעיונות

שכחתי באמת את עניין הבצים לצערי חלבה / ממרח חרובים וטחינה הוא לא אוהב

מחשבות

New member
סלט ביצים וטונה אפשר כמובן להכין בערב.

את הכריך תמיד בבוקר לפני הכנסה לתיק.

מחשבות

New member
מוצרי חלב אינם חובה בשום מצב. פיתה מקמח מלא

זה עונש משום שהיא בדרך כלל במרקם וטעם של קרטון. לחם מלא רגיל מספיק בהחלט. ילד מתקשה לגמור פיתה, אלא אם זה ילד הדורש כמויות אוכל אסורות. מחמאה אסורה בתכלית האיסור משום שזה בעצם מרגרינה. סלט ביצים מומלץ בכל פה, תרתי משמע. מרסקים 3 ביצים עם כף גדושה של מיונז וחצי כפית מלח ומקבלים ממרח מנצח. טחינה אף היא ממרח מנצח. לגבי נקניק יש מחלוקת, אבל הטעם מנצח ולכן אם זה בא עם טחינה או חומוס (צבר, אחלה סתם זוועה) זה גם בסדר. לחמניה חסרת ערך תזונתי בצורה זועקת. להמנע. אם אפשר להוסיף שקית ירקות כמו מלפפון חתוך וכמה עגבניות שרי שלמות זה נראה לא רע. שכחתי טונה שזה בכלל שוס בלתי רגיל. מנקזים קופסה מהנוזלים ועם כף מיונז ומעט מלח והכל במחית זה טעם ובריאות מנצחים לגמרי.

נטלי22

New member
כנראה שמזמן לא טעמתם פיתה מקמח מלא,

או שאתה קונה במקום שלא מכין טוב. כבר כתבתי לך פעם שאצלנו אוכלים רק פיתות מקמח מלא, וששלושת הילדים שלי (ובעצם גם אנחנו) מעדיפים את הקמח מלא אם נותנים לנו לבחור בין הרגיל למלא.

מחשבות

New member
סרקי את העטיפה ונראה. בהגדרה,

לקמח מלא מרקם, מראה וטעם של קרטון.

אני רניתי בשבוע שעבר גם פיתות מקמח מלא

ממאפייה בעיר - שעושים במקום - והילדים וגם אני ממש אהבנו ולא הרגשנו שום טעם של קרטון .

מחשבות

New member
אצלי חצי כפית זה חצי מדעי.

מה שאנשים מכנים כפית סוכר בקפה זה שלוש כפיות שטוחות.

ד פ נ א

New member
אצלי התפריט מאוד מגוון ../images/Emo13.gif

לחם קל עם לבנה, סלט ירקות חתוך בקופסא קטנה ושוגי. כל שאר הדברים היא לא מוכנה... אנחנו הכנו את הארוחה בבוקר, אני לא אוהבת שמוכן מהלילה. עוד דבר חשוב, כדאי לצרף מפית בשביל לנגב ידים.

חני ב

New member
אני חושבת שתלוי מה הוא מעדיף

לא פעם אני נתקלת בילדים בכתה שלא אוכלים את ארוחת העשר כי ההורים שלהם הביאו להם אוכל שהם לא אוהבים.

שרונית28

New member
אצלי יש טבלה על המקרר שנתונה לשינוי

אצל עומר אין בעית רגישות לחלב אז הכריכים היו מ-2 פרוסות לחם שחור פרוס. גבינה לבנה/צהובה/קוט'ג/חומוס/פסטרמה/ ביצים (חביתה או קשה), ממרח מתוק (ריבה/שוקולד) רק בימי שישי. את הכריך הייתי שמה בקופסת אוכל מפלסטיק קשיח לפעמים היה מבקש ירקות כמו שרי/גזר/פלפלים בקיץ בעיקר ענבי, לפעמים היה מבקש גם קורנפלקס בשקית. גיוון- חלבה, טונה, טחינה, קציצות ירק (אם הוא אוהב), לביבות תפו"א.

מחשבות

New member
את הסיפור של ריבה ושוקולד בימי שישי

רצוי לבטל. זה כמו שבעדות מסויימות אוכלים דגים ביום שישי כמנהג הנוצרים. משעשע. לביבות תפוחי אדמה זה טעים ומאוד לא בריא. קורנפלקס של תירס למנוע וגם אחר אינו שיא הבריאות.

שרונית28

New member
האמת שאפשר לספור ביד אחת את מס' הפעמים שהיה

כריך מתוק. תמיד בבוקר אני שואלת איזה כריך להכין. לרוב התשובה היא גבינה או חומוס. אבל הוא יודע שאם בא לו כריך מתוק אז האופציה הזו קיימת בימי שישי בלבד.

לא הספקתי לקרוא את כל השרשור, אבל

נזכרתי בקישור ששמתי בשנה שעברה
הנה - טבלת סנדויצ'ים מבטיחה לקרוא ולהגיב יותר עניינית מאוחר יותר... (רק בחצי מילה, כדאי ליידע את המחנכת על האלרגיה במיוחד אם היא חריפה)

למעלה