הפסקתי לחלום.

פלופ

New member
הפסקתי לחלום.

קודם כל שלום לכולם , אני חדש פה , ממש אהבתי את הפורום , מקווה להשתלב.. הדבר שהכי חששתי ממנו קרה , איבדתי את החלומות שלי , את השאיפות שלי , אין לי ממש סיבה טובה לקום בבוקר. אין מקצוע מסויים שאני חולם ללמוד אותו , אין עבודה או תפקיד שאני רוצה , אין מישהי או משהו שימלא אותי. הכל נראה אותו דבר , אמנם העטיפה שונה אבל התכולה לא השתנתה. אולי לנסוע לשנה שלמה. קצת ארה"ב קצת דרום אמריקה. אולי שם אני אמצא תשובות. אבל אני כל כך מכיר את עצמי ואני יודע שגם שם אני אתמודד עם אותן בעיות . איבדתי את התקווה. הרגשה כזאת שלא משנה מה אני יעשה - תמיד אני אמצא את עצמי באותם מצבים . מאיפה להתחיל?

seaגל

New member
../images/Emo142.gif

במצב שהחלומות הולכים לאיבוד ואיתם התקווה זה סימן לעצור ובאמת לצאת למסע רק לאוו דווקא מסע לחו"ל אלא מסע פנימה עמוק עמוק לבסיס הנשמה ולחפש שם תשובות שיחזירו את החלומות והמשמעות לחיים... מסע שיבדוק מה קרה לאותו בחור חולם לאותו בחור עם שאיפות מה הביא אותו לוותר לעצמו על עצמו.... מה חוסם אותך ומה יחבר אותך חזרה לחיים לתקוות ולחלומות...????? חלום הוא כמו לחם...משהו שהנשמה זקוקה לו בשביל לנוע לפעמים בשביל לחיות...חלום כסוג של הגשמה עצמית.... ועל חלומות צריך לפעמים להלחם...לזוז ולהזיז הרים אם צריך.... מאחלת לך שזה יהיה מסע נפלא לחיים חדשים..... ואנחנו כאן לעזור עם סימני השאלה והתשובות אם אתה זקוק....

ה מוזה

New member
כמה מוכר

מצרפת לך הודעה שכתבתי ממש פה לפני זמן מה ובטח תתחבר אליה מהמקום בו אתה נמצא כעת,המקום שמחפש לגעת בשמיים גמני בעבר כשהרגשתי שהדברים,החיים,מבוי סתום,אפרורי וחסר חלומות הדבר הראשון שעשיתי[או רציתי לעשות] היה לעבור מקום ,למקום חדש מתוך מחשבה שבמקום חדש אתחדש גם אני,אמצא טעם חדש אבל אחרי הרבה נדודים הבנתי מה שאתה כבר יודע "אבל אני כל כך מכיר את עצמי ואני יודע שגם שם אני אתמודד עם אותן בעיות" אם אתה רוצה לנסוע,תסע מהסיבה הנכונה כי אם לא גם אי שם תמצא את עצמך בדיוק עם אותה תחושה ריקנית שאולי מעט תתפוגג מהריגושים החדשים אבל כשטעם הריגושים יחלוף שוב תרגיש ש"הכל נראה אותו דבר" יודע מה למדתי?מאיפה להתחיל? מלאהוב את מה שיש. גם אם זה נראה לך שה"יש" הוא לא מה שאתה רוצה גם אם ה"יש " לא פסגת החלומות שלך,תאהב אותו,תרצה אותו וכבר הדברים לא יראו לך אותו דבר ...... ומתוך השלום הפנימי בינך ובין עצמך תוכל לראות יותר צלול שיש הרבה סיבות עבורן שווה לקום בבוקר תנסה?

פלופ

New member
../images/Emo24.gif תודה...

קודם כל המון תודה. האמת היא שהתחלתי לכתוב את התגובה , רשמתי על זה שגרמת לי להסתכל על דברים בצורה שונה וכו' , ועל זה שאני באמת צריך להנות מההנאות הקטנות של החיים , ולאהוב את מה שיש לי וכו'. ואז עצרתי , קראתי את מה שכתבתי והבנתי שלא ה"אני" האמיתי ולא ה"אני" שמרגיש כותב את זה , אלא ה"אני" הרציונלי , ה"אני" שכותב מהראש ולא מהלב. קל להגיד את הדברים האלה , אבל אף פעם לא הצלחתי באמת לעשות את זה. תמיד יש בי את הכעס הפנימי הזה על דברים שאינם כפי שהייתי רוצה שיהיו , גם בעצמי וגם באחרים , למרות שאני יודע שאין ביכולתי לשנות אותם. ואחרי שאתה חווה כל כך הרבה אכזבות , נגמרות לך הציפיות. ואת צודקת , לאהוב את מה שיש זה דבר שאף פעם לא עשיתי , תמיד היה חסר שם משהו. אבל לאהוב את מה שיש כשאתה לא באמת מרוצה ממנו זה קצת כמו לשקר לעצמך , לא? איך עושים את זה? איך מגיעים לשלום עצמי פנימי ואמיתי? תודה...

ה מוזה

New member
כשתתעייף

מלחבוט בעצמך עם הנבוט הזה שאני כ"כ מכירה הכעס הפנימי הזה שלא נותן מנוחה,שכל הזמן עושה בפנוכו מהומה שלמה עד שמרוב רעש בכלל אי אפשר להקשיב .....לעצמנו . לא עושים את זה עם מטה קסם,גם לא מגיעים לשלום[שקט] פנימי בן לילה אני לא יודעת מה החלומות שלך,הרצונות שלך וכו' אבל כן מכירה את ההרגשה כשהמרחק בינם ובין המציאות מכניס ללחץ פנימי,לכעס,לאכזבה וכל הזמן בועטים קמים בבוקר ומתבאסים ממה שאין,מאוכזבים ממה שיש וכל הזמן חוסר מנוחה אבל כמה זמן אפשר להיות במלחמה עם המציאות ועם עצמנו ?..... אתה יודע אומרים שכשהתותחים רועמים המוזות שותקות :) וזה נכון גם כלפי השלמות הפנימית,הקול הפנימי. אז יום אחד,אחרי שהתותחים רעמו הרבה זמן[ואני מדברת בשנים ולא בימים] עייפתי,עייפתי מהתותחים מהבעיטות מהכעס מהאכזבה מה"להיות פה" ולרצות ל"שם" ולא שלא ניסיתי לשנות,להגשים,לעבור,לחפש, ו......נאדה. אז מה האפשרויות? לחיות כל יום במלחמה או להגיד "אוקיי. עכשיו זו המציאות שלי אני יצרתי אותה ולא מישו אחר ויש סיבה כנראה שאני פה ולא "שם" ואולי מרוב רעש התותחים והמהומה אני לא מצליחה לשמוע/לראות מהי הסיבה" וזו אותה מציאות בדיוק שלא אהבתי,אותו מקום שלא רציתי להיות בו ששאלתי את עצמי כל בוקר מה לעזעזל את עושה פה ועכשיו אני קמה בוקר ורואה בו את החיובי שבו נכון,לא פסגת החלומות [אני בכלל רציתי להיות ציירת ,פסלית,בוונציה או בטיול יאכטות
] אני לא משקרת לעצמי כשאני מביטה על הנקודות החיוביות שקיימות במציאות אתה יודע,אפשר להסתכל על תמונה בכמה דרכים ,יש כאלו שמסתכלים על המסגרת יש כאלו על הרקע ,יש כאלו על כל התמונה ויש כאלו שמביטים בכל פרט ופרט שבה ואם אני אשאל אותך מה זה המשהו שחסר שם ,תדע לענות לעצמך?

seaגל

New member
../images/Emo24.gif

"אוקיי. עכשיו זו המציאות שלי אני יצרתי אותה ולא מישו אחר ויש סיבה כנראה שאני פה ולא "שם" ואולי מרוב רעש התותחים והמהומה אני לא מצליחה לשמוע/לראות מהי הסיבה" וזו אותה מציאות בדיוק שלא אהבתי,אותו מקום שלא רציתי להיות בו ששאלתי את עצמי כל בוקר מה לעזעזל את עושה פה ועכשיו אני קמה בוקר ורואה בו את החיובי שבו"
פשוט ככה בלי הרבה מילים את מרשה לי נכון?

לאהוב את מה שיש

הזכרת לי את הספר שקראתי. יש ספר מעולה שהייתי ממליצה לך לקרוא שבו בסך הכל 4 שאלות שיכולים לכוון אותך להגיע לשלום פנימי. "לאהוב את מה שיש" של קייטי ביירון. אישית,הוא עזר לי המון.

לנושנוש

New member
../images/Emo71.gifבטטה לא מרוצה

ככה מטפלת שמאנית הגדירה אותי כש הגעתי עליה עם תלונות דומות. זה להיות כל הזמן לא מרוצה ולא לעשות כלום, או כמעט כלום בנידון. ועוד להגיד" אני מכיר את עצמי". לא מכיר ולא נעליים! כדאי לך לחפש מישהו שיעזור לך לאתר את החלום שלך, שיעזור לך להיזכר. לי אישית הלך טוב עם טיפול שמאני. חוצי מזה כל עוד תמשיך להתקחש לעובדה שאתה יצרתה את המציאות הנוכחית של החיים שלך כך יצירה של מציאות אחרת שתוהב תהייה פחות אפשרית. הרי אם עד עכשיו הייתה קורבן הנסיבות, מי יכול להבטיח לך שפיתאום תהייה היוצר של חייך? כן, כן אתה יכול להגידמשהו בנוסח:"עד עכשיו הייתי קורבן הנסיבות, אבל מרגע זה ואילכ'...". לדעתי כל אחד יוצר את חייו גם את הדברים הלא מתאימים כביכול. רק כשנבין למה יצרנו את מה יצרנו בחיים שלנו נוכל ליבחור בחירות אחרות.

חבל על האנרגיות שלך

אתה תיתקע במחלת החיפוש כל החיים שלך אם תתחיל בזה.. תינוק יכול לשכב על הגב ולהסתכל על הידיים שלו ולהיות בתדהמה ממה שהוא רואה. אם באמת היית מאבד את החלומות שלך .. אתה היית עכשיו בן אדם מאושר. כי בלי חלומות יש עירנות, ורק בעירנות אתה חווה את החיים בתמצית שלהן. מה שאתה מנסה לומר זה .. לא שהפסקת לחלום, אלא שהפסקת לחלום חלומות טובים ובמקום זה התחלת לחלום חלומות בלהות, התחלת להפחיד את עצמך, התחלת לחשוש, התחלת לפקפק ולחשוב מה יקרה אם לא.. אתה ידידי.. שקוע עמוק בראש שלך.. וכמו אנשים רבים שמסתובבים בעולם הזה ולא יודעים שהם חולמים, גם אתה צריך להעיר את עצמך.

לא הבנתי את התגובה שלך "אין לי שם"

למה חלומות ושאיפות הם סתירה לעירנות? האם אדם אינו יכול לשאוף בחייו להגיע למטרות מסויימות ועדיין להיות עירני ומודע? ואם אני לא טועה, האם המילים שלך הם חלק מההגיגים של אושו? קראתי את מרבית ספריו של אושו ומצאתי בהם מעט חוכמה, אבל ברוב המילים שלו מצאתי המון בלבול וסתירות ולא ממש הבנתי כיצד ניתן ליישם את משנתו בחיים.

למעלה