הפסקתי להניק

הפסקתי להניק

שלום אסתר! יש לי תינוק בן 3 חודשים ואני הפסקתי להניק אותו אתמול. לקחתי כדורים שהגניקולוג שלי נתן 2 במשך יומיים חצי כדור כל פעם. בוקר וערב. השדיים שלי מאד נפוחות וכואבות, האם זה נורמלי? כמה זמן זה לוקח עד שזה עובר? תוך כמה זמן פחות או יותר אני אמורה לקבל מחזור לאחר סיום ההנקה?

1טלטלים

New member
הפסקת הנקה

אויששש... את יכולה להחזיר את הכדורים לגיניקולוג אולי זה יעזור לו...חבל על הכסף שהוצאת ועוגמת נפש וכאבים ומיותרים. בשלב זה של הנקה הן לא שימושיות כלל, אפקיטיביות שלהם רק סמוך ללידה (צריך לקחת אותן נדמה לי תוך 24 ש' מהלידה ...). שדיים כואבים ונפוחים ~ מצב לא תקין וכדור לא עוזר לכך...בד"כ כאשר מחליטים על הפסקת הנקה עושים זאת בהדרגה ,כל פעם מורידים הנקה וכך לאט לאט עד שלא נשארות הנקות להניק... איך נעזור לך~קודם,לסחוט/לשאוב את החלב עד להקלה בלבד,אפשר להיכנס למקלחת ולנסות לסחוט תחת מים חמימים על מנת להקל על הזרימה,להקל על הגודש ע"י קומפרסים קפואים (שקיות סנפרוסט,טיטול רטוב מוקפא,עלי כרוב קפואים,רק להניח באיזור השד עצמו ולא על הפטמה). לשתות הרבה נענע/מרווה/מנטה (מייבש חלב). לסחוט כל פעם שמרגישים אי נוחות אך רק עד להקלה בלבד ,ריקון ממשי זה"כ מזמין עוד חלב . אפשר לקחת משככי כאב ,אם ממש כואב ולא מרגישים טוב. חשוב,לשחרר את החלב מהשד כמה שיותר מהר ,אחרת יכולה להתפתח דלקת ... לאט לאט כמות החלב תירד והוא יתייבש לאיטו(לא יכולה לתת הארכת זמן ,מאוד אינדיווידואלי,אתה תשובה גם לגבי חזרה של ווסת). תרגישי טוב, אם יש לך עוד שאלות ,אנחנו פה~

למעלה