הפסקנו את הריטלין

mapletree

New member
הפסקנו את הריטלין

לאור דיווחים חוזרים ונשנים מהמחנכת על כך שהבן שלי סגור ומכונס בתוך עצמו, והתסכול האדיר שאני חשה בכל פעם מחדש בגלל חוסר הידע מה לעשות, המחנכת העלתה רעיון לקחת את יום שישי לפני כשבוע וחצי ולנסות לא לתת ריטלין, היא הבטיחה שתתן לי דיווח מדוייק, היא אמרה שהרי ממילא לבני אין בעיות התנהגות והוא ילד שקט, מנומס וממושמע. (תזכורת, מינון הריטלין שקיבל SR 20 מ"ג, וחצי כדור ריטלין רגיל.) ללא הריטלין, הדיווחים ביום ראשון היו חיוביים, אין יותר התכנסות וסגירות, הילד מלא בשמחת חיים, כאילו שהוא נפתח, עברו עוד יומיים, כמובן עדיין בלי הריטלין, ובבוקר יום שלישי שעבר בני איחר לביה"ס, המחנכת קלטה אותנו והיא רצה אחריי כדי לדווח לי באושר שהיא ממש רואה שינוי מבחינת הפתיחות של בני, היא אומרת שעד כדי כך הוא השתנה שהיא חוזר כל הזמן על דבריה של הילדה שיושבת לידו, והיא, המחנכת צריכה להעיר לו על כך מידי פעם. המחנכת אמרה לי שהיא היתה חייבת לומר לי את זה כדי לתת לי הרגשה טובה. כמובן שזה עשה לי את היום ומאד התרגשתי, אך, אני עדיין לא רואה שינוי מבחינת כתיבת שיעורי בית ביומן, לא רואה שהוא כותב הרבה בכיתה. אתמול למשל הוא חזר הביתה עם שני דפי עבודה בתורה, כשעבדנו על השיעורים, הוא כל כך שיתף פעולה והסביר לי בדיוק מה שהמחנכת מדברת איתם בכיתה, הוא הספיק לכתוב אולי תשובה אחת בכיתה. זו הבעיה, שהוא בקושי עושה משהו, השאלה איך ניתן לדרבן אותו? היום יש אסיפת הורים, יש אילו שהם המלצות שאוכל לתת למורה כיצד לעבוד עם בני כדי שישתף פעולה? שיפתח יותר? הוא נורא בישן, יש לו איזושהי רתיעה מאנשים מבוגרים לפי מה שאני מבינה ובביה"ס לא ממהרים בכלל עם התראפיה באומנות שאני כל כך מתחננת כבר מתחילת השנה.

I am ADiDi

New member
אולי כדאי לשנות מינון ולא להפסיק

יתכן שהוא קיהל מינון גבוה מידיי קודם שגרם לו להסתגר (הבת שלי קיבלה פחות וזה בהחלט הספיק כדיי לשנות את המצב בלימודים בלי להזיק לחיי החברה שלה)

mapletree

New member
כשהוא לקח 10 מ"ג ריטלין רגיל

הוא היה אפתי לגמרי, מסוגר בתוך עצמו, עצוב ומתעסק כל הזמן באצבעות, לא עשה כלום בכיתה, הצוות בביה"ס היה מודאג, משום שהם הרגישו שמשהו כביכול עובר עליו, הם הסבירו שהוא ממש נראה מדוכא, בהמלצת הרופא, העלנו את המינון משום שלדבריו וגם עפ"י דברים שנכתבו כאן, התופעות הנ"ל אופייניות למינון נמוך מדיי, אז אמנם העצבות חלפה בלבד, אבל היתר נותר בעינו, ללא הריטלין, כל התופעות הנ"ל נעלמו כלא היו, המחנכת אמרה "זה ילד אחר בלי הריטלין, הוא מלא שמחת חיים, הוא קורן, הוא שמח". יכול להיות בהחלט שסוג הכדור עצמו אינו מתאים לו, יכול להיות שהוא לא צריך טיפול תרופתי כלל אלא טיפול אחר, השאלה היא מה??? איזה טיפול? אני משתגעת שאף בעל מקצוע לא יכול להכווין אותנו לדרך הנכונה, זה פשוט מתסכל. שני נוירולוגים אמרו לי (וגם פסיכיאטר) שמדובר בהתפתחות מעט מאוחרת ושהפריצה תגיע, זה רק עניין של זמן, הבעיה שאני רואה מעבר לפחד מאנשים מבוגרים כולל הביישנות היא שעניין הלימודים הוא ממנו והלאה, וזה כנראה מה שחוסם אותו מהרצון בכלל ללמוד, כל מה שמעניין אותו זה משחקי המחשב ותו לא. נוירולוג אחר אמר שלדעתו הריטלין לא יעבוד עליו (עוד לפני שהחל ליטול ריטלין) ושבסה"כ מדובר בהתפתהחות איטית, מה עושים???? איך מתקדמים מכאן הלאה? מה אני יכולה לומר למחנכת היום באסיפת ההורים?, האם אני יכולה לבקש ממנה שתכתוב לי בכל יום ביומן מה הם למדו כדי שאוכל לשבת איתו לעשות איתו שיעורים?, הוא לא כותב ביומן, אני לא יודעת על מה צריך לעבוד, הוא לא נותן לי לעלות לכיתה שלו בכל צהריים בכדי להעתיק מהלוח את השיעורים ליומן או לשאול את המחנכת מה היו השיעורים ואנחנו חוזרים לנקודת ההתחלה.

zivadina

New member
התנהגות ביישנית

לדעתי, לא כדאי לך לקבל חוות דעת פסיכולוגית מנוירולוגים, עם כל הכבוד, וללכת להתייעץ עם איש בריאות הנפש. התופעה שריטלין משבית את שמחת החיים מוכרת לי מן הילדים שלי, אבל היא נפסקת כאשר הריטלין פג אצלם. הם עדיין מעדיפים אותו לבית הספר, כדי להצליח ללמוד, ומדביקים את החסך החברתי אחר הצהריים. אם אצל הבן שלך יש פגיעה חמורה בהתנהגות בגלל ריטלין, כמובן שחייבים פסיכיאטר כדי להתאים לו טיפול תרופתי שלא יפגע בו כל כך. את מוזמנת להפנות שאלה ליועצת ההתנהגותית המומחית שלנו יעל שרון, מצוות יועצי בית הספר. בעוד שבועיים תייעץ כאן הפסיכיאטרית שלנו ד"ר איריס מנור, ותוכלי לשאול אותה בנושא הריטלין, ההסתגרות והביישנות.

mapletree

New member
זיוה תודה, יש לנו תור

בשבוע הבא לפסיכיאטר, האמת שהוא קצת מאכזב אותי, אך אין לי אפשרות אחרת, מאחר והוא היחיד בעירנו. מתי ניתן לשאול את יעל שרון? זה שרשור השאלות שבראש הפורום? האם גם אצלך ילדייך הם חוו את הסגירות וההתכנסות בתוך עצמם כאשר הם תחת השפעת הריטלין בביה"ס? לא נראה לי שיש פגיעה חמורה בהתנהגות בגלל הריטלין בביה"ס, יש רק את התופעות שכתבתי, התכנסות בתוך עצמו והתעסקות עם האצבעות, אך כפי שהמחנכת אמרה לי באסיפת ההורים היום "אם קודם עם הריטלין הוא עבד קצת, היום בלי הריטלין הוא לא עובד בכלל, הוא חולם, מסתובב עם הגב ללוח, הוא שוכב עם חצי גוף על השולחן", האם לא להתרגש מהתופעה של ההתכנסות בתוך עצמו בגלל הריטלין ולתת לו שוב כדור וחצי? (אחד SR וחצי רגיל), או שבגלל ששבוע וחצי הוא לא קיבל ריטלין כדאי להתחיל בניטור איטי להרגיל חזרה את הגוף לכדור? האם לתת שני SR עפ"י ההמלצה הראשונית של הפסיכיאטר? (אני פחדתי להעלות לשניים SR בבת אחת מכדור אחד SR, לכן הרופא הסכים לתת כדור וחצי, SR וחצי רגיל כפי שכתבתי למעלה).

zivadina

New member
תשובות

השרשור בראש הפורום מיועד כדי לנצל את היועצים שבו... בקשר לפסיכיאטר: מה שמו? באיזו קופה את? בקשר לילדים שלי: אם הבנתי נכון, הם היו סגורים יותר אבל לא מכונסים בתוך עצמם, ובהחלט תפקדו יותר טוב כתלמידים אבל לא כחברים. לא הבנתי למה החלטתם להעלות את המינון. כמו כן, אם לילד לא היו בעיות הסתגלות לריטלין, אינני חושבת שהיית צריכה לסרב להצעתו של הרופא. אצלי ילד אחד בן 11 במשקל בינוני קיבל 2SR מייד אחרי האבחון. ילד אחר קיבל 2 ריטלין רגיל כבר בכתה ד', היות שפחות מזה לא עזר לו וגם כי הוא היה שמנמן. בכל אופן, התופעה של קצת סגירות אופיינית לכדור. ד"ר מנור מציעה לשאול את הילד מה הוא מרגיש עם הכדור, היות שהרבה פעמים זה דווקא נוח לו להיות רגוע, ולנו מפריע שהוא לא משתולל ("מלא חיים") כרגיל.

mapletree

New member
למה החלטנו להעלות את מינון הריטלין?

את זוכרת שכתבתי בערך בתחילת השנה שעם 10 מ"ג ריטלין רגיל שבני לקח מאפריל שנה שעברה (בשנה שעברה הכל היה בסדר והדיווחים היו נהדרים בביה"ס) והשנה בועדת שילוב כולם אמרו לי פה אחד שמשהו כביכול עובר על הילד וזה מדאיג אותם, הוא נראה מדוכא, עצוב, מסוגר מאד בעצמו, מכונס, מתעסק עם אצבעותיו כל הזמן, במהלך אותה ישיבה הועלתה השערה שכנראה מדובר במינון לא נכון של הריטלין שגורם לתופעות הללו, כשכתבתי על כך כאן גם ד"ר מנור ענתה שזה אופייני למינון נמוך של הריטלין, מה שגם הנוירולוג שהלכנו אליו אמר ואח"כ גם הפסיכיאטר אמר, הנוירולוג החליף את הריטלין הרגיל ל-SR שישפיע ליותר שעות אבל גם המינון ישתחרר לאט ומאוזן יותר מאשר לקבל את כל הכמות בבת אחת, הדיווחים בביה"ס אומנם השתנו מעט, הוא כבר לא מכונס בתוך עצמו, לא נראה עצוב, אבל כן מסוגר, מכונס בעצמו המחנכת מתארת כבתנוחה עוברית, היא המשיכה לדווח שהוא לא עושה כלום בכיתה, למרות שאני רואה שהוא דוקא עבד מעט, כשהגענו לפסיכיאטר הוא החליט להעלות בבת אחת מ-SR אחד לשניים, נבהלתי מהמינון הגבוה משום שהבן שלי רזה מאד, שוקל בקושי 21 ק"ג, בן 8, (כיתה ב') ולכן הרופא אמר לתת SR אחד וחצי ריטלין רגיל, ואותו הדבר בצהריים, לשם מה בצהריים אני לא מבינה, אמרתי לו שאין צורך בצהריים, הוא טען שבכדי שהילד לא יחווה תסכולים עדיף שיקח גם אחה"צ, אפילו שהסברתי לו שאחה"צ הוא משחק במחשב, בכל זאת התעקש הפסיכיאטר גם על מתן המינון הנ"ל אחה"צ. אני לא יודעת מה לומר, יש לי הרגשה שרק ממלאים אותו בכדורים כשאני לא יודעת בכלל מה הבעיה, סרבול?, התפתחות איטית?, ADD וDCD? זה משגע אותי. מדובר בד"ר סיזיקוב, פסיכיאטר חדש בקופ"ח מכבי ברעננה.

mapletree

New member
DCD - ילדים מסורבלים

לפני כמה חודשים ראיתי בטלויזיה מומחית שהסבירה על התופעה שנקראת DCD שבגדול מדובר בילדים מסורבלים, ככל שהיא דיברה יותר על ההפרעה, הרגשתי שהיא מדברת על הבן שלי, הבנתי שיש המון בלבול במערכת ורופאים נוטים לפעמים לתת טיפול תרופתי לילדים שסובלים מ-DCD כאשר הטיפול בכלל לא עובד עליהם מאחר והאבחנה מלכתחילה לא היתה נכונה, אם הילד אובחן ADD בטעות במקום DCD אזי הטיפול התרופתי לא יעבוד עליו, בדיוק כפי שהנוירולוגים והפסיכיאטר אמרו לי, עכשיו, נתקלתי באתר הזה, שמסביר בדיוק על הפרעת DCD ואני משוכנעת יותר מתמיד שבדיוק מזה הבן שלי סובל, מה אני עושה מכאן ואילך? עכשיו גם יש לי המון תשובות להמון שאלות, כמו למה הוא לא אוהב ללמוד וכן הלאה, בכל אופן, ההמלצות הן טיפול רב מקצועי, פסיכולוג, התעמלות, ריפוי בעיסוק, נוירולוג ועוד ועוד, אין לי את האפשרות הכלכלית לממן את כל זה, אז מה כן ניתן לעשות כדי לעבוד על הבעיה הנ"ל? האם אתם מכירים את התופעה DCD?

pita21

New member
מה הקשר בין הסרבול המוטורי

להפרעת קשב? ילד יכול להיות גם וגם או רק אחד מהם. אצל בני היה סרבול כזה ועבדנו הרבה עם התעמלות טיפולית וריפוי בעיסוק. אין כל קשר להפרעת הקשב שהיתה ונשארה וסימניה שונים לגמרי.

mapletree

New member
במאמר שבאתר ששלחתי

כתוב שיש קשר בין ADD ו-ADHD ל-DCD, הם טוענים שהפרעת הסרבול היא לעתים נלווית לADD. בכל אופן, הייתי באסיפת ההורים, והמחנכת אומרת שאם קודם עם הריטלין הבן שלי היה סגור, מופנם ובתוך עצמו, עכשיו נעלמו התופעות הללו כשהוא ללא הריטלין, אבל, היא אומרת דבר אחר שאם קודם הוא עוד היה עובד קצת, עכשיו הוא בכלל לא עובד, הפער בינו לבין הכיתה כבר ממש גדול, בכיתה הם רצים קדימה (לא מבינה לאן הם ממהרים כל כך) והוא בקצב האיטי שלו. אמרתי להם שלא יתכן והילד שנמצא זכאי לסל שילוב מקבל בסה"כ קצת עזרה בקריאה וכתיבה ולמרות תחנונים שלי לקבלת מלוא העזרה, הילד לא מקבל כלום. הועלתה האפשרות שסוג הכדור עצמו אולי לא מתאים וצריך לשנות לכדור אחר, אני כבר ממש לא יודעת מה להגיד לכם, כל מינון של ריטלין שהוא לקח לא התאים.

mapletree

New member
הלכנו לפסיכיאטר

סוף סוף היחיד שיש אצלנו ברעננה לטיפול בילדים, אבל כל הפגישות הרופא בוהה במסך המחשב שלו, שואל (במבטא מאד כבד שגם לבן שלי קשה להבין ואני צריכה לחזור אחריו כדי שבני יבין) שאלות ובסוף יוצאים עם שאלות לא פתורות. הוא העלה את המינון מ10 מ"ג ריטלין רגיל לSR אחד ועוד חצי כדור ריטלין רגיל, אבל בהתחלה אמר לי להעלות בבת אחת לשני SR, משום שנבהלתי שלא נעשה ניטור איטי, הוא הסכים לתת SR וחצי רגיל. כאמור, המינון הזה כמו גם ה-10 מ"ג גורם לסגירות, אפתיה, עצבות והתכנסות.

05 מיכל

New member
לא נכון שאין כל קשר!

הסרבול עשוי להיות אחד הסימפטמים של ADHD, ולפי האתר שמייפל נתנה, הוא עשוי להיות ליקוי בפני עצמו. מייפל, לדעתי כדאי לשאול את דר' ברגר בסוף השבוע מי מוסמך לאבחן את הליקוי הזה, ואם יש מומחים ספציפיים לזה. כי בהחלט ייתכן שהרטלין באמת לא רלוונטי לבן שלך. מעבר לכך, מייפל, אמרי לי אם הבנתי נכון את התיאור: עם רטלין הילד עצוב, לא מעורב בשיעור, ולא כותב כלום במחברת או ביומן. בלי רטלין הילד שמח, מעורב בשיעור, יודע לספר לך מה למד - אבל לא כותב במחברת או ביומן. נכון? אם כך, הרטלין רק מפריע, אבל לא נותן שום דבר בתמורה! האם פיספסתי משהו?

mapletree

New member
תשובות

יש לי הרגשה שבביה"ס ממש מנסים לבלבל אותי, לפני שבוע בדיוק המחנכת רצה אחריי לומר לי שהילד פורח ללא הריטלין, עד כדי כך שאפילו הוא חוזר על דברי הילדה שיושבת לידו, המחנכת באותו בוקר נתנה לי הרגשה כל כך טובה שאפילו הוסיפה "היה לי חשוב לומר לך את זה כדי לשמח ולעודד אותך", היום היא אומרת לגמרי דברים הפוכים "אם הוא היה עושה משהו בכיתה אפילו קצת תחת השפעת הריטלין היום הוא לא עושה כלום, אני צריכה להזיז אותו משום שהוא נמרח לפעמים על השולחן כך שזה מפריע לילדה שיושבת לידו, הוא לא מרוכז (זאת לשאלתי, היא לא טרחה לומר לי את זה על דעת עצמה)". כשאני מספרת לה שבבית הוא עושה שיעורים (למרות המלחמות עד שמגיעים לנושא השיעורים משום שמחשב חשוב לו יותר), הוא מסביר לי בדיוק מה המחנכת או כל מורה אחרת לימדה אותם, היום עשינו שיעורים בתורה, לא הספקתי להקריא לו משפט והוא כבר ענה לי את סיומו, אז המחנכת אומרת "לפחות אני שמחה שהוא קולט, הוא מראה קלט". כך שבתמציתיות התשובה צריכה להיות כך, עם ריטלין יש התכנסות וסגירות, כשהדגש הוא על ההתכנסות, (זה מפריע למערכת יותר מאשר לי, אולי זו תופעה נורמלית של הריטלין), אין שמחה ופתיחות (למעט בהפסקות) הוא משתף מעט פעולה כשהוא עם הריטלין, הוא כותב קצת, פחות עם קוצים בטוסיק (המורה המשלבת אומרת שבשיעורים אצלה ללא הריטלין הוא די עם קוצים בטוסיק וכל הזמן זז בכיסא), ללא הריטלין - יש שמחת חיים, לא עובד כלל, אין ריכוז, כמעט ולא כותב עד בכלל לא, כלום לא כותב ביומן, כך שאיני יודעת אפילו מה השיעורים, נמרח על השולחן. ברור לי אחרי כל זאת שכן יש צורך בהמשך טיפול תרופתי, השאלה אם הטיפול התרופתי במינון הנוכחי או בסוג הכדור מתאים לו???

למעלה