הפסל הזה

איתי נ

New member
הפסל הזה

מי מכיר? מה הסיפור מאחוריו? את המיקום אשאיר כחידה (וודאי לא קשה).

danyjip

New member
היו היתה אישה

שגרה באילניה וששמה זרח מפרחוי. היתה לה דרך חיים מאוד מיוחדת עם חלומות עצומים.חלמה על חוות סוסים לאורך שדרת האקליפטוסים ומה לעשות שיש מועצה איזורית ,מינהל מקרקעי ישראל ועד גופים שלא הבינו אותה. יחד עם הילדים שלה הקימה את המקום שהיה מלא מאוד בכל מיני גרוטאות שאספה במזבלות האיזוריות.היו שם סוסים ,כבשים ,עיזים בעלי כנף למניהם והמון רעיונות "משוגעים" לבסוף פונתה משם ממש בכח ולאחר זמן החזירה את נשמתה הצנועה לבוראי עולם. ושם הוקם הסוס לזיכרה.

EYTAN155

New member
האשה ששמה זרח מפרחונו של דני

היא רחל עפרוני ז"ל. אישה מקסימה מיוחדת במינה שהיה לי הכבוד להכירה. רחל היתה בת למשפחת גרי צדק (שאנו מכנים בטעות סובוטניקים) ניצ'אייב/ ניטשיוף. בארץ וטבע ספטמבר - אוקטובר 2004 יש כתבה (הרימון מסג'רה) מאוד מעניינת על המשפחה.

איתי נ

New member
אכן רחל עפרוני

מיקום הפסל סמוך לכביש 65, מעט דרומה מאילניה. בכל פעם שאני עובר שם אני רואה את הפסל. הפעם החלטתי לעצור ולצלם. בסביבה יש גם קרון רכבת ישן ושלט שמרמז על חוות סוסים שאולי היתה שם (סוסים לא ראיתי). הכיתוב על הפסל: "לזכר רז ואמו רוחל'ה עפרוני אשת סג'רה שבכח חלומה ואישיותה הנדירה הוקם מקום זה" אם כך, מי הוא רז (עפרוני?) ומה עלה בגורלו?

../images/Emo16.gifהסיפור השלם על הסוסה המגינה על

העוללים המקור ידע אישי מאד באילניה בשנת 1981 הגיעה משפחה של בת המושב אכן משפחת סובוטניקים שכללה את האם רוחלה עפרוני וחמשת ילדיה משפחה חד הורית הם התיישבו בנחלת המשפחה ועד ישקימו בית חדש הביאו לנחלה 2 קרונות רכבת ושם הם התגוררו וחיו מכיוון שחובבי סוסים היו הקימו ביו הקרונות "מנז'" לאורווה לסוסים במקביל בנו את הבית (הבית הקצונילכיוון דרום) לאחר שניתן היה גור בבית בשנת 1984 נדמה לי הקרונות הועברו לצד השני של הכביש וכן הסוסים עברו לשם התנהל מאבק בין רוחלה לבין המנהל והמועצה האזורית בכל הערכאות המשפטיות ובערוב ימיה אני לא בטוח שרוחלה היתה בחיים בג"צ הורה לרשיות לתת לה היתר לחוות סוסים בפסל שמסמל את רוחלה ז"ל שההכרות שלי איתה ועם ילדיה היתה הדוקה אפשר לומר שהייתי כמו בן משפחה באותה תקופה שירתתי בחוות השומר במתקן חינוך ואחיה של רוחלה יצחק עפרוני היה מנהל המקום מטעם האגודה למען החייל אכן מסמל את הסוסה הנעמדת על הרגליים האחוריות להגן על רכושה וילדייה לגבי הבן רז בשבילי זה חדש אברר במקורותי ואחזור עם תשובה מקווה שעשיתי סדר בסיפור לזכרה של אישה אמיצה

ה דרומי שמעת ???????

יש שם קרונות רכבת שינים !!! צא לצלם מייד, וחזור עם תמונות (לפורום המתאים... ,לא פה...)

ה דרומי

New member
בכיף רק שאני ללא ../images/Emo73.gif ../images/Emo93.gif

תארגן משהו לשבוע הבא.
משהו.?.

תודה. נראה כמו "אוקו" או יוגוסלבי

בכל מקרה החלון החמישי מכוסה בלוח, ולא נראה ככיסוי מקורי. ברשותך אני מעביר התמונה לפורום תח"צ לזיהוי יותר מדויק.

תיקון לזיהוי (אם זה בכלל מעניין..)

כנראה מדובר בקרון "אססלינגן" גרמני, ממערכי הקרונועים הזכורים משנות השישים (למי שלא זוכר, היו בארץ 12 מערכי קרונועי דיזל, שהגיעו במסגרת הסכם השילומים עם גרמניה, ושירתו מספר שנים. הוצאו משרות עקב חולשתם (מנוע חלש) והמערכים פורקו: הקרונות האמצעיים הוסבו לקרונות רגילים, גרורי קטר,(היו פעילים עד 1995) וקרונות הקצה (עם תאי הנהג) הפכו ל...מזנון נייד (היו פעילים עד 1979)

רונןג

New member
ממקור ראשון

דיברתי עם אחת הבנות ורז הוא אח שניפטר בגיל 6 לפני שנים רבות והסוס בעצם היה אנדרטה שהגברת עפרוני בנתה לזכרו. הבת (סיגל) הוסיפה את לוח השיש לזיכרו. ומידע קצת פיקנטי- גם רפול היה סבוטניק.

סיגל היא הבת הגדולה

מה שהוא לא מסתדר לי אבל הזכרון שלי זה לא מה שהיה הסתובבתי הרבה בחווה שהוקמה מעבר לכביש וגם בסמוך לבית השם רז מוכר לי כאחד מבניה של רוחלה והאנדרטה הוקמה לאחר מותה אבל עם מי מהבנות אומרת אחרת אני לא מתווכח איתה

ה דרומי

New member
שאלה אולי למשהו יש תמונה ברורה

של הקרון\ות שיש שם אחת שרואים את הקרון ברור יותר תמונה תודה

איתי נ

New member
ובכלל, איפה טיילתי

(באופניים כמובן) התחלה בבית קשת, דרך נוף יער בית קשת ועליה להר דבורה (הצילום מהדרך). משם לדבוריה וטיפוס (קה) לפסגת הר תבור. יורדים (שוב בסרפנטינות) לכוון שבלי וחזרה לבית קשת. מחזירים קלוריות ומקנחים במסעדה בתחנת סונול בכניסה לכפר כמא (מומלץ בחום).

שקדי

New member
מזויות מסוימות.......

זהו ההר האירוטי ביותר במזה''ת חלמוניות ראית?? הנה כמה שצולמו שם בשנה שעברה

למעלה