הפסיון של ישוע Passion

raananh

New member
הפסיון של ישוע Passion

Since I live in the USA, I saw Mel Gibson's "Passion" movie about Jesus Christ. x "הפסיון של ישוע" And I am sure all BDSM people will enjoy it - 70% of the movie was violence sowing the Bonding and Punishing of Jesus [by the Romans - not the Jews]! x Anyway, the movie is NOT good and is bad news for Jews and Christians too! x This is because, in my opinion, it gives clear indication that the Jews cause all of Jesus's pain, suffering and death. They did not kill him, but they caused and demanded that. x It's also inaccurate movie: when Jesus dies, according to the movie, the Jewish Temple )בית המקדש) is destroyed in an earthquake as a punishment to the Jews. x Actually, the Temple was destroyed in 70A.D. (70 years after the death of Jesus) by the Romans at the order of Caesar Titus. x רענן

Yaniv-DC

New member
האיטישמיות...

במספר כנסיות בארה"ב הוצבו שלטי ענק "היהודים הרגו את ישו", הגדול שבהם בכנסייה בדנבר, קולורדו. תגובות של אנשים לגבי הנושא הזה שראו את הסרט תוכלו לראות (מי שרואה...) ב"רואים עולם" בשבת הקרובה. אני כמובן מנוע מלספר על כך עד לאחר שידור הכתבה. תחושות הכתבים הישראלים שצפו אתמול בסרט - לחלוטין אנטישמי. אני לא רוצה לחשוב מה זה יעשה באירופה...

ro99

New member
Mad Max finds Jesus...

למי שמעוניין, קראתי בגארדיין היום כתבה מאוד מעניינת על הסרט. אין לי עצמי את הידע על הברית החדשה וההיסטוריה של אז כדי להגיב באופן מעמיק על טיעונים של נוצרים סטייל מל גיבסון (הזן היותר פרימיטיבי). לכותב יש. פרטים על הכותב: Geza Vermes is emeritus professor of Jewish Studies at Oxford University. His latest book is The Authentic Gospel of Jesus אז אתם רואים שהוא יודע קצת יותר מימני על הנושא. ומל... הוא קתולי שחושב שהאפיפיור יותר מידי מודרני. פנדמנטליסט. אני לא יודעת אם שמעתם דברים שהוא אמר על הומוסקסואליות ואיידס למשל. אז מה שעשה עכשיו הוא לא לגמרי מפתיע. ובקשר לאפקט של מה שמראים בסרט על אנטישמים מלאים או גבוליים: אנשים עם דעות קדומות ממילא תמיד מחפשים את מה שיחזק את הדעות שלהם ומתעלמים ממה שנוגד אותם. אבל חשוב לדעתי לקרוא את המאמר שאני מצרפת כדי שיהיו לנו כלים להתמודד עם דברים שאומרים לנו. Celluloid brutality

ro99

New member
והמאמר!

נראה לי שאני ממש לא מסתדרת עם עברית מודרנית, כי לי נדמה שאני עושה מה שצריך, אבל פשוט לא יוצא לי. ננסה שוב, הפעם בדרך אחרת, ושוב ליתר בטחון, הנה הלינק שאפשר להעתיק וכו'. http://www.guardian.co.uk/comment/story/0,3604,1157350,00.html What the *&%^$£F is a מחרוזת תווים? זה מה שכנראה הרס אותי. נו, די כבר עם העברית הפוסט מילניום הזאתי! אפילו עברית תנכית כבר יותר ברורה לי... יש אולי מילון למושגים כאלו בשביל אלה מאיתנו שרק מכירים את המילים האלו באנגלית?...

למעלה