הפסח שלי (

גנימדס

New member
הפסח שלי (

יום ששי של פסח , אפשר כבר לסכם את החג?
אז.....
איך היה הפסח שלכם?
גם מי שעבד בעצם הועבד מעט מאד ( מה זה שבוע עבודה של יומיים ....)
טיילתם?
התפדלאתם בבית?

היו פעילויות לחברותא, כמוך וגברא באותו שבוע........ אתם הייתם? איך היה ?

ואיך הסתדרתם עם המשפחה ?

קדימה לשתף......
בין המשתתפים יוגרל בורקס מחר בערב!

( יו מחר בערב סוף סוף אפשר לאכל !!! )

ספי87

New member
סיכום...

הייתי בטיול של חברותא לכרמל ביום חמישי, היה ממש נחמד. מזג אוויר טוב, מסלול חביב (לא מאמץ או ארוך מדי) ואחלה אנשים. בסוף עשינו מנגל. אבל אני חושב שאחרי החג אני אצטרך איזה חודש לא לאכול בשר כי וואו, אני לא יכול יותר. (כנראה גם ביצים).

מעבר לזה לא ממש עשיתי דברים מיוחדים, אם כי אפיתי לשבת עוגת שוקולד עם שקדים טחונים במקום קמח, שהייתה להיט אדיר בקרב כולם וחוסלה במהירות. אחותי אפילו ביקשה ממני את המתכון הבוקר

חייב להודות שבליל הסדר, כמו ברוב האירועים האלה, מצאתי את עצמי חושב איך זה יהיה אם יהיה לי בעל יום אחד, והאם הוא יוכל לשבת שם ולהתקבל באופן טבעי כמו בני הזוג של כולם. הנטייה שלי די הפכה לטאבו בקרב המשפחה, או ההורים לפחות. הם יודעים ונראה לי שהשלימו עם זה, כי הם לא מנסים לשכנע אותי "להשתנות" או משהו, אבל ברור שהם חשים אי נוחות משמעותית עם הנושא ומעדיפים להימנע ממנו.

רiאיש

New member
קצר מדי, ארוך מדי

ליל הסדר היה בנאלי בצורה מזעזעת, ממש עד ההערות של הדודות על נישואים, והבדיחה של הדוד על הביצים בים סוף. איכשהו הרגשתי קצת מחוץ לכל ההמולה המשפחתית, מביט מהצד, צופה, ולא משתתף.

למזלי אני עובד במשרד שנסגר בימי חול המועד כך שזכיתי לחופש הגון שחיכיתי לו זמן רב. הרבה רביצה ושינה בבית, לסיים איזה ספר וחצי, שני סרטים (לגו - מבדר ביותר, אם כי קלישאתי לפרקים, וקפטן אמריקה 2 - שיעמום בנאלי שלא החזיק אותי), מוזיאון תל אביב עם הבנזוג (יש כמה תערוכות נחמדות), התחלתי כמה סדרות טלוויזיה חדשות (פארגו - מעולה, the 100 - אוסף של גניבות מסדרות אחרות), ויצאתי מהארון בפני עוד חבר.

והיו שניצלים של פסח שמנצחים כל שניצל אחר, ואמא מכינה מרק קובה עם קניידלך (בכל זאת אשכנזים...) - כך שעל אוכל קצת קשה לי להתלונן (אבל התלוננתי, ברור שהתלוננתי)...

פורטי40

New member
השיא היה ליל הסדר והחג בגליל המערבי

ביישוב קטן, על המדרונות המתונים , עם מראה אל הים ועכו.
היינו 14 איש, 5 כלבים, 2 חתולים, גינה מלאה פסלים (המארחת היא גם פסלת), ועצי נוי ועצי פרי.
הרוסים שבמשפחה התקשו בקריאת העברית העתיקה של ההגדה, אבל כולם ידעו לשיר יפה. הדור אמצעי הסביר את ההגדה, משום שהדור הישן הלך כבר לעולמו.
בן זוגי ישב ליידי, וקרא בהגדה באנגלית. מכיר כבר את כל הטקסים, כולל עשרת המכות וכוס אליהו. הוא מקובל על בני המשפחה כמו כל אחד אחר במשפחה, ענף חדש במשפחה, שבניו שעלו מרוסיה בשנות ה70, נאלץ להסתגל לרעיון שיש גם הומו במשפחה ושבן זוגו מגיע עימו ליל הסדר. ההסתגלות עברה בהצלחה רבה. הם שוחחו עימו (באנגלית שבורה) וגילו נושאים משותפים: ציור ומוסיקה , והמצב העגום באוקראינה.
נשארנו ללון שם, ולמחרת יצאנו לטייל בשבילים שביער הקרוב עם אחת הכלבות. הכל ירוק עדיין, בגלל האביב הקריר.
במוצאי החג נסענו ברכבת , וחזרנו לת"א בחצות.
כאן בת"א, ים, ים ועוד ים. אני משוגע על הים. בן זוגי לא. הייתי כמה פעמים בחוף הילטון, וראיתי הומואים מכל הסוגים: החל מהאוחצ'ות שפונים זה לזה בלשון נקבה, ועד ההיפר-גבריים מגדלי השרירים ועטויי הקעקועים. היו גם שני אבות הומואים עם בתם, ואב הומו עם בנו הקט
הלכנו עם ידידנו הצעיר לראות את "רכבת הקרח" סרט עתידני טוב למי שאוהב "מדע בדיוני". הלכנו לשתי ארוחות אצל חברים, פעם צהריים צמחונית עם סלטים מעניינים וקינואה, ופעם ערב, עם תבשילים ערֵבים לפסח, געפילטע פיש, ועוף ממולא בבקר טחון, עם תפו"א צלויים, סלק, סלט כרוב, וחמוצים.
במשך השבוע אכלתי כל יום מצה-ברה (מצה שבורה, מרוככת במים ובביצה, ומטוגנת בקילוגרמים של חמאה מלוחה).

בן זוגי אכל אוכל משלו...

הערב רד ושביעי של פסח מתחיל, אין תוכניות מיוחדות

גנימדס

New member
בטלה מבורכת

אני לומד קורס שכבר נמאס לי ממנו לגמרי. בחופשת פסח לא למדתי דבר(וכדי להחמיר גם לא שלושה ימים לפני) וכרגע אני מרגיש שהרבה מהזוועה הודחק...ולכן עדין אני רוצה לעשות כמה תרגילים לפני החג (דבר שמדרבן אותי מאד לכתב כאן כמה שיותר!!!!)

התבטלתי, היה נפלא.
ליל הסדר היה קצר ואינטימי עם משפחתי המצומצמת.
ברביעי חמישי עבדתי.
אעלק .
גם למי שעובד בפסח אין ממש עבודה....זה היה יותר מילוי משבצת.......
הייתי כמה שאפשר עם הבן זוג.
קראתי ספרים.
למדתי איך עושים מצה- ברייט!!!!!!!!! ויצא ממש אכיל!!
ואני ממש מקווה שאולי אפילו רזיתי.

אני לא מרבה ללכת לפעילויות, אך לא הלכתי, הבנתי ממקורות יודעי דבר ש"גברא"ערכו מסיבה מוצלחת וכפי שספי מספר הטיול של חברותא היה כייפי מאד, מקווה שכמה שיותר היו ונהנו.

למעלה