הפסד של שינוי

הפסד של שינוי

בעקבות ההפסד הצורם של שינוי הכנסת הפסידה פרלמנטרים מצויינים שנפלו קורבן למלחמות לוינטל-פורז. אני מתכוון לאנשים מצויינים כמו אליעזר זנדברג ורוני בריזון וחמי דורון. יחד עם זאת אינני מצטער על אתי לבני, ליבוביץ ופולישוק ואחרים סה"כ חבל....

asafz8

New member
חבל מאוד..

לא תיארתי לעצמי שמצבנו עד כדי כך רע (4400 קולות). זה שלא עברנו את אחוז החסימה לא היתה ההפתעה. ההפתעה היתה בכמות המצביעים הנמוכה.

אנדרי ז

New member
האמת שאין הבדל מהותי

באותה מידה שני סקרים מעל אחוז החסימה היו יכולים ליצור סחף לכיוון שלנו כמו שקרה לגימלאים. במציאות קרתה התופעה ההפוכה, אבל למעשה אין הבדל של ממש בין 4000 ל-40 אלף.

Sashka7

New member
למה? לפי דעתי דווקא יש הבדל

אם היינו מגיעים ל-40 אלף מצביעים היינו מקבלים גם תקצוב, גם לא היו צוחקים עלינו, וזה גם היה נותן לנו יותר מוטיבציה להמשיך הלאה. חוצמזה אם אתה מחשב כמה זמן, כסף ואנרגיות ביזבזת על כל קול- אז זה נהיה ממש עצוב (זה מה שלמשל קרה לי )

אנדרי ז

New member
נכון, יש הבדל בתוצאה הסופית

אבל המשמעות לגבי עוצמת התמיכה בשינוי היא אותה משמעות. פשוט אנשים התייאשו בגלל הסקרים ונסחפו לכיוון הגימלאים ברגע האחרון.

gershon17

New member
ברור שיש משמעות

המשמעות היא ששינוי הפכה לבדיחה כמו לחם והמפלגה נגד הבנקים. היא יותר קרובה אליהם אפילו מאשר, נגיד, לחץ הכושלת.

אנדרי

בטח כמוני וכמו רבים אחרים, אפילו כאלו שהצביעו למפלגת העבודה, קיבלת היום בחילה מהתנהלות מפלגת העבודה אשר מפנטזת על קואליציה בה עמיר פרץ יהיה ראש ממשלה ביחד עם האיחוד הלאומי. פשוט גועל נפש. צריך להודות על האמת כי שינוי בכנסת הקודמת הייתה חלק מאותו גועל נפש פוליטי. חלק מתהליך השיקום של שינוי הינו להבטיח כי גועל נפש כזה לא יהיה מנת חלקם של מצביעי שינוי בפעם הבאה. זה לא מספיק לשיקום של שינוי אבל זה תנאי הכרחי. מה שאני מנסה לומר כי ההתרסקות הטוטלית של שינוי היא לא בגלל הסקרים, לא בגלל הגימלאים, לא בגלל הפילוג שהיה. שינוי לא הייתה עוברת את אחוז החסימה בשום מקרה מהסיבה הפשוטה כי התנהלות המפלגה בכנסת הקודמת הייתה כזאת שהיא גרמה למצביעי שינוי בחילה עזה. היו כמובן עוד סיבות אבל יושר פוליטי ופוליטיקה אחרת היא תנאי הכרחי שאתה פונה לקהל יעד שמראש מיואש מהפוליטיקה הקיימת. השיקום של שינוי צריך להיות טוטאלי. בחשיבה מחדש על האידיאולוגיה, ביציקת תכנים אמיתיים במושג מדינה חילונית ליברלית והכי חשוב, בשיקום אמינות היושר הפוליטי של שינוי. היכן אמנון רובינשטיין? מתגעגעים אליך איש יקר.

אנדרי ז

New member
הכל מקובל, ואכן יהיה שיקום טוטאלי

לפחות עד כמה שזה תלוי באנשים כמוני וכמוך - ואני שוב מקווה שתבוא ותיקח איתנו חלק בתהליך לכשיגיע הזמן.

אני שותף להרגשתך

לדעתי מודי זנדברג לא אמר את המילה אחרונה. אני מעריך שהוא עוד ישוב לזירה פוליטית.

אל תדאג לו הוא במצב מצויין

ביחס לח"כים אחרים שלא נכנסו. יש לו הרבה מה לעשות מעבר לחיים הפוליטיים

asafz8

New member
../images/Emo31.gif

זנדברג היה אחד השרים עם התרומה הגדולה ביותר למדינה בכנסת ה-16. אני מאמין, כמו גרשון, שהוא עוד יחזור.

לאנדרי ז.

הזכר לנו בבקשה מה תרומתך הציבורית הגדולה מעבר להיותך "מנהל פורום" של מפלגה וירטואלית שאתה מרשה לעצמך לדבר בטון כה מזלזל ומתנשא.

אשרת

New member
סליחה?

תזכר לנו בבקשה מהי תרומתך הציבורית הגדולה מעבר להיותך משתתף וירואלי במדינת י שראל, אשר אתה מרשה לעצמך לקטול אנשים על זה שהם לא מעריצים את מושאי הערצתך, אה? אתה מדבר על התנשאות, כל ההודעה שלך היא התנשאות אחת גדולה.

אתם בפאניקה

התלבטתי אם בכלל להגיב לכם אתם בפאניקה דבר שלא מצדיק את הסגנון הגס שלכם. קודם תביאו השגיים ממשיים אח"כ תחלקו ציונים לאחרים.

אשרת

New member
מה הקשר לפאניקה?

איזו סיבה יש לי להיות בפאניקה ממודי , בדיוק? למודי נוצרה סטיגמה , אם היא נכונה או לא, לא ממש מטריד את שנתי בלילה. הבעיה היא, שלך יש בעיה בלקבל את העבודה , שלא כולם נמנמים על עדר מעריציו של מודי. קודם כל תביא אתה השגים ממשים , אחרי זה תטרח לסתום לאחרים את הפה.

זאב 27

New member
היה קמפיין?

מאד, מאד ציפיתי לקמפיין מוצלח של שינוי שיביא לקבלת 4 מנדטים , לכל הפחול, כפי שנימנו בסקרים שבתחילת ינואר טרם מלחמות הפנימיות של שינוי שבים לפיד-פורז ולונטל. למשל, נודע מהעיתונות שבשכונת פרדס-כץ החילונית הסמוכה לעיר בני ברק, מבקשים התושבים את חסדי האו"ם להיקרא כפליטים בגלל אי קבלת שירותי עירייה באיזור מגוריהם.הייתי מצפה לנוכחות גדולה של פעילי שטח משינוי שיקראו לתושבים להצביע שינוי ויריבו את ריבם כדי שלא יופלו לרעה בעיריית בני-ברק.לא נודעה מהעיתונות או מynet על פעילות שם . למשל, אירעו בעיות על רקע השבת בתוככי שכונה בפתח-תקוה (ישיבת מישקולץ),אז ישנו כאן בחור אחד בלבד שמתריע על הבעייה -ולא ראיתי פעילות פעילי שינוי שם. למשל, קראתי כאן את תיאורה של גולדי22 על מהומות שחרדים חוללו כדי לסגור כביש בשבת -מה עשו הפעילים? שלחו את tapr לראות , הוא אישר את הדברים ,אך לא נעשתה פעילות . שימוש בארועים אלה לטיפול מקומי בתלונות האנשים היה יכול להביא לא מעט קולות.

למעלה